Skocz do zawartości
Gość marantz5003

NVIDIA GeForce GTX 700 (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

No teraz mi gość odpisał że karty od razu wyślą nowe w momencie kiedy okaże się że tamte są wadliwe. Także pozytywnie, opiszę im dokładniej problem bo może to być kwestia właśnie czegoś z biosem karty, napięcia, czy timingi pamięci. Niech ślą info do Gigabyte'a i tyle. Karta już wysłana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa w ogóle zmiana napięcia na tych kartach? Chodzi o zmianę za pomocą programów. Czy to od Evga czy od Asusa itp. Ja używam Asus Gpu Tweaka i nawet jak ustawiałem żeby max voltage był na 1.167 to i tak pod obciążeniem zawsze leciał na 1.200. Nawet kiedy ustawiłem limit na 1.212 i power target na max , czyli na 116% . Raz zrobiłem taki motyw że odinstalowałem Asus Gpu Tweaka i zainstalowałem Gigabyte OC Guru. Tam można było ustawić nawet napięcie na 1.275 , sprawdziłem dla testu czy to działa ( na chwilę) ale monitor z programu i z gpuz nadal pokazywał 1.212. Pytam bo zastanawiam się co z tą karta, czy ja jej nie dobiłem może... Tak czy inaczej problemy były z nią od początku. Dam znać jak sprawa się potoczy kiedy kartą dojdzie do sklepu. Zapewnili mnie że wyślą od razu nowy egzemplarz od ręki, po sprawdzeniu tamtego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywasz msi afterburnera albo innego softu to podkrecania? wentylatory w karcie przyspieszaja gdy sie tak nagrzewa? w msi afterbuner mozna latwo wylaczyc automatyczne sterowanie wentylami i potem sa takie jajaWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyspieszaja az swiszczy,w 3dmark 85 stopni,w kombuster 98,w grach okolo 70 ale nie gralem dlugo

przyspieszaja az swiszczy,w 3dmark 85 stopni,w kombuster 98,w grach okolo 70 ale nie gralem dlugo

dostalem taka woadomosc,jakos pachnie mi to sciema...

Glad to hear you got the card today, have you had a gpu before using GPU boost 2.0? As that is the newest version and it will keep ramping up the base clock, boost and voltage to get you the highest possible performance before throttling it back, ie if u bench it it will get as hot as it can and the build in throttle temp is 98*C, if u just run it in games it will sit around 55-65 depending on the airflow through your system. You can turn GPU boost off and it won't score or get as hot when benching it,

Kind regards

Ackers_home_shop

Edytowane przez Bartek1985

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gosu muszę przyznać, że się trochę przeraziłem. Też kupiłem Gigabyte GTX 780TI OC Windforce, też w PC-Projekt , też na firmę więc nie ma opcji zwrotu i tak samo wywala mi artefakty w 3Dmarku 11 na teście performance na stockowych zegarach.  I tylko tam z rzeczy w których sprawdzałem tą kartę. Zmniejszałem zegary pamięci powoli nie było znacznych róznic. Jeszcze przy 1GHz mniej od stockowych wartości artefaky występowały sporadycznie. Wtedy się wkurzyłem i zmniejszyłem o 2GHz i wtedy już nie było artefaktów.

Swoją kartę wysyłam dzisiaj i dostałem info, że jak dojdzie do nich jutro i okażę się wadliwa, to nową powinienem mieć przed świętami. Mam nadzieję tylko, że nie dostanę jednej z waszych, albo kolejnej która będzie niesprawna, bo to normalnie wygląda jak by dostali jakąś kiepską partię tych kart. Dołączona grafika

Edytowane przez Rayy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O stary...To teraz mnie rozwaliłeś :D Nieźle cholera, nieźle!

Napisz im tak jak ja to zrobiłem że przed wysyłką nowej karty, chcesz żeby ją sprawdzili.

Generalnie sklep dobry, atrakcyjne ceny. Szybka i pozytywnie nastawiona obsługa. Nie ich wina że karty są walnięte, jeśli wywiążą się w kwestii szybkiej wysyłki i bezproblemowego podejścia do kwestii gwarancji to będę u nich dalej kupował. Przy okazji, kumpel też wysyła do nich swoją kartę. Niech Gigabyte się z tym ogarnie, czyli to już trzecia w ciągu dwóch dni o której wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może trochę nie na temat aczkolwiek znajomy miesiąc temu też miał przeboje z nówką gigabyte wf OC r9 280x. Ja wiem, że to amd ale u niego też pamięci się sypały od samego początku używania. Z tym, że u niego dodatkowo z dnia na dzień się sytuacja pogarszała i po tygodniu już w nic nie mógł grać - 5 minut gry, art na arcie, czarny ekran i restart PC był wymagany. Karta nigdy nie była kręcona, pracowała u niego na standardowych taktach Gigabyte. Możliwe, że GB dostał jakąś lewą partię kostek, albo to tylko przypadek... Tapatalk 4 @ SGS 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte juz w serii hd79xx lecial w kulki. Najpierw walnieta rev1.0 (artefakty) potem rev2.0 na gorszych komponentach. Kupilem 770 i 760 ale jeszcze sie nimi nie bawilem. Jesli beda problemy to zwracam i biore Asusa.

Przy tym co wychodzi teraz to lepiej od razu je sprawdzaj, albo zakatuj paralizatorem (jeśli posiadasz) i wysyłaj bo ten Gigabyte to dno jest z tego co widać.

Aż mnie przerażenie bierze bo mi dziś ich płyta główna przyszła pod nową platformę . Z87X-UD4H - Mam nadzieję że chociaż płyta będzie w 100% sprawna i taka na jaką liczyłem, konkretna.

http://www.techpowerup.com/170032/gigabyte-outs-corrective-bios-update-for-geforce-gtx-670-windforce-3x-oc.html

Też "fajnie" ;-)

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj lub jutro biorę się za OC jak znajdę czas. Jak coś będzie nie tak to w poniedziałek wracają do sklepu Dołączona grafika A szkoda bo akurat chłodzenia mają dobre, reszta to loteria. Stąd też niższa cena ich kart w każdym segmencie. Miałem 4850 od gigabyte, który latał na wyżyłowanym OC i nie było z nim żadnych problemów. 

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest z kartami MSI, ze nagle zniknely z Agito i Morele ? Chodzi mi o serie Gaming Ed. OC, ta z czerwonymi wstawkami.

Przedwczoraj byla w morele po 12xx pln, wczoraj po prawie 1400 a dzis nie ma. WTF ?

Gigabyte'a nie chce bo windforce nie przemawia do mnie, w 460 pada mi wiatrak na niej juz od 1.5 roku i pasc nie moze, brzeczy,terkocze, halasuje niemilosiernie. Asus ... nie jestem do ich kart przekonany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie jesteś przekonany do kart ASUSA ? Ja miałem ich kilka i ZERO problemów, ładnie się kręciły.

Zanim zmieniłem na GTX 780 Ti felerny model od GB to miałem GTX 670 Direct CU 2.

Pięknie się kręci i zero problemów a do tego cicha i chłodna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to jest każdy producent zalicza jakieś wpadki... a szkoda bo taka fajna karta, która mi się tak bardzo podoba.

kumpel w końcu sprawdził jakie ma pamięci na swoim GV-N780OC-3GD (rev. 2.0) - hynixy. karta mu lata w okolicach 1200/7000 i jego wynik w smarku http://www.3dmark.com/3dm/1654246

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie jesteś przekonany do kart ASUSA ? Ja miałem ich kilka i ZERO problemów, ładnie się kręciły.

Zanim zmieniłem na GTX 780 Ti felerny model od GB to miałem GTX 670 Direct CU 2.

Pięknie się kręci i zero problemów a do tego cicha i chłodna Dołączona grafika

Mialem kiedys ich ze dwie grafy i pamietam, ze konieczny byl dodatkowy sterownik od jakiejs aplikacji Doctor.... i powodowal on u mnie problemy. Moze dlatego Dołączona grafika Za to do ich plyt glownych chetnie wroce Dołączona grafika

Edytowane przez logimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem kiedys ich ze dwie grafy i pamietam, ze konieczny byl dodatkowy sterownik od jakiejs aplikacji Doctor.... i powodowal on u mnie problemy. Moze dlatego Dołączona grafika Za to do ich plyt glownych chetnie wroce Dołączona grafika

No rozumiem :) Ja tak czy inaczej nigdy problemów nie miałem.

Z Pc Projektem się chce dogadać tak żeby mi ASUSA wysłali jak będą bo nie chce tych cholernych GIGABYTÓW więcej na oczy widzieć :D Padnie mi to partactwo za jakiś czas i szlag mnie będzie trafiał ;-)

Mam nadzieję że płyta główna która mi dziś przyszła (sygnaturka) nie będzie problematyczna, jeszcze nie testowałem , komp leży w kawałkach, czeka na złożenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to jest każdy producent zalicza jakieś wpadki... a szkoda bo taka fajna karta, która mi się tak bardzo podoba.

kumpel w końcu sprawdził jakie ma pamięci na swoim GV-N780OC-3GD (rev. 2.0) - hynixy. karta mu lata w okolicach 1200/7000 i jego wynik w smarku http://www.3dmark.com/3dm/1654246

A to ciekawe bo mam identyczną grafike (też rewizja 2.0) i u mnie pamięci to Samsungi Semiconductor. Ciekawa sprawa dwie identyczne  karty a rózne podzespoły, może były wyprodukowane w innych fabrykach czy jak ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wbrew pozorom nie jest nic dziwnego, że ta sama rewizja tej samej karty ma pamięci różnych producentów. Ot po prostu wyprodukowane np innego dnia kiedy dostali pamięć od Samsunga. Ciesz się, że nie masz elpid, bo byś w ogóle ich nie podkręcił ;PTapatalk 4 @ SGS 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tym co wychodzi teraz to lepiej od razu je sprawdzaj, albo zakatuj paralizatorem (jeśli posiadasz) i wysyłaj bo ten Gigabyte to dno jest z tego co widać.

Aż mnie przerażenie bierze bo mi dziś ich płyta główna przyszła pod nową platformę . Z87X-UD4H - Mam nadzieję że chociaż płyta będzie w 100% sprawna i taka na jaką liczyłem, konkretna.

http://www.techpowerup.com/170032/gigabyte-outs-corrective-bios-update-for-geforce-gtx-670-windforce-3x-oc.html

Też "fajnie" Dołączona grafika

Update Biosu i tak lepszy niż jakaś wada produkcji. Może to samo jest z tymi naszymi kartami.

Jak chcesz się dogadać o Asusa? Chociaż i tak wolałbym aby z tym Gigabyte nie było po prostu problemów. 

A w ogóle to najlepiej jak by była Evga dostępna w Polsce, to bym kupił jej wersję, ale cóż stało się to się nie odstanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkleję Ci wiadomość jaką dostałem na temat EVGA bo też o nią pytałem.

"Z EVGA były jazdy. Jeżdzili do nas przedstawiciele marki i namawiali ponownie. Wprowadzaliśmy i było to samo. Wstyd przed klientami. Powiedzielśmy -NIGDY WIECEJ EVGA. Może to wina europejskiej/polskiej dystrybucji. Może w stanach jest inaczej ,ale....."

Także niczego nie można być pewnym, chyba że oni jakieś karty po naprawach dostają i sprzedają jako nowe?! Ale nie wydaje mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze sie moze trafic jakis bubel przydazalo sie to wszystkim producentom. dlatego nie ma sie co podniecac jak jest gwara oddac niech wymienia na sprawny egzemplarz i tyle. ja kupilem palita gtx480 ktory byl walniety od startu obraz jako taki wyswietlal ale proba odpalenia z zainstalowanymi sterami konczyly sie fiaskiem. karte musialem oddac na gwarancji 2 tygodnie czekania dali mi druga nowa i dziala do dzisiaj. karte kupowalem zaraz po premierze. z tego powodu nie nabralem uprzedzen do marki. znajomy kupil asusa 7970 dc tez byla walnieta od nowosci. nie ma reguly.Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Nic nie kręciłem jeszcze i gtx770 ma takty domyślnie 1241MHz w boost (100% stable, bez pływania taktowania). Według specyfikacji powinien mieć troszkę mniej. Nigdy nie kręciłem nvidii z boostem. Te karty tak mają? W bf3 temperatura 63oC, fps dużo lepszy niż na wyżyłowanym 7950. Jutro wezmę się za OC.

760 ma kości Elpidy. w 770 Samsungi.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi