Czarny0 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Cześć czy podłączę gtx 780 do deusa 550? - Wystarczy mocy na taki config i5 4670k @4.5 wd 500 gb ssd plextor mobo extreme 4 i 6 wentylatorów bitfenix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Będzie w sam raz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Nie wiem czy była jakaś oficjalna obniżka GTX 780, ale Palit GTX 780 JetStream można kupić za 1535 PLN - cena mód :mellow: http://cenowarka.pl/palit-geforce-gtx-780-jetstream-ne5x780h10fb-1100j-a967308.html Nie załamujcie mnie. 250 zł bym dołożył ehh. :( Edytowane 1 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 To musi być jakiś fake bo nie wierzę w 780GTX za 1,5k. Chyba że 400pln za wysyłkę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) To nie fejk 3-4szt są w takiej cenie , przyjdzie nowa dostawa cena wróći do normy. Edytowane 1 Marca 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis799 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Tak jak Gosu pałuje się z swoim GTX 780 ti Gigabyte Windforce OC tak samo ja w końcu odsyłam na gwarancje swoją karte ,naskrobałem im coś takiego ,może być czy byście cos dodali tam jeszcze ? Karta w teście 3dmark11 wykazuje artefakty tzn występują zielone/niebieskie i różowe mignięcia ,czasem na cały ekran ,czasem tylko pionowe cienkie linie ,karta nie była podkręcana . Testowana na konfiguracji - GigaByte z77-d3h i5-3570k kingston 2x8gb 1333mhz OCZ-zt750w oraz na - Asrock Z87extreme4 i7-4770k G.Skill 2x4gb 1600mhz OCZ-zt750w ,procesory nie podkręcane ,próbowane sterowniki 334.89 jak i starsze wersje. copyright o opisaniu artów by Gosu :) Edytowane 2 Marca 2014 przez Elvis799 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) U mnie z kolei bez podbicia napięcia do ~ 1.22v karta się sypię na 1294 mhz. Ale z kolei podbicie napięcia skutkuje sporym wzrostem temperatury (ok 4 'C). Co w ekstremalnych przypadkach temperatura sięga 79'C w grze Dead Space 3 np. Przy 1.2v max 75'C. Oczywiście buda wentylowana dobrze. Chłodzenie MSI jest ciche, ale jak widać średnio wydajne. Za to bez problemu pamięci (Hynix) poszły na 7800 mhz i na razie tak zostaje. Edytowane 2 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Te wszystkie Wasze problemy z Gigabytem 780/780Ti, jesli faktycznie zjezdzacie do 1600-1650MHz na pamieciach i jest w pelni stabilnie, to GBT pokpil sprawe i dziwi mnie tlumaczenie kogos z Polskiego oddzialu jak mniemam, ze to wina sterownikow... no coz, jakbym ich nie znal, to bym sie klucil dalej, ale odpuszczam ;) Tablica timingow w BIOSie wymaga poprawy...albo cale pcb, ale to juz by byla mega wtopa ze strony GBT.A tego pewnie nie wiecie, ale dep. VGA a dep. MB w Gigabyte to nie jest jedna firma jak w przypadku Asusu/MSI/EVGA. Fizycznie w malym stopniu jest powiazanie, ale pracuja w 99% niezaleznie od siebie - ot taka mentalnosc zoltego, nie przeskoczysz. Edytowane 2 Marca 2014 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis799 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 w moim przypadku nie zjezdzalem na pamięciach ,jak na standardowych ustawieniach jest lipa to pierdziele i odeslę im karte ,GB twierdzi ze to wina biosu karty i pisali że na początku roku będzie nowy ,do dzis nic nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) "Chiński nowy rok" - to jest najlepsze ;-) Łapcie tu fragment konwersacji z nimi :) Czytajcie od dołu. " Witamy, Szanowny Panie, ostatnie 7dni to Chiński Nowy rok więc prawdę mówiąc dział R&D nie pracował. Spodziewamy się aktualizacji około miesiąca. Pytanie - 1447914 Od : Konrad Pietrusiński [ ner@pushyourlimits.pl ] Wysłane : 1/21/2014 10:48 Pytanie : Dziękuje za informację. Kiedy ten bios będzie dostępny? I to będzie również bios do 780 TI ? Bo ja mam 780 TI. Odpowiedź - 1446438 Odpowiedź : Witamy, Szanowny Panie - dostaliśmy informację, że niebawem ukaże się nowy BIOS do 780, który rozwiąże problemy stabilności w zegarach trybu OC. Prosimy o cierpliwość.. pozdr. Pytanie - 1446438 Od : Konrad Pietrusiński [ ner@pushyourlimits.pl ] Wysłane : 1/17/2014 05:07 Pytanie : Nie wydaje mi się żeby był to problem driverów. Skoro w momencie kiedy zmniejszam taktowanie na pamięciach z 1750 mhz na 1650 mhz - artefakty znikają. Po za tym jak wyjaśnić w takim razie że kolega na ASUSIE GTX 780 nie ma tego problemu? Inny na EVGA gtx 780 Ti również nie ma. A ja ,oraz mój znajomy mamy wasze GTX 780 Ti i są u nas problemy, karty sprawdzane na kilki innych komputerach. Nowe sterowniki Nvidii nic nie dają. Odpowiedź - 1437967 Odpowiedź : Witamy, nie to problem driverów - niestety. Trzeba cierpliwie czekać na nowe drivery by nVidia. pozdr" Edytowane 3 Marca 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Wytłumacz czemu w recenzjach nie piszą o jakikolwiek problemach z tymi kartami? Nawet pamięci nieżle się podkręcają. Wejdz na forum nv i poczytaj sobie o problemach na 780ti. Edytowane 3 Marca 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Hajs, hajs, hajs. Dla tego nie piszą :) Mam nadzieję ze ASUS lipy nie zrobił. Edytowane 3 Marca 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Wiele redakcji ma karty ze sklepów , więc nie mają żadnego interesu by ukrywać to i owo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Może jakaś wadliwa seria i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Wiele redakcji ma karty ze sklepów , więc nie mają żadnego interesu by ukrywać to i owo. A ilu z tych redaktorow robi to z pasji itd.?:D No sorry, ale taki mamy klimat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Panowie i Panie. Szukałem na forach audio, a zapomniałem, że spece są tutaj :) Czy podłączając GTX 780 do amplitunera karta jest w stanie wysłać dźwięk przestrzenny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Nie trzeba być specjalistą kepler wpiera Dolby TrueHD i DTS-HD :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) W sumie tak. Dziś wieczorem powinien do mnie dotrzeć amplituner i chciałbym się chwilę nim pobawić. Wolałem się upewnić żeby nie szukać po nocy odpowiednich przewodów. Jeszcze jedna rzecz. Czy Bez problemu można to połączyć na zasadzie Nvidia -> amplituner (sam dźwięk), a obraz pozostaje na monitorze (podłączenie DVI)? Edytowane 10 Marca 2014 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Sam dźwięk rozumiem, że po hdmi chcesz wysłać? Jeżeli tak to będzie to ustawienie tak jakby dla karty na dwa monitory. Nie lepiej nvidia-ampli-monitor po hdmi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Monitor nie ma HDMI :) Ważne żeby się dało nawet i na dwa monitory. Edit. Sprzęt podłączony i działa. Jest jedno małe ale. Ustawiłem kopiowanie obrazu na dwa monitory. Niestety kiedy teraz mój główny monitor się wygasza to wygasza się też obraz idący do amplitunera - przestaje grać. Czy można to jakoś obejść czy pozostaje mi podłączenie cyfrowe karty dźwiękowej? Nie wiem tylko czy w takim wypadku uzyskam dźwięk przestrzenny w grach. Edytowane 11 Marca 2014 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Chcę zmienić grafikę i zastanawiam się nad ( a raczej już zdecydowałem się na ten model) MSI GTX 770 TwinFrozr ale pytanie dotyczy nowej generacji. Czy ma się pojawić coś nowego w tym roku? Czy śmiało atakować GTX 770. Liczę na 2 lata użytkowania nowej karty. Wybaczcie takie pytania ale troszkę wypadłem z tematu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 skoro masz bana na google to 770 jest oparta na keplerze który ma już 2 lata. w tym roku z wiadomości ma się coś pojawić ale nie ma na co liczyć. może coś w przyszłym roku wydadzą. ogólnie weź sobie poczytaj newsy na stronie głównej i sam sobie wyciągnij wnioski. nikt tutaj jeżeli nawet coś wie bo pracuje dla nvidii ci i tak nic nie powie. no chyba że cyganeria ci tarota postawi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 O.K. pożartowaliśmy sobie troszkę. :) Dzięki za odpowiedź. Trochę się przyłożyłem wcześniej i znalazłem informacje dotyczące nowych procesorów NV Maxwell i Volta i rzekomej możliwości pojawienia się w tym roku nowości. Dlatego też pozwoliłem sobie na pytanie w tym dziale. Uznaję Twoją odpowiedź jako poparcie mojego zamiaru zakupu 770. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 O.K. pożartowaliśmy sobie troszkę. :) Dzięki za odpowiedź. Trochę się przyłożyłem wcześniej i znalazłem informacje dotyczące nowych procesorów NV Maxwell i Volta i rzekomej możliwości pojawienia się w tym roku nowości. Dlatego też pozwoliłem sobie na pytanie w tym dziale. Uznaję Twoją odpowiedź jako poparcie mojego zamiaru zakupu 770. Pozdrawiam. Chcesz 770gtx do flaków z sygnatury? To będą pieniądze wyrzucone w błoto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Tak jak sideband powiedział, ja bym prędzej CPU na jakieś i5 wymienił niż grafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Nie... nie róbcie mi tego. 2 "kawałki" na kartę, nowe Crucial Ballistix Tactical 2x4 i zasilacz. Kolejny tysiąc (co najmniej) na nowy procesor i płytę. Teraz nie dam rady. Teraz zaczyna mnie irytować powoli niedomaganie mojej 460 w grach. Pomyślałem, że wymienię kartę. Za tym idzie konieczność wymiany zasilacza a i pamięci by się przydało. Zasmuciliście mnie bardzo. Jak to będzie się razem zachowywało? X4 + GTX770? Brak/mały wzrost wydajności? Ktoś takie połączenie trenował? Pozdrawiam. Edyta. Znalazłem porównanie tych procesorów. http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i5-vs-Phenom-II-X4-CPU-Review/819/3 Poczytać muszę. ;) Edytowane 11 Marca 2014 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Asrock p67pro3+2500k oraz 670gtx to będzie optymalny zestaw , to co ty chcesz zrobić nie ma większego sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Jak to będzie się razem zachowywało? X4 + GTX770? Brak/mały wzrost wydajności? Ktoś takie połączenie trenował? Na przykładzie Battlefield 4 można zobaczyć, ale to tylko jeden scenariusz... Miejsce CPU: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_procesorow_i_kart_graficznych_battlefield_4_mantle_vs_directx?page=0,4 Miejsce GPU: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_procesorow_i_kart_graficznych_battlefield_4_mantle_vs_directx?page=0,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Jak to będzie się razem zachowywało? X4 + GTX770? Brak/mały wzrost wydajności? Ktoś takie połączenie trenował? Ba, żeby tylko. x4 + GTX780, był wniebowzięty. Miłej lektury ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) No już czuje pismo nosem. Poczytam. Ale i tak napaliłem się na kartę + pamięci no i ten nieszczęsny zasilacz. Monitor też tylko 1680x1050, zdarza się, że zagram na plazmie i wtedy mam Full HD :] to wypada też i monitor zmienić. Przesadziliście. :) Zaczęło się od pamięci bo zostałem zmuszony do zmniejszania rozdzielczości tekstur (np: thief, battlefield właśnie) a to już zapoczątkowało zgubny, jak widać, dla mnie tok myślowy. Crysis 3 już słabo. NFS też lubi zamulać na max a ja nie lubię kompromisów jeśli chodzi o grafikę w grach. ;) Zapewne nie posłuchawszy się Waszych rad postąpię z założonym już scenariuszem, mając nadzieję, że zmiany przyniosą satysfakcję. Po tym wszystkim zacznę myśleć o nowej platformie i jak widzę to na polecanym i5 się skończy. :D Ja wiedziałem, że tak będzie. Pozdrawiam. P.S. Jeszcze fizyka słabo myka. : Edytowane 12 Marca 2014 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...