zaodrze244 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) @Unagi mogę to skomentować jedynie jednym wielkim może chodziło ci o R290 to by miało dla mnie większy sens. Edytowane 29 Października 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lor3ddr8d Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 A ja mam dylemat... http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/asus-geforce-gtx780-3gb-ddr5384bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,39477.html vs: http://www.komputronik.pl/product/206726/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_GTX_780_MSI_3GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_LIGHTNING_z_NVIDIA_GeForce_Experience_kupon_Assassins_Creed_IV-Splinter_Cell-Batman_Arkham_Origins.html Podobno Lighting nie urywa jeśli chodzi o OC, przynajmniej tak wynika z testu na Purepc.pl i nie wiem, czy warto do niego dopłacać;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) ja bym brał palita którego pokazał Caleb. w tych kartach najważniejsze jest chłodzenie a pali wygląda na solidną konstrukcję. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_palit_gtx_780_super_jetstream_mocny_zawodnik?page=0%2C20, http://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_780_Super_JetStream/31.html szkoda przepłacać Edytowane 29 Października 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 w letnie upały pewnie dobije do 70 - proszę o piwo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Panowie mam pytanie czy brać w promocji 780GTX Palita SuperJet'a czy lepiej wersję EVGA SC AXC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 jeśli evka w podobnej cenie to evga tak do 200zł rożnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @Koowi Gdzie w promocji jest SUPER JetStream ? bo widze tylko zwykłe wersje bez SUPER. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Było na esc.pl ale już wszystkie sprzedali ponoć ;)http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/palit-geforce-gtx780-super-jetstream-3gb-ddr5384bit-dvihdmidp-pci-express,39610.html tutaj masz jeszcze, ale ten sklep ma nieciekawe opinie wśród znajomych co u nich coś brali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Zastanawiam się, czy czekać na tą ghz edyszyn, jest szybsza od stockowej 780tki, ale to chyba to samo co obecna rev po OC? Za tydzień premiera Ti, która pewnie będzie kosztować ~2,3k, więc 780tka raczej nie spadnie poniżej 1,7k. Ktoś, coś, ten tego, więcej wie, przypuszcza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 trzeba poczekać z obecnej sytuacji wnioskuję że będzie ogólnie taniej. niech się odbędzie premiera 290. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Zastanawiam się, czy czekać na tą ghz edyszyn, jest szybsza od stockowej 780tki, ale to chyba to samo co obecna rev po OC? Za tydzień premiera Ti, która pewnie będzie kosztować ~2,3k, więc 780tka raczej nie spadnie poniżej 1,7k. Ktoś, coś, ten tego, więcej wie, przypuszcza? Jak to nie spadnie juz spadła ==> http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=55929 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 No właśnie do tej ceny się odnosiłem 1699+kw to jest 1,7k, czyż nie? Miałem na myśli obniżkę ceny poniżej tej wartości, po premierze r9 290, 780ti i 780 nowej rewizji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Jak to ? GTX 780 kosztuje 1700 zł ? a R290X aż 2200 zł ? Nie wkradła się tutaj jakaś pomyłka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 nvidia walczy ceną i znowu wygrywa, przecież 780 ma mniej skomplikowane pcb mniej kości pamięci, jakby kosztowała 1500zł to tez by zarabiali bo to i tak odpady po TESLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Jak to ? GTX 780 kosztuje 1700 zł ? a R290X aż 2200 zł ? Nie wkradła się tutaj jakaś pomyłka ? A zobacz recenzje R290X sprzed kilku dni. Wtedy cena tej karty wydawała się w miare adekwatna do możliwości ;] konkurencja to świetna rzecz. Szkoda, że amd tak bardzo daje [gluteus maximus] z prockami i intel nie musi podejmować żadnych radykalnych kroków ;] Edytowane 31 Października 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 No cena GTX 780 jest cudownie niska. Nie tak dawno trzeba było za nią dać 2500 zł :P Gdybym miał teraz z 800 zł, sprzedał bym GTX 670 i kupił GTX 780. OC w biosie i jest wypas. Maxwel wyjdzie dopiero w połowie 2014 jak dobrze pójdzie, a to daleko i gry nowe wychodzą z większymi wymaganiami. Świetna oferta tego palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Ja tam nie widze potrzeby. BF4 działa mi całkiem przyzwoicie. Spokojnie mogę poczekać do przyszłej generacji kart od Nvidii. Pewnie lipiec/sierpień przyszłego roku coś zaplanuje. Do tego czasu może pojawią się pierwsze porty z konsol... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzemienPL Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Witam, Przymierzam się do zakupu GTX 780, tylko nie wiem jaką firmę wybrać. Słyszałem dobre opinie na temat Palita, ale on posiada dwie wersje GTX 780 - wersję z "super" oraz bez. Czym się one różnią? Edytowane 1 Listopada 2013 przez KrzemienPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Ja zamówiłem ten model http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-780-sc-acx-3gb-gddr5-384bit-2dvi-hdmi-dp-pcie3-0-03g-p4-2784-kr-580834/ , może są i tańsze pozycje na rynku, ale ta jest jedną z najlepszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Ja zamówiłem ten model http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-780-sc-acx-3gb-gddr5-384bit-2dvi-hdmi-dp-pcie3-0-03g-p4-2784-kr-580834/ , może są i tańsze pozycje na rynku, ale ta jest jedną z najlepszych. bardzo dobry wybór cicha i w miarę zimna jak na gtx 780, ja musiałem się posiłkować blokiem wodnym bo standardowe chłodzenie nvidi, słabo sobie radziło z temperaturą i do tego strasznie głośne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Wystarczyło poczekać do wersji niereferencyjnych, a nie co generację kupować nową kartę jak tylko się pojawi. Mnie spokojnie wystarcza przeskok co 2 generację. Najpierw 460, potem olałem serię 5xx i tym razem troszkę się szarpnąłem i wziąłem 670. W sumie 780 ładnie się teraz skaluje. Bo wzrost względem 670 jest dość spory (nawet z 40%). Mógłbym nawet teraz ją sprzedać i dołożyć te 800 zł, ale i tak zgodnie z moim założeniem poczekam na serię 8xx czy jak to tam ją nazwą. Edytowane 1 Listopada 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Devil Kartę masz kręconą w biosie, czy w programie zewnętrznym ? Nie korci Cię, żeby mieć GTX 780 ? Cena palita JET jest niesamowicie niska. A po OC przegania Tytanka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Ja tam chętnie wziąłbym coś już teraz, ale poczekam na 780 ti i nowe radki. To tylko kilka dni, a zobaczymy co zaproponuja :) Edytowane 2 Listopada 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 ja dopiero co kupiłem 670kę z 2 ręki i na luzaku poczekam na maxwella- nie powem jednak na rynku nico się ruszyło dzięki amd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Dokładnie. Po OC (W BIOSIE) mam ładnie wykręcone GPU co daje mi ok 7000 pkt w Fire Strike. Ładny FPS w Crysis 3 i w Becie BF4. Pewnie BF4 też mi będzie ładnie na tym działać, więc przesiadki nie planuje przez najbliższe pół roku, albo i więcej. O AMD złego słowa powiedzieć nie mogę, ale zmartwiło mnie nieco zapotrzebowanie na prąd i bardzo wysokie temperatury. Zobaczymy też co przyniosą wersje niereferencyjne 290/X i nowe sterowniki. W każdym razie Nvidia zachowała się jak trzeba i dała atrakcyjne ceny 780. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Devil Nie korci Cię, żeby mieć GTX 780 ? Ja siedzę na GTX 470 SoC i mam zamiar upolować dopiero najlepszego maxwella, więc co dopiero Devil, który ma "aż" 670tkę. Wymiana z pozycji 670tki to tylko albo żeby widzieć więcej punktów w benchmarkach, albo zwiększyć rozdzielczość grania. Jak ktoś gra w 1920x1080 to uważam, że nie ma to większego sensu - zwłaszcza, jak ktoś nie jest jakimś mega pro graczem, który na graniu zarabia. Jak będzie chodził BF4 na 470GTX ? Okaże się dzisiaj, kumpel kupił, zainstalujemy, zobaczę i jeśli nie będzie przycinek to sam zakupię BF4. Jeśli będą, to czekam do Maxwella. Edytowane 2 Listopada 2013 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Wymiana z pozycji 670tki to tylko albo żeby widzieć więcej punktów w benchmarkach, albo zwiększyć rozdzielczość grania. Jak ktoś gra w 1920x1080 to uważam, że nie ma to większego sensu - zwłaszcza, jak ktoś nie jest jakimś mega pro graczem, który na graniu zarabia. taki wiedzmin 2 bez uperpróbkowania w 1920x1200 na i5 4.8 + 670@1200 chodzi w wielu momentach w okolicy 32-35 fps tak więc wielkiego zapasu nie ma 780 jednak bywa do 40% szybsza i to jest fakt Sam nigdy nie dam 1.7k za grafę ale i tak to pikuś w porównaniu do starych cen Edytowane 2 Listopada 2013 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Ja gram w rozdzielczości 1680x1050 i mój 670 daje radę, ale jak 99tomcat napisał Wiesiek 2 już pokazuje, że lepszy sprzęt nie będzie się przy nim marnować. Inna sprawa to czy jest to kwestia wyglądu gry czy jej optymalizacji. Od wczoraj biegam batmanem po arkham i ze wszystkim na max w benchmarku min. Miałem 38 klatek więc kupno nowej grafiki byłoby chyba przegięciem. Teraz czekam jeszcze na GTA V. Jeśli ta gra będzie działać ok to będę zadowolony. Dodam jeszcze, że w grach zamiast MSAA stosuję FXAA i mam dzięki temu spory zapas fps w zanadrzu. Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Też używam FXAA. Ja nie mam co narzekać w sumie bo nowy Batman mi chodzi dobrze. Wiedźmin 2 wygląda rzeczywiście ładnie, ale ja myślę że optymalizacja nieco kuleje, bo taki BF4 (przynajmniej beta) wygląda od tej gry lepiej i działał u mnie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Panowie fhd i granie na 670 w BF4? Nie wiem, ale u mnie czuję przyjemność z grania jak fps nie spadają poniżej 60. Czy na 780'tce jest możliwa gra w fhd/ultra@60fps? Bo to, że na takim 670 jest to niemożliwe to jasność. (...) Jak będzie chodził BF4 na 470GTX ? Okaże się dzisiaj, kumpel kupił, zainstalujemy, zobaczę i jeśli nie będzie przycinek to sam zakupię BF4. Jeśli będą, to czekam do Maxwella. Jako, że karta podobna to może uchylę rąbek tajemnicy. U siebie ustawiłem grafę coś koło 1300x700 i granie w niecałym high pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli piszesz o fhd to nie wiem czy nawet po maksymalnym pochlastaniu detali coś zdziałasz. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...