Zygi18 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam Mości Panowie, pomóżcie! Noszę się z zamiarem zakup GTX'a 780 Ti, ale teraz jaka z Ti będzie najlepsza? Znalazłem nawet taką Gigabyte Gtx 780Ti windforce 3x OC... Zauważyłem, że bardzo polecacie EVGA lub też ASUS'a, kumpel ma GB 770 z WF 3x i mówi, że się nie zawiódł i chłodzi mu to przyzwoicie. Poradźcie-doradźcie, bo ja się nie znam, a wy się znacie Z góry dziękuje, Hej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 ja bym wzial gigabyte wf3 moim zdaniem ma najlepsze chlodzenie. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ja ostatnio kupiłem zwykłego GTX 780. Najpierw EVGA, która oddałem bo wydawała dziwne dźwięki, a później przyszła pora na gigabyte rev 2. Jak na razie wszystko jest z nią ok. Może kup gigabyte GTX 780 Ti a wersji GHz :-) Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Hm też mam GIGABYTE GTX 780 WF3 OC w rewizji 2.0 i mam ..świerszcza nie wiem od czego to zależy może od zasilacza. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 a może zasilacza to wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Kupiłem GTX 780 Ti od EVGA nic nie piszczy, nic nie dolega. EVGA daje dodatkowo dwie gry które możesz sprzedać, taki mały plusik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 No to niech się dobrze sprawuje. Mam pytanie prośbę do posiadaczy 780. Jaki offset udało się wam ustawić bez podnoszenia napięcia żeby było stabilnie? Chcę mieć jakiś punkt zaczepienia żeby nie skakać co 5 MHz od wartości podstawowych :-) Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) co Ci z tego, jak kazda karta kreci sie inaczej? skacz co 50, jak znajdziesz crash to cofnij i zmniejsz krok o polowe. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) @hot_lopez skoro wiadomo że potrafią się kręcić na 1200 i 7000 na pamięciach to od tego zacznij. prościej się nie da. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki. Jak na razie 3dmark wysypał się przy rdzeniu +100 (na 90 poszło) więc zmniejszyłem na 80 i zacząłem kombinować z pamięciami. 3dmark przeszedł z rdzeniem na +80 i pamięciami na +350. (+500 i w firestrike niestety zaczęły pokazywać się artefakty) Jeśli ktoś ma ochotę zajrzeć to firestrike z 9417pkt : http://www.3dmark.com/fs/1264193 Fajnie byłoby zobaczyć ponad 10k, ale bez podniesienia napięć jak widać nie da rady. I tak dla pewności. Zbyt duże OC rdzenia powoduje wysypanie się sterownika/systemu, a pamięci sypią artefaktami tak? Edytowane 7 Grudnia 2013 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Dokładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Witam, W temacie coś mało informacji nt. 760. Nosze się z zamiarem kupna 2x Gigabyte GTX760 WF3. Jak to się kręci (bez zabaw z biosem)? Mam nadzieje, że nie ma tutaj problemów z zablokowanymi napięciami jak w Radkach? Chyba, że jest coś lepszego w tej cenie (~900 zł)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Będziesz mial 1.2v i na tym koniec. Dobra rada daruj sobie sli zwłaszcza z tak słabymi kartami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 A kto powiedział, że mam zamiar robić SLI? Moja płyta ma 1xPCIe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Napisałeś 2x760 Ta karta ma na stock 1.2v i więcej nie puścisz , więc w zasadzie regulacji nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Napisałem 2x760 bo chce kupić do 1 i 2 zestawu ;P jeszcze myślę nad 270x do zestawu2 jeśli CPU miało by być wąskim gardłem. U mnie żadna karta nie działała bez OC więc jest to dla mnie istotny temat. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, W temacie coś mało informacji nt. 760. Nosze się z zamiarem kupna 2x Gigabyte GTX760 WF3. Jak to się kręci (bez zabaw z biosem)? Mam nadzieje, że nie ma tutaj problemów z zablokowanymi napięciami jak w Radkach? Chyba, że jest coś lepszego w tej cenie (~900) W sumie możesz być zadowolony z wydajności karty, bo chłodzenie da radę przy OC, ale karta będzie głośna i znacznie podniesie temperaturę w obudowie. Wielka szkoda, że nie zostawili wszystkich rurek w chłodzeniu 760 względem 770 czy 780. Po za tym, te 29cm trzeba mieć gdzie zmieścić. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Wcześniej miałem 7950 która miała 28,5cm i weszła bez problemu więc gtx760 powinien wejść. Gorzej z miejscem w CM332 - najwyżej wywali się koszyk na HDD. Rozważam jeszcze zakup 270x który powinien mieć podobną wydajność do 760 w połączeniu z PII (tak mi się wydaje) Kręciłeś już kartę? Jak wyglądają u Ciebie temp? Edytowane 7 Grudnia 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Temperatury: otwarta obudowa skręcone wentylatory na 50% to 74-76 stopni w Tomb Raider w max ustawieniach. zatknięta buda to już 82-86 stopnie oraz 5-6 więcej na podzespołach, płyta, dyski, procesor - box chłodzenie, nie skalpowany. Kartę kręciłem, ale nic poważnego, koszt w temperaturach za duży w stosunku do uzyskanych FPS. Bez trudu 100+ na rdzeniu, na pamięciach 300+ MHz. Co do napięcia, to OC guru pokazuje z 1,2 do 1,212 max. Cieszy wydajność, wyraźne spadki w płynności było widać na największych otwartych terenach w Tomb Raider, telestacja włączona, FXAA, SSAO, ale nic co by przeszkadzało grać w 1600x1200. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Dla mnie to są nie akceptowalne temperatury. W teście PPC i na innych portalach karta po OC nie przekracza 70 stopni. Bez OC 60 stopni, z OC 65stopni max. Co Ty masz za obudowę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Tutaj temperatury pokrywają się z moimi doświadczeniami z kartą: http://www.purepc.pl/files/Image/artykul_zdjecia/2013/GeForce_GTX_760_Compare/geforce_gtx_760_noise_level_test_review_1.png Dokładnie ta obudowa: Przód, tył po120mm, na górze duży grill. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Tak wszystko się zgadza , niektóre serwisy mają niższe temperatury z dwóch powodów - niska temperatura w pomieszczeniu i test bez budy. Wystarczy poczytać wypowiedzi posiadaczy , temperatury są na poziomie 70-74stopni bez oc. Jak ktoś gra w mniej wymagające tytuły to z założenia będzie uzyskiwał niższe temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 na pclolu, benchmarku i innych zagranicznych portalach max temp ok 60 stopni, po OC 65. Mógłby się ktoś do tego ustosunkować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Po prostu rewizja druga karty ma o jeden mniej heat pipe, czyli gorsze chłodzenie. Stąd różnice w testach, a kartą którą obecnie można kupić: GIGABYTE GTX 760 WindForce 3X OC http://www.techpower...orce-3x-oc.html GIGABYTE GTX 760 WindForce 3X OC Rev. 2 http://www.techpower...x-oc-rev-2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Czyli gb ponownie leci w kulki. Rozejrze sie chyba za czyms innym. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Tylko czemu tutaj 2.0 ma więcej hp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Z której karty to chłodzenie:770 czy 780, a może 780 TI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) To jest z oficjalnej zajawki 760 w wersji 2.0 , to tym bardziej gigabajt poleciał w kulki. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) hahahahahahahahah Dobrze, że nie przepłaciłem Wygląda na to, że pełne chłodzenie mają wersje z 4GB ram. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) nie rozumiem dlaczego narzekacie na temperatury skoro macie tak kiepsko wentylowane obudowy. przy chlodzeniu ala gigabyte trzeba taka obudowe posiadac to podstawa. dlatego ja ukierunkowujac sie na chlodzenie powietrzem nie woda sie wyposazylem w cm haf x i jest odpowiedni przewiew. w innym razie trzeba brac karte z turbina... :lol:Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 8 Grudnia 2013 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...