Skocz do zawartości
humanoidal

NVIDIA GeForce GTX 700 (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam takie szybkie pytanko, czy do Gigabyte GTX 780 GHz WF3X wystarczy zasilacz 550W ? Teoretycznie w polecanych zestawach, jest właśnie taki zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W, ale na stronie producenta karty graficznej widnieje, że musi być minimum 600W. Wystarczy to 550W, czy jednak mogę odczuć jakiś dyskomfort i wyłączający się z nienacka komputer ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da rade w 100% zobacz mój zestaw też zasila 550w wszystko podkręcone, do tego chłodzenie wodne, podczas normalnego użytkowania ciągnie z gniazdka około 330w w stresie w ekstermalnych testach nieco powyżej 430w także jeszcze sporo zapasu, pamiętaj też że najwiekszą sprawność zasilacz ma przy obciążeniu około 75-85% powyżej i poniżej jest już gorzej, także nie ma co kupować nad wyrost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie o temperatury na sekcji zasilania, w GPU-Z pokazuje mi iż temperatura VRM dochodzi do 90-95 stopni nawet. Mimo tego że wentylatory karty ustawione są na 85% oraz mimo dobrego przewiewu w obudowie.

Ustawienia karty 1262/7700 napięcie rdzenia 1.1187v

Mam się o co martwić czy taki już urok tych sekcji zasilania? Trochę mnie przeraża wizja letnich upałów :)

Edytowane

W havenie takie tempy wali, raz mi nawet pokazało 112 C ale to przekłamanie, bo tak samo nie raz pokazuje 250 C + , najwięcej 463 C - jakoś tak albo na minusie po 300+ :D

W katowaniu 3Dm11 na Extreme rozgrzewa się do 73 C.
Sprawdzę jeszcze jak jest z dociskiem śrubek i dokręcę te bez plomby jeśli będzie trzeba.

Tak swoją drogą widzę że ktoś bardzo, ale to bardzo chce mi nabić negatywne punkty reputacji, bo ciekawi mnie czymże ten post sobie zasłużył na "-1".
Słodkie :)
Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoją drogą widzę że ktoś bardzo, ale to bardzo chce mi nabić negatywne punkty reputacji, bo ciekawi mnie czymże ten post sobie zasłużył na "-1".

Słodkie :)

Dostajesz ich sporo od różnych użytkowników, więc nie snuj teorii spiskowych. Powodem może jest twoje zachowanie (tu i na portalu), albo tak jak mi pewien użytkownik napisał w stosunku do mnie "bo cię po prostu nie lubię". ;) Deal with it. 

• Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to proszę bardzo :) Gdybym się przejmował jakimiś nic nie znaczącymi dla mnie ludzikami, to daleko bym w życiu nie zaszedł. Tym bardziej nie interesują mnie forumowi fanatycy firmy Gigabyte, którzy nie potrafią się pogodzić z faktem że ktoś tej firmy nie uznaje po przejściach z ich sprzętem oraz poprzez kwestię tego jak podchodzą do klientów.

Tak swoją drogą wiadomość z PC Projektu w sprawie kolejnych kart GBT które walą arty, karty wysłano do nich a oni wysłali do serwisu GBT

"odesłane jako test OK.

Dla nich towar jest sprawny."

Może jakiś zbiorowy pozew do rzecznika praw konsumenta by się przydał?
Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Mocne, przypomina mi to lata 90te , gdzie komputery nie miały modularnych kabli, za tacką nie było ani milimetra miejsca i wszystko wyglądało tak :

PC_cables.jpeg

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GPU-Z w sensorach, na samym dole. Jak miałem GTX 780 TI WF 3 GBT to nie miała sensora, pewnie Twoja MSI też nie ma jeżeli tego nie widzisz.

Edytowane:

Dzięki za kolejne cudowne minusy ;-) Chcę ich więcej, garściami :) Obficie... :D

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez sprawa jest prosta jak drut :

Karta w 3d ma inne takty i inne V , przy wyjsciu z gry wchodzi na 2d i ma inne V i takty tutaj szukaj odp \

ale 

najpewniej reinstal systemu i jak bedzie występowalo dalej to karta na gwarę :] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A0 to jest najstarszy bios :biggrin: , to czeka cie aktualizacja biosu w płycie.

A7 i A8 wnoszą zmiany odnośnie kompatybilności z kartami graficznymi , najnowszy bios to A10 :>

Edytowane przez sideband
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, bardzo dobre. Nie ma to jak sobie pocytować kiedy się ktoś pomyli. Muszę tego spróbować.

@sideband :> Chodziło mi o A10. Aktualizowałem jakoś w święta, do tej pory nie wyszedł nowy

post-204938-0-54388600-1397756913_thumb.png

Edytowane przez Whiskaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas przegladania stron internetowych, karta moze chwilowo wchodzic w pelny tryb 3D. Uzywasz moze jakiegos programu do podkrecania np: MSI Afterburner albo NVIDIA Inspector? Sprawdzales czy jest nowsza wersja biosu do karty graficznej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi