xkenq Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Cześć, składam komputer, i wszystko mam już raczej wybrane, ale nie mam pojęcia jaką wziąć płytę główną.Jako procesor biore Phenoma 965, chcę go podkręcić do 4.0, myślałem o AsRock 970 extreme 4, ale czytałem że ma słabą sekcje zasilania i mogą być z nią problemy.Cały sprzęt jaki wybrałem: AMD Phenom II Quad-Core 965 BOX Black EditionScythe Mugen 3 Rev.BGoodRam DDR3 4GB 1333MHz CL9Corsair VS 550W ATX 120mm wentylator, EU versionFractal Design Core 3000 USB 3.0 Black - bez zasilaczaSeagate Barracuda 500GB (to już mam)Gigabyte GTS 450 (to również już mam)oraz zwykłą nagrywarkę DVD.Mógłby ktoś coś polecić? Jak już mówiłem- chcę podkręcić ten CPU do 4.0, i dobrze by było gdyby karta była też przyszłościowa.Budżet na samą kartę to jakieś 350 zł.A, i żeby ktoś nie mówił że procesor zbyt stary jak na dzisiejsze czasy- jedyne gry w które gram to seria ArmA, do której ten sprzęt spokojnie wystarczy ;]Dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosniasty Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Trzymaj tego Asusa. W tym przypadku sekcja wygląda już lepiej. Zasilanie 6+2 fazowe, zamiast 4+1 . Tu masz specyfikację od producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkenq Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedź. A ona wspiera SLI? I czy na pewno nadaje się do sporego OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...