b3ka Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Potężna? 3dmarki nic nie mówią, czekamy na testy w grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Potężna? 3dmarki nic nie mówią, czekamy na testy w grach to co widzę w 3dmarku pokazuje że 780ti urywa rdzeń razem z pamięciami każdej jednoredzniowej karcie na rynku, co bardzo mnie cieszy bo bloczek wodny przyda się na dłużej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Panowie, czy to norma, że w pudełku z nową grafiką nie było żadnej karty gwarancyjnej? Zamówiłem Palita gtx 780 jetstream i w środku były: 1. Rachunek ze sklepu internetowego 2. Karta graficzna 3. Płyta ze sterownikami 4. Książeczka z opisem instalacji 5. Trochę kabelków i przejściówek A sama karta robi wrażenie :D Kurier pytał, czy to nie przypadkiem jakiś poduszkowiec : P Edytowane 5 Listopada 2013 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 to co widzę w 3dmarku pokazuje że 780ti urywa rdzeń razem z pamięciami każdej jednoredzniowej karcie na rynku, co bardzo mnie cieszy bo bloczek wodny przyda się na dłużej mowa istny potwór oto mój wynik w 3dsmarku dla porównania: http://www.3dmark.com/3dm/1561598 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 to co widzę w 3dmarku pokazuje że 780ti urywa rdzeń razem z pamięciami każdej jednoredzniowej karcie na rynku, co bardzo mnie cieszy bo bloczek wodny przyda się na dłużej To było pierwsze lepsze OC bez kombinowania, tylko ustawiłem na bazowe taktowanie to maksymalne z BOOST. Jutro dogrywka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Panowie, czy to norma, że w pudełku z nową grafiką nie było żadnej karty gwarancyjnej? Zamówiłem Palita gtx 780 jetstream i w środku były: 1. Rachunek ze sklepu internetowego 2. Karta graficzna 3. Płyta ze sterownikami 4. Książeczka z opisem instalacji 5. Trochę kabelków i przejściówek A sama karta robi wrażenie Kurier pytał, czy to nie przypadkiem jakiś poduszkowiec : P Niektóre sklepy wystawiają gwarancję na podstawie faktury. Czyli jak w opisie masz gwarancję na 2 lata to od daty zakupu masz ją liczoną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Niektóre sklepy wystawiają gwarancję na podstawie faktury. Czyli jak w opisie masz gwarancję na 2 lata to od daty zakupu masz ją liczoną. No właśnie to mnie zastanawia. Na paragonie nie ma żadnego numery karty - tylko nazwa modelu, cena i data zakupu. Czyli tak naprawdę w razie reklamacji nie wiedzą, czy odsyłam im kartę kupioną u nich czy jakąś inną (chyba, że prowadzą wewnętrzną bazę numerów produktów) Obejrzałem też unboxing zagranicznej wersji i było to samo - brak karty gwarancyjnej (czyli jest to chyba norma). Edytowane 5 Listopada 2013 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja zawszę biorę fakturę Vat. Powinien się na niej znajdowąć N/S karty. Podaj co to za sklep w którym kupiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 jak masz paragon to zrób na porządnej kopiarce kopie bo z paragonu lada moment nic nie zostanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Tompior Paragon jest dowodem zakupu, a zarazem kartą gwarancyjną. Na jego podstawie, sklep musi udzielić naprawy gwarancyjnej/ wymiany karty lub zwrotu pieniędzy. Tak, że nie masz się co martwić To było pierwsze lepsze OC bez kombinowania, tylko ustawiłem na bazowe taktowanie to maksymalne z BOOST. Jutro dogrywka Byłbyś uprzejmy i zgrał bios z karty na dysk i podrzucił go tutaj na forum ? Chcialbym poszperać przy jego edycji Dzięki. Edytowane 5 Listopada 2013 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Spoko, ale to dopiero jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 jak masz paragon to zrób na porządnej kopiarce kopie bo z paragonu lada moment nic nie zostanie Z tego powodu tez zawsze biorę fakturę. Fakt można zrobić kopię i tak najczęściej mówią sprzedawcy. Nie raz się spotykałem z sytuacją jak sklep niechętnie wystawiał fakturę. Jeden mnie próbował przekonać że wystarczy paragon skserować zanim atrament spłowieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Spoko, ale to dopiero jutro. To fajnie... jak będzie się dało i będziesz chciał, zrobię Ci biosik do tego 780Ti, żebyś programami nie wkurzał biosu karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unagi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Czym sie roznia NE5X770H1042J i NE5X770H1042-1045J A dokladniej http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/palit-geforce-gtx770-jetstream-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,38915.html i http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-770-jetstream-2gb-ne5x770h1042-1045j-582738/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) wygląda na to że jedynie tym że na morelach nr jest zgodny z tym który widnienie na stronie www palita w wersji międzynarodowej a na techplanet mają nr zgodny z tym który jest przypisany do wersji niemieckiej strony www palita. podsumowując bierz tańszą. Edytowane 6 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Jeden mnie próbował przekonać że wystarczy paragon skserować zanim atrament spłowieje. Paragon jest drukowany termodrukiem ;) Tam nie ma atramentu ( z tego co wiem ). Wydrapano z mojej X8 :trollface: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 To fajnie... jak będzie się dało i będziesz chciał, zrobię Ci biosik do tego 780Ti, żebyś programami nie wkurzał biosu karty Kopsnij maila na PW, to podeślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Kopsnij maila na PW, to podeślę. Mail wysłany - dzięki Biosik da się edytować KBT. Edytowane 6 Listopada 2013 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Gigabyte GTX 780 GHz WF3X 1020/6008 MHz (ustawienia fabryczne) na stanie: http://www.3dmark.com/3dm/1566879 Ładnie się zapowiada, praktycznie dogania GTX 780 Ti, a na pewno będzie spoooro tańszy. Edytowane 6 Listopada 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Piszczą cewki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Nie, to jest NVIDIA :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Tylko nvidia nie ma nic do cewek na 780ghz od gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 No to teraz ustal najwyższe stabilne taktowania dla 780Ti i dla 780 i zrób test :P Według tego co pokazują Twoje wyniki z testu, 780Ti powinna wyjść około 1.5K punktów więcej od 780. Jeżeli tak to wygląda, to faktycznie doplata 200$$ do 780Ti jest nieco szczypiąca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Tylko nvidia nie ma nic do cewek na 780ghz od gigabyte Chodzi o konstrukcję samych kart, bo o ile na Radkach problem piszczących cewek jest dość powszechny, tak na GF to zjawisko występuje bardzo okazjonalnie. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 No właśnie dziś wyczytałem cały szereg opinii o GTX780 z podziałem na producentów piszczących i nie piszczących + generalnie Gigabyte z WF3X piszczy dosyć często. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 No to ten Gigabyte GTX 780 GHz nie piszczy wcale, nawet tam gdzie zwykle piszczą cewki (intro Crysis Warhead). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 a jak odpalisz jakas gre co ma duzo fps, np pow 150? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 No to ten Gigabyte GTX 780 GHz nie piszczy wcale, nawet tam gdzie zwykle piszczą cewki (intro Crysis Warhead). To masz porządnie filtrowane zasilanie (zasilacz) i dobrze wykonaną sekcję zasilania GPU (karta grafiki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 a jak odpalisz jakas gre co ma duzo fps, np pow 150? Nawet jak jest 2000 FPS nie piszczy. Mam kilka miejsc do sprawdzenia kart w ten sposób, akurat GB GTX 780 GHz jest w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 No to długo sklepy wytrzymały z obniżką cen 780 :D, szkoda że przyjdzie nam czekać na kolejny ruch cenowy dopiero w 2014 po wydaniu autorskich kart AMD 290. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...