ptys Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) olej sli kupuj 780, ale najlepiej poczekaj do września do premiery ati, może okaże się lepsze i sobie kupisz ati a nawet jak będzie podobne do 780 to nvidia spuści z ceny Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Panowie krotkie pytanie: Czy warto wchodzi w SLI skladajacego sie z dwoch Asus GTX 760 DCU II OC Zajrzyj w poniedziałek na portal - będzie coś na ten temat. Wtedy zdecydujesz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie. Kup 1x 780 albo titana. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 olej sli kupuj 780, ale najlepiej poczekaj do września do premiery ati, może okaże się lepsze i sobie kupisz ati a nawet jak będzie podobne do 780 to nvidia spuści z ceny Zajrzyj w poniedziałek na portal - będzie coś na ten temat. Wtedy zdecydujesz Dzieki za szybkie odpowiedzi. Ogolnie nie potrzebuje takiej mocy jaka daje 780 czy Titan. Glownie chodzilo o to ... az strach sie przyznac, o wyglad projektu . A ze byla mozliwosc kupienia tanio drugiej takiej grafy jaka mam, stad to pytanie. Jakby jeszcze to SLI dalo duzego kopa w rozdzialce fullHD ( niestety tak nie jest ), to bym sie przekonal i wzial. Ale z tego co wyczytalem po testach to raczej nici z tego. Jedynie przy wiekszych rozdzialkach daje to kopa. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak myslalem, ze chodzi o wyglad. Wiec odpowiedzi sa dwie: - kup, a najlepiej dozbierac do tri sli,- puknij sie w glowe.Ja sobie ostatnimi czasy ciagle mowie to drugie. ;)Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez _KaszpiR_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 ja mam sli i jestem mega zadowolony, tyle ,że gram w 2560x1600 ale 1920x1200 też będzie różnica między 1 a 2 kartami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Jeżeli chodzi o wygląd, proponuję poszukać spalonych kart na ebayu :D 4 titany w cenie elektronicznego złomu. Procesora też nie trzeba kupować bo go pod coolerem/blokiem nie widać. Płyta też może być spalona, wygląda jak sprawna, po zdjęciach nie da się tego odróżnić. A cena śmieszna. Gdzieś w obudowie ukryj płytkę ITX z której faktycznie komputer będzie działać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Dzisiaj przyjechała do mnie 770 msi gaming,pierwsze co mnie rozczarowało to wyposażenie,nie dali nawet złączki doSLI,chyba AMD troche mnie rozpiesciło.Po włożeniu karty jednak wrażenie pozytywne,jest bardzo cicha i o to mi chodziło,na poczatek ustawiłem ją na 1150/1850,nie słychac żadnej róznicy,wieczorem pobawie sie z nią więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Od kiedy do kart dodają mostki sli? Takie wyposażenie to musisz mieć dodane jak kupujesz płytę z sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja dostalem z Radeonem 7970 od GB, a w pudelku od tej samej plyty co Ty masz nie bylo zadnego mostka Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez brym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ja do vapor x 7970 dostałem mostek crossfire i kabel hdmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja dostalem z Radeonem 7970 od GB, a w pudelku od tej samej plyty co Ty masz nie bylo zadnego mostka Jak pisałeś do mnie to się mylisz , poza tym tylko to kart amd tak masowo dokładają producenci mostki pod cf , pod sli w zasadzie nikt mostków nie dokłada. To producent mobasa musi zapewnić mostek ze względu na to , że sloty pci-express różnie są umiejscawiane na płycie i są różnej długości mostki. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Rzeczywiscie sprawdzilem w pudelku i jest mostek SLI z logiem ASROCK, ale bardziej mnie zastanawia ta odleglosc. Tzn ze jak kupie sobie druga karte to ten dostarczony z karta moze nie pasowac do mojej plyty i dwoch radeonow 7970? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycobacterium Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, mam mały problem z instalacją sterowników dla GTX'a 780M. Ściągając najnowszy, dostępny sterownik ze strony Nvidii, podczas instalacji otrzymuje komunikat: Co ciekawe, po ściągnięciu najnowszych sterowników BETA, mogę bez problemu instalować. BETA działają ! Jak myślicie, co może stanowić problem ? Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Mycobacterium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeNoN Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Wyglada na to ze nvidia nie uwzglednila w pliku inf tych driverow niektorch wersji tej karty, musisz znalezc hardware id swojej karty i dopisac je do pliku .inf sterownikow, tutaj masz dokladnie opisane w ostatnim poscie co i jak: https://forums.geforce.com/default/topic/549333/geforce-mobile-gpus/gtx-780m-no-compatible-device-with-320-49-driver/2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycobacterium Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Istnieje szansa, że następne wersje będą ją obsługiwać, skoro beta instaluje się bez najmniejszych przeszkód ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeNoN Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Raczej na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycobacterium Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Pozostanę przy sterownikach BETA, poczekam cierpliwie na następną wersje sterowników. Dzięki wielkie za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Jakiś posiadacz GTX Titan próbował już wyłączyć GPU Boost 2.0 tzn.: na sztywno ustawić taktowanie? Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Dziś z nudów(siedzę na L4) pobawiłem się kartą, zapas jeszcze jest :) http://www.3dmark.com/3dm11/7076579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Pokaż max boost w "nvidia inspoektorze". O to mi chodzi: Z tym, że mam inna kartę i mam na sztywno ustawione takty :P ale u Ciebie max boost powinien być wyższy od "zwykłego" boosta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgodnie z życzeniem + parę punktów http://www.3dmark.com/3dm11/7077747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 No nie źle poleciałes z tym GTX-em... 1390 Prawie jak Tytan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Kolejne 200pkt, chyba zbliżam się go granicy możliwości ale będziemy walczyć http://www.3dmark.com/3dm11/7082247 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) No nie źle poleciałes z tym GTX-em... 1390 Prawie jak Tytan Ehh leven przy 1390 miałby wyższy wynik , pod obciążeniem ma 1346mhz(ewentualnie 1359). A tyle to ja robie na 1.21v Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Jakiś posiadacz GTX Titan próbował już wyłączyć GPU Boost 2.0 tzn.: na sztywno ustawić taktowanie? Powinno dać się przy pomocy nVidia Power Mizer ustawić najwyższy stan (P0 state) na sztywno. DOWNLOAD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Precision i włączyć k-boost tylko nie wiem po co to komu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 W ujemnych temperaturach nie ma red screen of death K-Boost nie zawsze działa jak trzeba. PowerMizer powinien zawsze. Zwykli userzy uważają, że niby dzięki zablokowaniu karty na P0 im giery lepiej chodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 To , żle uważają zrobie różnice w taktach 140mhz między base clock a boost i nadal będzie działać tak samo , jak przy taktach ustawionych na sztywno. Jak ktoś chce mieć pełny takt nawet w mniej wymagających grach wystarczy w cp dać prefer max performance tylko nadal nie wiem po co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Powinno dać się przy pomocy nVidia Power Mizer ustawić najwyższy stan (P0 state) na sztywno. Dzięki, ogarnięte już wcześniej - pytałem z ciekawości. Nie chodzi o "płynność" tylko ustabilizowanie GPU na określonych taktach - sprzęt będzie w platformie testowej, gdzie jakiekolwiek wahania MHz są niewskazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Jeszcze jeden! Jeszcze jeden! Jeszcze jeden! Nie! Jeszcze dwa niereferencyjne GeForce GTX 780 przyjechały do redakcji w celu przetestowania, chociaż nieśmiało liczyłem na zamknięcie tego rozdziału w historii kart graficznych. Powody mojego nastawienia wynikają z przewidywalności wyników, bowiem GeForce GTX 780 obecnie nie posiada bezpośredniego konkurenta, zaś Radeony HD 9900 dopiero planują inwazję na portfele graczy. Jednak zanim nastąpi ich premiera minie jeszcze kilka długich tygodni, jakie pozwolą dziecku NVIDII cieszyć się tytułem bezdyskusyjnego króla wydajności. Tymczasem zdążyliśmy już przerobić praktycznie wszystkie najciekawsze modele GTX 780, natomiast po konstrukcjach ASUS, Gigabyte, NVIDIA, Palit i Zotac przyszedł odpowiedni moment na sprawdzenie propozycji MSI w dwóch smakowitych odsłonach: GeForce GTX 780 Lightning i GTX 780 Gaming. Pierwszy jest nowym wcieleniem serii dedykowanej zapalonym overclockerom, natomiast drugi kontynuuje linię urządzeń z autorskim systemem chłodzenia TwinFrozr IV, odświeżonym przy okazji debiutu GeForce GTX 760 i GTX 770. Czy wystrzałowe propozycje MSI z układem GK110 mają szanse poważnie namieszać wśród high-endowych kart graficznych? Zapraszamy na premierowy test MSI GeForce GTX 780 Lightning oraz wprowadzonego nieco wcześniej GeForce GTX 780 Gaming. Test MSI GeForce GTX 780 Lightning i MSI GTX 780 Gaming - PurePC.pl Edytowane 5 Września 2013 przez Caleb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...