Logan303 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Witam. W zeszłym roku kupiłem myszkę A4tech x7 V-track F3.Mysz działała ze sterownikami z windowsa 7 (jako urządzenie zgodne z HID) ponieważ żadne sterowniki A4tech jej nie wykrywały.Mysz działała dobrze aż do wczoraj.Dziś podczas uruchomienia Win7 nawet nie zapaliła się dioda w myszce.Wszelkie próby przepięcia jej do innych portów USB (wszystkie porty są sprawne - inne urządzenia działają) i reinstalacji sterowników, nic nie pomogły.Po formacie dysku i ponownym zainstalowaniu systemu, myszka wykrywana jest tylko do czasu ponownego uruchomienia windowsa.Przed załadowaniem ekranu logowania windows przestaje ją wykrywać (gaśnie dioda w myszce i kursor nie reaguje na ruch myszki) i trzeba ją po każdym uruchomieniu systemu przepinać pod inne wejście USB żeby zainstalowało jej sterowniki. W opcjach ustawione zasilanie zrównoważone,a w BIOS USB mouse support na enabled. Inna myszka (A4tech swop-80) działa bez problemu. W razie czego podaję specyfikację komputera. Athlon II x2 250 GA M61PME-S2P (rev. 1) 4 GB Ram OCZ ZS 550w GT440 2 dyski Sata Windows 7 64 Bit (oryginał -wersja box) Szukałem rozwiązania na google ale żadne mi nie pomogło (ustawienie usb mouse support, reinstalacja sterowników, przepinanie do innych portów).Czy miał ktoś z Was podobny problem?Udało się komuś go jakoś rozwiązać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Może myszka uszkodzona, polecam sprawdzić na innym komputerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan303 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Dopiero dziś miałem jak sprawdzić mysz na innym komputerze.Podłączyłem ją do innego komputera (stary rupieć z win xp sp3) i po restartach,czy wyłączeniu i włączeniu komputera po paru minutach, myszka działa od razu bez żadnego problemu. U siebie na komputerze kilka razy usuwałem i podłączałem mysz żeby system zainstalował sterowniki i nie pomogło.Zmiany slotów USB też nie pomagają.Sloty usb są sprawne, bo podłączałem do nich inne urządzenia i wszystko działa bez problemu.Z napięciami na usb też raczej nie ma problemu.Podłączyłem inną mysz na usb,odbiornik wifi,kamerkę internetową i nawigację żeby ją podładować i wszystko działa bez problemu włączone w tym samym czasie.Nie wiem już co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...