Aranyanyara Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam,Jakis czas temu kupilem windowsa 8 i do dzis wszystko było oki. Zostawiłem dzis w nocy komputer bo sciagalem pare rzeczy a ten diabłem wyłączyl po jakims czasie dyski , postanowiłem wiec pogrzebac w ustawieniach opcji zasilania.Najpierw probowałem ze swojego jedynego konta z uprawnieniami administratora, potem utworzylem konto administratora ( net users administrator /acvite yes) i probowałem kliknac na cokolwiek w zakldace opcji zasilania.Na dole podaje 2 zdjecia i próbke tego jak to wyglda u mnie. Nie moge edytowac zadnych ustawien zarowno z jednego konta jak i z poziomu administratora.Czy ktos zyczliwy moze mi wytlumaczyc o co tutaj chodzi i jak temu zaradzic? komputer to stacjonarka, płyta MSI, grafa radeon. Czy chodzi tutaj o to, ze byc moze jakis inny program przejmuje zarzadzanie energia jak w przypadku laptop http://imgup.pl/di/J5EX/1a.jpghttp://imgup.pl/di/15DE/2.jpgPozdrawiam Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Aranyanyara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omnipop Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) kliknięcie na linku "Dlaczego Windows...?" nic nie daje? Nie dostarcza żadnych informacji? Sprawdź w usługach systemu, czy "Zasilanie" jest włączone. Ewentualnie w Eventach, co się kładzie - zazwyczaj przy starcie systemu. Jak nic sensownego nie znajdziesz - przywracanie systemu? Edytowane 3 Maja 2013 przez Omnipop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 sprawdz pliki systemowe poleceniem sfc /scannow a potem zrestartuj kompa. Jesli nie pomoze mozesz jeszcze przywrocic domyslne opcje zasilania poleceniem powercfg –restoredefaultschemes. Jak to nie zadziala - moze przejrzyj group policy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...