zaodrze244 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 podłącz inny zasilacz i sprawdź czy dalej będzie pasikonik siedzieć w twojej karcie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer85 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam. Wiecie może czy da radę zmieścić inno3d geforce gtx 770 herculez x3 ultra do obudowy antec 300? Jestem zainteresowany jej kupnem i nie wiem czy wejdzie. Może ktoś z Was ma długą kartę w podobnej obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 podłącz inny zasilacz i sprawdź czy dalej będzie pasikonik siedzieć w twojej karcie :PTo będzie trudne bo żadnego innego zasilacza nie mam. Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam. Wiecie może czy da radę zmieścić inno3d geforce gtx 770 herculez x3 ultra do obudowy antec 300? Jestem zainteresowany jej kupnem i nie wiem czy wejdzie. Może ktoś z Was ma długą kartę w podobnej obudowie? weź sobie linijkę i zmierz. na stronie producenta masz podane wymiary karty: http://www.inno3d.com/product/ichillgtx770.html Standard Graphics Card Dimensions: Length 295mm Height 125mm Width 3-Slot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer85 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Dzięki już znalazłem odpowiedz - Maximum video card size: 11"/279mm. Na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 podłącz inny zasilacz i sprawdź czy dalej będzie pasikonik siedzieć w twojej karcie Jak napisałem wyżej nie bardzo mam możliwość podłączenia innego zasilacza. Czy to pasikonik czy nie to przypuszczam, że sprawcą są cewki. Cewki mogą piszczeć bo jednak zasilacz za słaby czy może uszkodzony? Czy mam pecha i taką akurat kartę trafiłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) Ta karta to ref z autorskim chłodzeniem , ref pewnie też piszczy tylko jest bardziej zabudowany to tego tak nie słychać , poza tym jest nieco głośniejszy. Ten model evga jest na starcie podkręcony i ma wyższą wydajność niż tytan , więc to też robi swoje. By uniknąć piszczenia cewek musiałbyś zapodać kartę z większą ilością faz w sekcji zasilania gpu - typu gigabyte rev 2.0 czy asusa dc2. Edytowane 13 Listopada 2013 przez sideband 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 sideband powinieneś mieś status nie stałego użytkownika tylko chodzącej bazy wiedzy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Mam jakiegoś pecha do sprzętu. Niby działa, ale zawsze coś jest nie tak. Piski przy wysokiej ilości klatek jeszcze można przeżyć. Szczególnie, że w nowszych grach FPS jakoś specjalnie kosmiczne nie są. Jednak w moim modelu karty graficznej oprócz tego co jakiś czas słychać jakieś drżenie jakby coś było niedokręcone. Próbowałem zlokalizować źródło dźwięku, ale wszystkie śrubki, do których jest dostęp siedzą na sztywno. Dodatkowo włączyłem na chwilę nowego batmana i po kilku minutach wywaliło artefakty, a jedyne co w precision x zmieniłem to tdp na 101% Heaven Benchmark 4.0 włączony w czterech kopiach (żeby zużyć całą pamięć) jak na razie śmiga bez artefaktów. Samą kartę katowałem 3dmarkami od wersji 03 zaczynając do 2013 kończąc. Chwilę pomęczyłem ją też furmarkiem i dalej ok. Być może Batman był to pojedynczy wypadek przy pracy, ale jak przeczucie mówi mi coś innego. Jakiś czas temu miałem GTX570 od asusa, który fabrycznie miał za niskie napięcie i przy crysis 2 w pewnym momencie się wysypywał. W msi aft. podniosłem napięcie na stałe i zaczęło hulać. Później GTX670, który wywalał się w Max Payne 3. 3 wizyty w serwisie i w końcu karta zaczęła działać. Teraz wybrałem jedna z lepszych (tak mi się przynajmniej wydawało) firm produkujących 780 i znów ch... Koniec końców postanowiłem, że jeżeli nowa karta będzie działać (bez artefaktów i zwisów) to dam jej szansę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) jezeli kupiles ja przez neta to wez ja odeslij masz 10 dni po co sie stresowac. wez w morelach za 1887 zl 780 gigabyta w rev 2.0 http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-gtx780-3072mb-gv-n780oc-3gd-rev-2-0-599663/ tak jak radzil sideband. ta karta ma gniazda na 2 wtyczki 8 pinowe czyli musi miec mocna sekcje i pewnie lepiej sobie poradzi. moj kumpel taka zamowil w piatek powinna byc. Edytowane 14 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Moja jest z moreli. Odebrałem osobiście w jednym z punktów. Wtedy też przysługuje 10 dni na zwrot bez podania przyczyny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) tak. pkt 14 ich regulaminu: 14. Klient dokonujący zakupu jako konsument (tj. jako osoba fizyczna, która nabywa towar w celu niezwiązanym z działalnością gospodarczą), który zawarł umowę na odległość za pośrednictwem sklepu Morele.net, niezależnie od formy dostawy lub odbioru towaru, może od tej umowy odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od dnia wydania mu towaru stanowiącego przedmiot tej umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie do Sprzedawcy, przed upływem tego terminu, odpowiedniego oświadczenia klienta z doświadczenia wiem że kasę dość szybko oddają. także jeżeli masz to możesz spokojnie drugą kupować lub poczekać na zwrot kasiory. Edytowane 14 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) NVIDIA ostatnio zaszalała w segmencie najszybszych kart graficznych, wprowadzając do obiegu GeForce GTX 780 Ti napędzanego przez całkowicie odblokowany układ GK110 Kepler, który pozwolił firmie odzyskać prestiżową koronę, utraconą na chwilę po premierze Radeona R9 290X. Z kolei obniżenie ceny zwykłego GeForce GTX 780 spowodowało, że między urządzenia pojawiła się gigantyczna przepaść, niezbyt uzasadniona jeśli przeanalizujemy ich osiągi. Dlatego w cieniu GeForce GTX 780 Ti poszczególni producenci przygotowali odświeżoną wersję GeForce GTX 780, jaka otrzymała w nazwie dopisek GHz oznaczający podniesione taktowania. Najprościej rzecz ujmując - jest to solidnie podkręcony GeForce GTX 780 mający spuścić tęgie lanie Radeonowi R9 290X oraz wypełnić rynkową lukę w przedziale cenowym 2100-2200 PLN. Jakim sposobem chce tego dokonać? Mówimy tutaj o bardzo dużym skoku wydajności wynikającym z taktowania GPU, jak również autorskich systemach chłodzenia, czego chyba najbardziej brakuje głównemu konkurentowi. GeForce GTX 780 GHz przyjechał do naszej redakcji prosto z Tajwanu w postaci Gigabyte GTX 780 GHz WindForce 3X - właśnie ten model (GV-N780GHZ-3GD) dzisiaj przetestujemy. Test GeForce GTX 780 GHz - Gigabyte GTX 780 GHz WindForce 3X - PurePC.pl Edytowane 14 Listopada 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 tak. pkt 14 ich regulaminu: 14. Klient dokonujący zakupu jako konsument (tj. jako osoba fizyczna, która nabywa towar w celu niezwiązanym z działalnością gospodarczą), który zawarł umowę na odległość za pośrednictwem sklepu Morele.net, niezależnie od formy dostawy lub odbioru towaru, może od tej umowy odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od dnia wydania mu towaru stanowiącego przedmiot tej umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie do Sprzedawcy, przed upływem tego terminu, odpowiedniego oświadczenia klienta z doświadczenia wiem że kasę dość szybko oddają. także jeżeli masz to możesz spokojnie drugą kupować lub poczekać na zwrot kasiory. Dzięki wielkie za radę. Zadzwonię dziś do moreli i spróbuję się z nimi dogadać. Może pójdą na rękę i wymienią na inny model ze zwrotem różnicy w cenie. W sumie wyjdzie na to samo co zwrot karty i odbiór pieniędzy, ale ja będę mieć łatwiej (i pewnie dlatego powiedzą, że tak się nie da :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) @Caleb czyli wychodzi na to że nie ma na co czekać i przepłacać lepiej brać od ręki http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-gtx780-3072mb-gv-n780oc-3gd-rev-2-0-599663/ która z wyglądu pcb jest identyczna jak ghz Edytowane 14 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 @Caleb czyli wychodzi na to że nie ma na co czekać i przepłacać lepiej brać od ręki http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-gtx780-3072mb-gv-n780oc-3gd-rev-2-0-599663/ która z wyglądu pcb jest identyczna jak ghz Nom, większość GTX 780 kręci się podobnie, w tym przypadku cooler też mamy identyczny, dlatego GHz to zabawka tylko dla osób jakie chcą mieć wysokie fabryczne zegary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Za sugestią zaodrze244 (tak to Twoja wina ;) ) prawie na pewno oddam 780EVGA i zmienię na gigabyte rev 2.0. Może nie będzie piszczeć. W każdym razie Gigabyte potrzebuje 2x8pin, a mój zasilacz ma 6+8. Orientujecie się czy gigabyte dorzuca jakieś przejściówki do kompletu czy muszę dokupić osobno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) wg tej strony http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1080&page=2 powinno być coś takiego: Bundled with the graphics card there is a driver CD and two power converters (2x Molex to PCIe-6pin and 2xMolex to PCIe-8pin). The bundle is not pictured because our sample wasn't shipped with the bundle. tutaj napisali http://www.vortez.net/articles_pages/gigabyte_gtx780_windforce_x3_oc_review,6.html że GIGABYTE recommend a 600W PSU which we think is about right, if somewhat a little overestimated in our opinion however you are unlikely to get twin 8pin power connectors on a PSU below the 600w recommendation anyway. tak na marginesie to moje 680 też lubią świszczeć w testach chyba w heaven, w grach tego nie słyszałem. Edytowane 14 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Tak szczerze wam powiem, że olałem całą sprawę i zamieszanie: AMD, Nvidia, referenty, nie referenty i cenny. Kopiłem Gigabyte GTX 760 OC WindForce 3X rev 2.0 za 930zł. Do 1600x1200 wystarczy, w grach widać spadki fps, ale nie ma to wpływu np. na celowanie w strzelaniach. Wady: długa karta 29 cm, głośna pod obciążeniem na 2670 rpm (dziwne że w teście PurePC nie ma o tym wzmianki), nagrzewa obudowę, temperatura procesora podniosła się o kilka stopni, ubogie wyposażenie. Zalety: błoga cisza po za grami, niskie temperatury max 73 C. Zdrowy rozsądek zwyciężył, miałoby było mieć GTX770 czy coś od AMD w podobnych okolicach cenowy, ale te około 300-400 plus Batman i kilkanaście min fps, policzyłem i nie było warto według mnie, w moim przypadku. Zalecam zdrowy rozsądek i kierowanie się tylko swoimi potrzebami . Edytowane 14 Listopada 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 wg tej strony http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1080&page=2 powinno być coś takiego: Bundled with the graphics card there is a driver CD and two power converters (2x Molex to PCIe-6pin and 2xMolex to PCIe-8pin). The bundle is not pictured because our sample wasn't shipped with the bundle. tutaj napisali http://www.vortez.net/articles_pages/gigabyte_gtx780_windforce_x3_oc_review,6.html że GIGABYTE recommend a 600W PSU which we think is about right, if somewhat a little overestimated in our opinion however you are unlikely to get twin 8pin power connectors on a PSU below the 600w recommendation anyway. tak na marginesie to moje 680 też lubią świszczeć w testach chyba w heaven, w grach tego nie słyszałem. zamówiłem dziś tego gigabyte. Przy odbiorze nowej EVGA zwrócę w ramach 10o dniowego zwrotu. Mam nadzieję, że odpowiednie przewody będą. W testach GTX y (oczywiście całe zestawy z tymi kartami) mieszczą się w 500W Byc może przy okazji dla pewności kupię coś mocniejszego, ale zakładam, że będzie dobrze. Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unagi Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Tak szczerze wam powiem, że olałem całą sprawę i zamieszanie: AMD, Nvidia, referenty, nie referenty i cenny. Kopiłem Gigabyte GTX 760 OC WindForce 3X rev 2.0 za 930zł. Do 1600x1200 wystarczy, w grach widać spadki fps, ale nie ma to wpływu np. na celowanie w strzelaniach. Wady: długa karta 29 cm, głośna pod obciążeniem na 2670 rpm (dziwne że w teście PurePC nie ma o tym wzmianki), nagrzewa obudowę, temperatura procesora podniosła się o kilka stopni, ubogie wyposażenie. Zalety: błoga cisza po za grami, niskie temperatury max 73 C. Zdrowy rozsądek zwyciężył, miałoby było mieć GTX770 czy coś od AMD w podobnych okolicach cenowy, ale te około 300-400 plus Batman i kilkanaście min fps, policzyłem i nie było warto według mnie, w moim przypadku. Zalecam zdrowy rozsądek i kierowanie się tylko swoimi potrzebami https:////public/style_emoticons/default/icon_biggrin3.gif. Niby racja, ale może też się okazać, że warto było czekać, a teraz będziesz sobie pluć w brodę. Jeden wielki syf na razie tylko panuje. Jakieś dziwne obniżki/nadwyżki, a na karty tak czy siak trzeba dalej czekać. W końcu człowiek będzie chciał kupić, a tu już święta będą, ceny poleca w górę i znowu trzeba będzie czekać. Niedobrze już mi się robi. Wymazane z Tetki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 W testach GTX y (oczywiście całe zestawy z tymi kartami) mieszczą się w 500W zasiłki nie musisz zmieniać (patrz mój sig) wiecej jak 400w raczej nie zobaczysz pod obciązeniem, nawet sztucznie occt 440w to max u mnie zasiłka nawet nie wchodzi na wyższe obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 @KaszaWspraju Czemu nie wybrałeś MSI: http://www.agito.pl/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-760-oc-twin-frozr-iv-gaming-2gb-ddr5-pci-e-box-84-864826.html?utm_medium=Feed&utm_source=TradeDoubler&utm_campaign=wszystkie_wszystkie&utm_content=864826 Krótsza i znacznie cichsza przede wszystkim pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Zakupiłem Asus GTX 780 DirectCU II OC, i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Wykonanie karty super, temperatury i głośność przyzwoita.Obecne OC (1138/ boost 1190, pamięci na 6600) dały wyniki:http://www.3dmark.com/3dm/1635573Jeszcze jest potencjał w platformie, nie miałem czasu na żyłowanie karty do granic, to są wartości stabilne. Uprzedzam uwagi dotyczące procesora - póki co jest OCnięty z automatu przez MSI OC Genie, także na pewno wyniki fizyki ulegną poprawie ;)Generalnie mocno polecam tą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Dziś wymieniłem 780 EVGA na gigabyte. Jest lepiej (dla nieznających tematu dodam, że EVGA wydawała jakieś dziwne dźwięki). Co prawda ta karta też trochę piszczy jednak w porównaniu do EVGA jest ciszej. Ponadto EVGA musiała być uszkodzona bo dodatkowo coś jakby przy niej trzeszczało i coś wpadało w rezonans. W każdym razie na start puściłem Gigabyte na 1001MHz i w 3d marku Firemark zaliczony na 9005 pkt. Do Titana brakuje niecałe 130pkt i tu pytanie. Wiem, że każda karta jest inna, ale jak sądzicie, jaki offset na procesorze i pamięci karta powinna wytrzymać? Nie bardzo mi się chce skakać co 5MHz. Dodam, że na razie chodzi mi o wartości bez podnoszenia napięcia. p.s. Dlaczego w GPU-Z default memory clock podawany jest jako 1502MHz, a standardowo wszędzie podawane jest 6008? Matematycznie jest to *4, ale dlaczego? Edytowane 15 Listopada 2013 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 (...) p.s. Dlaczego w GPU-Z default memory clock podawany jest jako 1502MHz, a standardowo wszędzie podawane jest 6008? Matematycznie jest to *4, ale dlaczego? Bo taka jest fizyczna prędkość tych pamięci! 6GHz to marketingowy bełkot pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Niby racja, ale może też się okazać, że warto było czekać, a teraz będziesz sobie pluć w brodę. Jeden wielki syf na razie tylko panuje. Jakieś dziwne obniżki/nadwyżki, a na karty tak czy siak trzeba dalej czekać. W końcu człowiek będzie chciał kupić, a tu już święta będą, ceny poleca w górę i znowu trzeba będzie czekać. Niedobrze już mi się robi. Wymazane z Tetki Jak będzie lepsza okazja, sprzeda się kartę i zatoczymy koło. Mocy nie braknie do grania w 1600x1200. @KaszaWspraju Czemu nie wybrałeś MSI: http://www.agito.pl/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-760-oc-twin-frozr-iv-gaming-2gb-ddr5-pci-e-box-84-864826.html?utm_medium=Feed&utm_source=TradeDoubler&utm_campaign=wszystkie_wszystkie&utm_content=864826 Krótsza i znacznie cichsza przede wszystkim pod obciążeniem. Tylko 81 C w teście PurePC, mnie zniechęciło, jak i różnica w cenie, niby mała, ale wydałem na lepszy cel. Na razie ustawiłem ręcznie limity prędkości bortów w zależności od temperatury karty w oc-guru. Jest znacznie lepiej raptem przy 2-3 C więcej na karcie. Edytowane 15 Listopada 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 hot_lopez, mój GTX 680 też piszczy - ale dopiero po przekroczeniu 150 FPS, i zmienia ton w zależności od ilości fps, im wyżej tym wyżej piszczy, ale też tylko w wybranych aplikacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Tak jak napisałem. Z EVGA coś a 100% było coś nie tak. Coś trzeszczało przy sekcji i nie był to pisk. Dziś tak na szybko ustawiłem offset dla procesora i pamięci na +100 W firestrike udało się wyciągnąć więcej niż Titan. W pierwszych testach w okolicach 1500 fps gigabyte piszczy, ale bez tragedii. Tak czy inaczej na stałe zostawię procesor na 1001 MHz bo ładnie tak wygląda, przy większej ilości wolnego czasu sprawdzę ile da się z karty wyciągnąć Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Mozliwe, ze mial juz uszkodzony kondensator, ktory sie gotowal - wtedy rzeczywiscie sa takie efekty jakby cos bulgotalo, trzeszczalo. Edytowane 16 Listopada 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...