leven Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Nie wiem, co może być powodem takich cudów. Karta nie przegrzewa się, system zmieniałeś, sterowniki też... pozostaje zmiana biosu karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
God3nder Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Cześć, mam takie szybkie pytanko, czy do Gigabyte GTX 780 GHz WF3X wystarczy zasilacz 550W ? Teoretycznie w polecanych zestawach, jest właśnie taki zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W, ale na stronie producenta karty graficznej widnieje, że musi być minimum 600W. Wystarczy to 550W, czy jednak mogę odczuć jakiś dyskomfort i wyłączający się z nienacka komputer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Wystarczający, inaczej nie byłby polecany. Producenci zazwyczaj polecają zasilacze na wyrost ponieważ "zasilacz 600W" nie mówi praktycznie NIC. Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez kaijitsu 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 da rade w 100% zobacz mój zestaw też zasila 550w wszystko podkręcone, do tego chłodzenie wodne, podczas normalnego użytkowania ciągnie z gniazdka około 330w w stresie w ekstermalnych testach nieco powyżej 430w także jeszcze sporo zapasu, pamiętaj też że najwiekszą sprawność zasilacz ma przy obciążeniu około 75-85% powyżej i poniżej jest już gorzej, także nie ma co kupować nad wyrost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Karta ma działać na standardowym fabrycznym biosie a nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tutaj problemem nie koniecznie musi być kata. Musiałbyś mieć drugie kompa na przeszczep i posprawdzać po kolei wszystkie podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Najlepszą sprawność to mają w okolicach 50% obciążenia. Przynajmniej tak malują na wykresach w moich zasilaczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Wszystko zalezy od producenta/modelu/certyfikatu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam pytanie o temperatury na sekcji zasilania, w GPU-Z pokazuje mi iż temperatura VRM dochodzi do 90-95 stopni nawet. Mimo tego że wentylatory karty ustawione są na 85% oraz mimo dobrego przewiewu w obudowie. Ustawienia karty 1262/7700 napięcie rdzenia 1.1187v Mam się o co martwić czy taki już urok tych sekcji zasilania? Trochę mnie przeraża wizja letnich upałów :) Edytowane W havenie takie tempy wali, raz mi nawet pokazało 112 C ale to przekłamanie, bo tak samo nie raz pokazuje 250 C + , najwięcej 463 C - jakoś tak albo na minusie po 300+ :D W katowaniu 3Dm11 na Extreme rozgrzewa się do 73 C. Sprawdzę jeszcze jak jest z dociskiem śrubek i dokręcę te bez plomby jeśli będzie trzeba. Tak swoją drogą widzę że ktoś bardzo, ale to bardzo chce mi nabić negatywne punkty reputacji, bo ciekawi mnie czymże ten post sobie zasłużył na "-1". Słodkie :) Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tak swoją drogą widzę że ktoś bardzo, ale to bardzo chce mi nabić negatywne punkty reputacji, bo ciekawi mnie czymże ten post sobie zasłużył na "-1". Słodkie :) Dostajesz ich sporo od różnych użytkowników, więc nie snuj teorii spiskowych. Powodem może jest twoje zachowanie (tu i na portalu), albo tak jak mi pewien użytkownik napisał w stosunku do mnie "bo cię po prostu nie lubię". ;) Deal with it. 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) A to proszę bardzo :) Gdybym się przejmował jakimiś nic nie znaczącymi dla mnie ludzikami, to daleko bym w życiu nie zaszedł. Tym bardziej nie interesują mnie forumowi fanatycy firmy Gigabyte, którzy nie potrafią się pogodzić z faktem że ktoś tej firmy nie uznaje po przejściach z ich sprzętem oraz poprzez kwestię tego jak podchodzą do klientów. Tak swoją drogą wiadomość z PC Projektu w sprawie kolejnych kart GBT które walą arty, karty wysłano do nich a oni wysłali do serwisu GBT "odesłane jako test OK. Dla nich towar jest sprawny." Może jakiś zbiorowy pozew do rzecznika praw konsumenta by się przydał? Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadovraven Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Nic dziwnego że masz 100 stopni na VRM jak masz taki chlew w obudowie: http://upload.purepc.ppcgroup.pl/monthly_04_2014/post-18998-0-00375600-1396733237.jpg http://upload.purepc.ppcgroup.pl/monthly_04_2014/post-18998-0-43770000-1396733327.jpg 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Nic dziwnego że masz 100 stopni na VRM jak masz taki chlew w obudowie: http://upload.purepc.ppcgroup.pl/monthly_04_2014/post-18998-0-00375600-1396733237.jpg http://upload.purepc.ppcgroup.pl/monthly_04_2014/post-18998-0-43770000-1396733327.jpg :lol: Mocne, przypomina mi to lata 90te , gdzie komputery nie miały modularnych kabli, za tacką nie było ani milimetra miejsca i wszystko wyglądało tak : 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Nie no to akurat jak SLI testowałem, teraz porządek jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) @Gosu gdzie Ty to VRM odczytujesz?? Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) W GPU-Z w sensorach, na samym dole. Jak miałem GTX 780 TI WF 3 GBT to nie miała sensora, pewnie Twoja MSI też nie ma jeżeli tego nie widzisz. Edytowane: Dzięki za kolejne cudowne minusy ;-) Chcę ich więcej, garściami :) Obficie... :D Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskaz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 No to niestety, ale nie sprawdzę bo nie mam gdzie. Na razie problemu nie było, zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 przeciez sprawa jest prosta jak drut : Karta w 3d ma inne takty i inne V , przy wyjsciu z gry wchodzi na 2d i ma inne V i takty tutaj szukaj odp \ ale najpewniej reinstal systemu i jak bedzie występowalo dalej to karta na gwarę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) To może być wina płyty głównej , a nie karty graficznej. Jaki masz bios obecnie wgrany? Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez sideband 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskaz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Najnowszy, używałem Live Update Reinstall nic nie daje, system już zmieniałem :> Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Whiskaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) A0 to jest najstarszy bios , to czeka cie aktualizacja biosu w płycie. A7 i A8 wnoszą zmiany odnośnie kompatybilności z kartami graficznymi , najnowszy bios to A10 :> Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez sideband 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 To może być wina płyty głównej , a nie karty graficznej. Jaki masz bios obecnie wgrany? Najnowszy tj. A0 Dobre http://pl.msi.com/product/mb/B75AG43.html#/?div=BIOS jeśli ci to coś mówi Jeszcze lepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskaz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) He, bardzo dobre. Nie ma to jak sobie pocytować kiedy się ktoś pomyli. Muszę tego spróbować. @sideband :> Chodziło mi o A10. Aktualizowałem jakoś w święta, do tej pory nie wyszedł nowy Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Whiskaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zdarza się :> Spróbuj przełączyć pci-express w tryb 2.0 zamiast 3.0 , jeżeli masz taką opcje w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskaz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zdaje mi się, że to nie będzie wina karty-padło przy otwieraniu firefoxa;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Możesz podać pełną konfigurację komputera? Tak dla przyzwoitości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskaz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Proszę bardzo, pełniej się nie dało. A, jeszcze bym zapomniał. Testy stressowe robione na wszystko, dysk również sprawdziłem. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Whiskaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zaktualizuj bios płyty głównej, jeśli wcześniej tego nie zrobiłeś. Sprawdź na pojedynczej kości ramu, raz jednej raz drugiej. Odnoszę to do informacji "padło przy otwieraniu firefoxa;x". Dysku SSD rozumiem, że nie masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskaz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) SSD nie mam, aktualizowałem bios (posty wyżej), ram już testowany 2 dni temu. Błędów zero, kości sprawne-memtest86 Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Whiskaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lain Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Podczas przegladania stron internetowych, karta moze chwilowo wchodzic w pelny tryb 3D. Uzywasz moze jakiegos programu do podkrecania np: MSI Afterburner albo NVIDIA Inspector? Sprawdzales czy jest nowsza wersja biosu do karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...