.successful Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam was !Napotkałem się z Ciężka sprawą i nie wiem jak sobię z nią poradzić.Potrzbuję sciągnąć obudowę z laptopa, gdyż chłodzenie CPU nie działa i laptop zybko sie nagrzewa.Mam problem z dwoma śrubkam od panelu tam gdzi znajduje sie RAM.Mam precyzyjne narzędzia do rozkręcania laptopów/ telefonów itd.Próbowałem szczęścia, niestety żaden krzyżak nie daje rady, a śrubokręt prosty nawet mi się delikatnie wykrzywił...Byłem u sąsiada mechanika, wziął swoim śrubokrętem i też nie dał rady.Teraz powiedzcie mi jak to mogę odkręcić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Odrobinka WD40 powinna pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.successful Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 półki co to tego premaratu nie mam, ale bedzie trzeba sie zaopatrzyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 mała cienka tarcza na nasadkę typu Dremel i robisz nacięcie na śrubie jak na płaski śrubokręt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Jak ma cały gwint, to takie rozwiercanie jest bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Nie chodzi mi o rozwiercanie, tylko jeśli nie jest w stanie sruby odkrecic, to nie lapie mu srubokret. Jedyna rada to poprawic zlobienie, aby sie srubokret nie slizgal. Oczywiscie plaski to juz teraz bieda, bo sie trudno to wkreca/wykreca, wiec nacinanie to ostatecznosc. Sugerowalbym jednak znalezc odpowiedni srubokret i mocno naciskajac starac sie to odkrecic. Czasem takie male dranstwa siedza niemilosienie dobrze w miejscu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.successful Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 właśnie próbowałem wcześniej odkręcić, mam do teog precyzyjne narzędzia. I gwint sie obrobił mimo to.Na początku samo dw40 nie pogmogło Zrobiłe nacięcie takim strugakiem do żelaza, poprawiło mi to gwin. Później jeszcze dw40 i poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Tylko nie wkręcaj tych uszkodzonych śrubek z powrotem, tylko wywal i daj nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...