Skocz do zawartości
Gość marantz5003

NVIDIA GeForce GTX 700 (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie. Nic nie kręciłem jeszcze i gtx770 ma takty domyślnie 1241MHz w boost (100% stable, bez pływania taktowania). Według specyfikacji powinien mieć troszkę mniej. Nigdy nie kręciłem nvidii z boostem. Te karty tak mają? W bf3 temperatura 63oC, fps dużo lepszy niż na wyżyłowanym 7950. Jutro wezmę się za OC.

760 ma kości Elpidy i bez problemu idą na 7200MHz. w 770 Samsungi.

Nie wiele wyciśniesz z tej karty, skoro masz już 1241 mhz w booście.

Pokaż Nvidia Inspektora:

http://www.guru3d.com/files_details/nvidia_inspector_download.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytalem i skusilem sie na ASUSa (jednak) 770 DirectCUII. Nie moge sie doczekac ;D

W ruch pojdzie FC3 i Skyrim Legendary za cale 68pln w zimobraniu Dołączona grafika hihihi

tylko się nie rozczaruj tym że FC3 nie puścisz na full detalach płynnie, bo to była pierwsza gra z którą moja 680 sobie nie radziła. natomiast skyrima zacznij od wgrania tego modu: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/30936/? (sugeruję abyś wybrał Option A - Performance - V2_1a_240 - CoT - RLO - UHQ Sharpen). po nim skyrim robi się piękny.

oczywiście musisz zrobić wszystko co tam jest napisane ale warto. zajmuje to chwil parę. skyrimowi pomaga jeszcze to: http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility -> po tym narzędziu gra przestała mi się przycinać jak i wiele innych również.  

Edytowane przez zaodrze244
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.... w testach Asusa widzialem ze FC3 nie schodzi ponizej 30fps w 2560x1440 w Ultra z AA. Wiem, ze mam slabszego proca, ale tez i monitor w archaicznej rozdzialce wiec wymagania jakby mniejsze :P

Dzieki, jak dojdzie karta to pobawie sie w modowanie Skyrima. Swieta juz zaplanowane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie myślałem że grasz w FHD Dołączona grafika no ale posiadanie takiej karty zobowiązuje także myślę że nie długo zmienisz monitor Dołączona grafika

Jasna sprawa. Specjalnie najpierw grafike biore bo kupujac najpierw monitor, sprzet mi nie wyrobi w FHD Dołączona grafika

Ktos wie gdzie od reki w Wawie dostac ASUSa 770 DirectCUII ? 

W agito znowu problem, dodzwonic sie nie idzie, zamowienia nie potwierdzaja i bede wieki czekal na sprzet :/

Edytowane przez logimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasna sprawa. Specjalnie najpierw grafike biore bo kupujac najpierw monitor, sprzet mi nie wyrobi w FHD Dołączona grafika

Ktos wie gdzie od reki w Wawie dostac ASUSa 770 DirectCUII ? 

W agito znowu problem, dodzwonic sie nie idzie, zamowienia nie potwierdzaja i bede wieki czekal na sprzet :/

w stolycy to masz tutaj http://www.komputronik.pl/product/190058/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_GTX_770_ASUS_2GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_z_NVIDIA_GeForce_Experience_trade_.html

w morleach taniej: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-cuda-gtx770-2gb-ddr5-px-256bit-dvi-hdmi-dp-box-gtx770-dc2oc-2gd5-582021/

ale ja bym zaryzykował i wziął: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx770-2048mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-overclock-potrojny-went-gv-n770oc-2gd-581346/ zdecydowanie lepsze i cichsze chłodzenie Dołączona grafika

w morelach możesz wziąć odbiór w netpunkcie najszybszy sposób dostawy od nich przynajmniej dla mnie na wsi Dołączona grafika  i wciąż obowiązuje 10 dni na zwrot Dołączona grafika

Cześć, jaką kwotę mogę zaproponować sprzedawcy referenta EVGA GTX780 z pamięciami Samsunga? Karta używana pół roku. Gwarancja 2.5 roku.

max 1600zł Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od agito nie otrzymywałem potwierdzeń zmówień, trzeba było ręcznie zgłaszać z ich strony.

Mnie wywala blad gdy zamawiam z dostawa na dzis i zostaje mi nie potwierdzone zamowienie. Potwierdzam recznie przez formulasz, ale od 9 do tej chwili zero odzewu. Wiec dzis karty nie dostane. 

@zaodrze244

W komputroniku drogo, wiadomo wolalbym taniej jesli jest opcja, szkoda ze trzeba czekac. Wszystko schodzi na psy. Juz nic nie ma od reki na tym swiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mam Dołączona grafika Benchmarkami sie nie bawie, ale zobacze co nieco. No i gierki bo to najwazniejsze Dołączona grafika

Da sie zrobic, zeby  ASUS GPU Tweak wyswietlal w trayu temp GPU ? CZy lepiej MSI Afterburnera zainstalowac ?

Edytowane przez logimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W komputroniku drogo, wiadomo wolalbym taniej jesli jest opcja, szkoda ze trzeba czekac. Wszystko schodzi na psy. Juz nic nie ma od reki na tym swiecie.

Spróbuj kupić od reki w PL w sklepie radeona r9 280x albo r9 290 ;DTapatalk 4 @ SGS 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mam Dołączona grafika Benchmarkami sie nie bawie, ale zobacze co nieco. No i gierki bo to najwazniejsze Dołączona grafika

Da sie zrobic, zeby  ASUS GPU Tweak wyswietlal w trayu temp GPU ? CZy lepiej MSI Afterburnera zainstalowac ?

czyli jednak komputronik :D ważne że jest karta :D ja też u nich kupiłem dwie moje karty bo były i cena akurat w tym czasie była ok.

ja używam afterburnera ma najbardziej przyjazny interfejs. ale nie wiem czy asus tweak nie ma jakiś trików do tej karty, których nie ma after... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jednak komputronik Dołączona grafika ważne że jest karta Dołączona grafika ja też u nich kupiłem dwie moje karty bo były i cena akurat w tym czasie była ok.

ja używam afterburnera ma najbardziej przyjazny interfejs. ale nie wiem czy asus tweak nie ma jakiś trików do tej karty, których nie ma after... Dołączona grafika

Nie komputronik ;D Jakis el dorado computers. Nie wiem czy sa warci polecenia. Zaplacilem 1325 (karta), gotowka byla by za 1280 z tym, ze wyplata gotowki z kredytowej kosztuje mnie 40pln wiec jeden pies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dzisiaj przesiadłem się z wysłużonego Galaxy GTX 275, na Aususa GTX 770 DirectCu. Czas potestować karcioche Dołączona grafika

Tylko nie wiem czy obecny zasilacz da rade na dłuższą mete ( Cheeftec GPS-500AB A) czy rozglądać się za czymś mocniejszym.

Edytowane przez Shymeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam wielki problem... Mój problem polega na tym że podczas grania w gry, komputer się wyłącza po około 10 min gry... Przez pierwsze 3 dni było wszystko ok ale od dzisiaj cały czas się wyłącza podczas grania. Części jakie obecnie mam:CPU: AMD Athlon II X4 640 3.0 GHzGPU: MSI GTX 770Zasilacz: Miałem jakiegoś no name'a 550W więc wraz z kartą zmieniłem na Aerocool 600WPłyta główna: ASUS m4n68t-m le v2RAM: 6 GB ddr3Temperatury:CPU: 30 CGPU: 29 CW stresie (to znaczy podczas grania w gry typu Assasin Creed Black Flag lub obciążania programami):CPU: ~ 45 CGPU: ~ 55 CKomputer wyłącza się nie zależnie od tego jaka to jest gra, nawet gdy gram w LOL'a... Nie wiem kompletnie co może być tego przyczyną, przypominam że przez pierwsze dni problem nie występował. Podczas obciążania komputera różnymi programami, komputer się nie wyłącza. Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje nic się nie przegrzewa teraz gdy włączę jakąś grę to po około 20 s komputer się wyłącza... A przed chwilą wyłączył się gdy nic nie było włączone, tylko pulpit.

Edytowane przez fazerr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dzisiaj przesiadłem się z wysłużonego Galaxy GTX 275, na Aususa GTX 770 DirectCu. Czas potestować karcioche Dołączona grafikaTylko nie wiem czy obecny zasilacz da rade na dłuższą mete ( Cheeftec GPS-500AB A) czy rozglądać się za czymś mocniejszym.

zasilacz sie nie powinien spalic co najwyzej komputer ci sie zrestartuje. ja tak mialem gdy na moim zasilaczu w podpisie mialem podpiete i5 750@4.0ghz + 2x480 i przy prubie podkrecnia kart komp sie restartowal w grach

NIe. W sumie nie wiem czy jest sens skoro narazie jestem skazany na 1280x1024 W zasadzie to w niedziele moze bede mial dluzsza chwile zeby sie pobawic karcioszka.
do czasu zmiany monitora to nie ma najmniejszego sensu no chyba ze fc3 bedzie sie przycinal :lol:Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi