Jabar83 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Różnice w wydajności pomiędzy Titanem, a 780GTX są nie duże. Różnice w cenie za to tak. W drugą stronę z kolei różnice międzi GTX 680, a 780 są też nie duże, a cena zapewnie zamnknie się w okolicach 2.5K jak nie więcej. Nie dzięki postoje i cieszę się że zdecydowałem się na zakup GTX 670. Ciąg dalszy skokowych wzrostów wydajności na poziomie ~20%. Dlatego ja olałem seri 5xx i dopiero wziąłem 670 jak staniała do dość rozsądnej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 chyba najciekawszy test (bez obrazy purepc) robi teraz http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/NVIDIA-GeForce-GTX-780-3GB-Graphics-Card-Review-GK110-Mini gdyż używają "metody" FCAT. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 No u nas też powinni nad tym pomyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Końcówka maja i początek czerwca to istne szaleństwo, gdzie premiera dosłownie goni premierę, więc amatorzy nowych technologii oraz zatwardziali hardware'owcy są pewnie zachwyceni. Niebawem rozpocznie się okres lęgowy procesorów AMD Richland i Intel Haswell, aczkolwiek na razie pozostajemy pod silnym ostrzałem producentów kart graficznych. NVIDIA chwilę po wprowadzeniu GeForce GTX 780 przygotowała kolejne mocne uderzenie, którym zamierza zdetronizować swojego największego rywala w postaci Radeon HD 7970 GHz Edition, oddelegowując do tego zadania sprzęt nie tylko odpowiednio wydajny, ale przede wszystkim adekwatnie wyceniony. Chociaż układ AMD funkcjonuje na rynku od blisko półtora roku, wciąż stanowi bardzo ciekawą propozycję dla wymagających graczy, zwłaszcza kiedy spojrzymy za jaką kwotę można go aktualnie zdobyć. GeForce GTX 780 i GTX Titan reprezentują zdecydowanie wyższą półkę, dlatego konieczne było wprowadzenie czegoś uszytego na miarę klasowego rywala z obozu Czerwonych. Cóż... lepiej późno niż później? Przedstawiamy więc spektakl zatytułowany GeForce GTX 770 vs Radeon HD 7970 GHz Edition, jaki przynieść może kilka ciekawych rozstrzygnięć, ponieważ NVIDIA wyciągnęła właściwe wnioski z dotychczasowych lekcji... Test GeForce GTX 770 - Tańszy i szybszy GTX 680 vs HD 7970 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Cóż póki ceny się nie unormują to na razie średnia oferta. Póki co cena za GTX 780 od 2600 do 2800 zł. Cena za GTX 770 1600-1700 zł. Tak w ogóle spodziewałem się że dzadzą większą szynę niż 256 bit w wersji 770. Ogólnie lekka kosmetyka. Nie warto się przesiadać z serii 6xx. Edytowane 30 Maja 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Jak mogli dać szerszą szynę? Gk104 więcej jak 256bit nie da rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 To akurat wiem że nie dali GK110. Liczyłem na to wraz z pojawieniem się serii 6xx, że następna może już będzie 384/512 (770/780). W każdym razie wydajnościowo szału to nie robi. Zwykła ewolucja, a nie rewolucja. Ceny 670 powinny spaść niedługo Tak więc nie żałuję, ze wybrałem 670 zamiast czekać na 770. Jedynie mogłem poczekać na spadek cen 670. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Zrozumcie, że seria 7xx jest zdaniem nVidii przygotowana dla użytkowników serii 5xx i w stosunku do niej jest dużym krokiem na przód. Oczywiście jak kogoś pieniądze w portfelu parzą to niech zmienia jak często chce, ale jak ktoś kupił kartę od 660 w górę to nie będzie myślał nad wymiana przez dwa lata. Gtx770 pozytywnie zaskakuje ceną. Kto niedawno kupił 680 ten trąba :lol: Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 W ta obnizke 670 to bym zbytnio nie wierzyl - ceny 570/580 spadly symbolicznie po premierze nowszych szybszych i tanszych kart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 GTX 770 wydajność wypas i w ogóle, cena bardzo fajna, tylko, że TDP wysokie i nawet Asus nie poskromił tej karty. Cisza tylko z wielkimi coolerami after market albo na wodzie. Ceny 670 powinny spaść niedługo Tak więc nie żałuję, ze wybrałem 670 Ja bym wolał, żeby moja karta trzymała cenę :D Dlatego dzisiaj wziąłem GTX 660 Ti Asusa za 8,5 stówy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Ja zmieniam swojego GTX 670 ASUS DirectCU II na GTX 770 tylko jeszcze nie wiem którego producenta. Jak ktoś chęnty na kartę to pisać na priw karta ma jeszcze 30 miesięcy gwarancji. Co do GTX 770 to wybór padnie chyba na gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Teraz to już zgłupiałem z seria 7xx ceny nie są zbyt wygórowane, nie wiem czy pchać się w SLI 680 GTX czy z może jednak jedna 780 GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 zawsze lepiej kupić karte jednojajową, ale wydajność będzie mniejsza jak dwóch gtx680 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Zawsze szedłem tym tokiem myślenia, jedna lepsza niż dwie gorsze. Niestety tym razem mam dylemat, a muszę zrobić sobie prezent na dzień dziecka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Ja uważam że warto wymienić ponieważ jak wejdzie kolejna seria to zmianie z serii 6xx na 8xx będziemy mniej stratni pod względem pieniędzy lub tak samo tylko mniej odczujemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Opłacają się roszady ze sprzedażą 680'tki i zamianą na 770'tkę? Ktoś już realnie to zrobił, czy na razie takie tylko wszyscy gdybają? #edyta: Ktoś widział w sklepach wersję referencyjną? Nie popadajmy w paranoje. Z 680 warto przejść jedynie na 780 i to jeśli ktoś ma silne parcie. Ile realnie zyskasz na przesiadce na 770 ? Niewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 ja na przykład nic nie zyskam karta lata jak w sigu i na pclabie oc testowego egzemplarza słabsze, także jak ktos ma kieprowatego 680 to warto zmienić z kolei jak kreci się ponad 1220mhz to nie ma sensu, w sumie liczyłem że lepsza sekcja 1300mhz nie będzie problemem dla 770 ale się przeliczyłem, posiadacze 680 powinni celowac raczej w 780 bo to jakiś skok lub czekac na nowe karty ati ( to ci bez uprzedzeń) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 #edyta: Ktoś widział w sklepach wersję referencyjną? Wlasnie widzial ktos gdzies referenta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Widział http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-015-IN&groupid=701&catid=1914&subcat=1750 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Ale nie za 1850 zeta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) w komputroniku mają 770 ale nie referetny: http://www.komputronik.pl/search/pl/run/showProducts/1/hide_boxes/1//searchString/Z3R4JTIwNzcw/category/1/ poco ci w ogóle referent?? Edytowane 31 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Bo mi sie podoba i lepiej pasuje do obiegu powietrza w Ravenie 2. Hmm moze poczekam jeszcze z miesiac na 760 ti - w sumie to pewnie podkrecony 670 bedzie , wiec roznica moze byc minimalna w wydajnosci miedzy nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jednak nie będzie SLI zdecydowałem się na GTX780, 680 pójdzie na fizykę albo ją sprzedam jak się znajdzie kupiec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 680 na fizyke? bez przesady - sprzedaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jednak plotki o premierze w polowie czerwca sie nie sprawdzily :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Poczekajmy do 17. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Teścik trzech niereferencyjnych kart GTX 780 TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jednak plotki o premierze w polowie czerwca sie nie sprawdzily Kto czeka ten się doczeka :> A długo czekać nie będzie już musiał... Z innej beczki: ASUS GTX 780 DCU II OC i Gigabyte GTX 780 WF3 OC - niebawem zestawienie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Czy warto wymienić GTX 670 na GTX 780 w przypadku mojego sprzętu z sygnaturki? Pociągnie to BF3 (Ultra, FullHD, MSAAx4) bez dropów poniżej 60fps? Czy leciwy procek nie ograniczy tej karty? I wreszcie, czy zasilacz wyrobi? Jest to Seasonic M12II-520. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...