Cetek14 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Nie mam pojęcia czy dobry dział ale tyczy się do sterów. Mam dość nietypowy problem. Mam klatki na dobrym kompie. No może klatki to nie są ale może być lepiej i mam spadki, a mój kolega z gorszym sprzętem gra w te same tytuły na wyższych detalach i płynniej. Oto komp: Sapphire Radeon HD7870 Intel Core i5 3350P Kingston DDR3 2x4 GB Płyta główna MSI B75A-G43 Przykładowo Crysis 2 - idealnie płynnie wszystko full (tylko rozdzielczość 1600x900)a włączam directx 11 - stałe 20fps. Mój kolega gra płynnie tak samo i nawet directx 11. Główny podejrzany - sterowniki. Mam tak namieszane że nie wiem. Jak odinstalować stery do czystego VGA? Wszystko, catalyst i foldery na dysku c. Naprawdę proszę o pomoc. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Jano900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Najpierw przez panel sterowania, potem Driver Sweeper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetek14 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Najpierw przez panel sterowania, potem Driver Sweeper Panel sterowania - masz na myśli dodaj lub usuń programy? Driver Sweeper - robiłem podobnym programem i nic to nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 A grafa chodzi ci na pci-e x16 czy może x1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetek14 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) A grafa chodzi ci na pci-e x16 czy może x1? Wybacz ale nie rozumiem pytania. Edit Znalazłem setup.exe w folderach amd i dałem odinstalowanie wszystkiego od Ati. Do czysta to nie będzie ale ktoś chyba tutaj wie jak do czysta. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Jano900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 odpal gpu-z i sprawdź "bus interace" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetek14 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) odpal gpu-z i sprawdź "bus interace" Nie mam gpu-z. Muszę pobrać. Edit Może coś jest nie tak bo właśnie wyinstalowałem sterowniki ale pisze " PCI-E 3.0x16 " Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Jano900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 To w porządku jeśli chodzi o magistralę pci-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetek14 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) To może wróćmy do deinstalacji bo nadal mam pełno folderów od Ati i AMD i chce się tego pozbyć aby od czystego VGA instalować wszystko. Edit Sterowników już nie mam bo gry nie działają (nie licząc minecrafta), czyli mogę usunąć ręcznie te foldery? Edit Dobra odinstalowałem stery do czysta i po instalacji najnowszych nadal crysis 2 klatkuje na directx11. Jakieś pomysły? Edytowane 1 Maja 2013 przez Jano900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...