Skocz do zawartości
Karczu1906

Komputer się wiesza po zainstalowaniu sterowników grafiki!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was drodzy użytkownicy :)
Otóż mój problem jest następujący:
Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji sterowników do mojej karty graficznej (NVIDIA GeForce 9600GT) komputer zaczął wariować.. ;(
Sprzęt po kilku lub kilkunastu minutach pracy zawiesza się (zaczyna się od 3 bardzo wolnych ruchów myszką a następnie zawiesza się obraz wraz z dźwiękiem). Próbowałem wchodzić w trym awaryjny, odinstalowywać sterowniki i wgrywać na nowo starsze jak i nie wgrywać wgl. ( komputer sam instaluje jakieś podstawowe stery i mogę powiedzieć że dopóki nie wyskoczy logo Nvidia w prawym dolnym rogu i nie poprosi o aktualizacje wszystko jest w jak najlepszym porządku ; ). 

Komputer na pewno się nie przegrzewa ani też nie posiada sterty kurzu w środku. Proszę o pomoc, z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj moduł aktualizacji Nvidia i zostań przy starszych sterownikach bo nowe i tak nic nie wnoszą dla 9600gt.

Do sprawdzenia także S.M.A.R.T dysku i ramy

Grafika na pewno się nie grzeje ?

Jakiej marki i mocy masz zasilacz ?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Bródka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj moduł aktualizacji Nvidia i zostań przy starszych sterownikach bo nowe i tak nic nie wnoszą dla 9600gt.

Do sprawdzenia także S.M.A.R.T dysku i ramy

Grafika na pewno się nie grzeje ?

Jakiej marki i mocy masz zasilacz ?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Już poradziłem sobie z problem :) Odinstalowałem moduł aktualizacji i wgrałem sterowniki z płyty którą dostałem przy zakupie komputera :) Wszystko śmiga i się nie tnie ! Dzięki za pomoc Bródka ! : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwole sobie odnowic temat. Mam ten sam problem co kolega tylko, ze moja karta to GTX 560. Na starszych sterownikach smiga bez problemu a na nowych dzieja sie te same rzeczy co u Karczu.

Moge uzywac straszych sterow, jednakze wiele z nowych gier np Battlefield 4 wymagaja sterownikow w wersji 320 lub nowszej. Czy to, ze moja karta swiruje na nowych sterownikach oznacza, ze jest uszkodzona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi