serwal4 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Przy okazji sprawdzania pinów pc może wstać, znajomy na Z77 Extreme 4 miał tak z radkiem swoim, nie wykrywał grafy... po 3h kombinowania wyjął/zamontował od nowa procesor i... gpu ruszyło; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Podepnij poza obudową " na pająka". U mnie był jakiś problem z obudową, miała jakiś defekt, którego znajomy elektronik, który ją naprawiał, nie chciał podać. Po usunięciu defektu wszystko hula. Podepnij kartę pod inna płytę. Edytowane 16 Lutego 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Okazało się, że przy składaniu zestawu jakiś geniusz od morele rozwalił kompletnie slot PCIE. Jutro będę się kontaktował z nimi. Zdjęcie: http://epvpimg.com/W9FIe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 to na bank wydarzylo sie w transporcie. mozesz miec problem bo ci powiedza ze trzeba bylo sprawdzac przy kurierze albo zachowaja sie jak nalezy w co watpie i wysla ci druga plyte... Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Wątpię, że przy transporcie. Karta była złapana dwoma śrubami, nienaturalnie. Na siłę ktoś to dokręcał. Zapytam, w razie W. Czy wydajność karty w innym slocie może spaść ? Edytowane 16 Lutego 2014 przez Rahi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) karta jest ciezka winny jest sposob zapakowania. oczywiste jest ze wina lezy po ich stronie tylko wiadomo jak jest w naszym "normalnym" kraju klient jest wazny do momentu zaplaty potem go fuck your self. 8x to zawsze wolniej. musza wymienic plyte na nowa nie ma innej opcji. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 16 Lutego 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 módl się aby karta była cała, co do reklamacji to wątpię bo uszkodzenie mechaniczne, ani na serwis im tego nie przyjmą a sklep wątpię aby wziął koszty na siebie, także kupuj nową płytę, ewentualnie serwis i przelutować slot PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Karta chyba cała, bo chodzi. Dajcie spokój, taki bubel dostać. Moje szczęście. Jeżeli nie przyjmą to będę szukał serwisu żeby to lutowali, bo nie mam zamiaru wydawać kolejnych 500zł - cały budżet poszedł na to coś. :X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 No niezła jazda :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Czy ktoś z posiadaczy 780tek gra w Grid2?Zauważyłem, że ten tytuł grzeje moją kartę najbardziej spośród wielu (BF4, AC4, Batman:AO, Crysis3 oraz inne). W rozgrywce często widuję 76 stopni. Co dziwne, nawet podczas zostawienia kompa na menu gry przez dłuższy czas, karta potrafi trzymać około 60 stopni.Wiadomo, nie ma powodów do paniki, ale pytam z ciekawości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Sprawdzę dziś wieczorem i dam znać Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Zamontowane karta graficzna i cooler CPU nie lubią wstrząsów podczas transportu, bo są dosyć ciężkie i mogą powyginać płytę przy gwałtownych wstrząsach. Takie uszkodzenia jak na zdjęciu mogą się zdarzyć. Dlatego jak się zamawia zestaw złożony w sklepie, to najlepiej jako przesyłka paletowa. Wtedy układają skrzynkę poziomo na palecie i w takie pozycji jest transportowany zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 8x to zawsze wolniej. No co Ty tu koleżce wkręcasz. ;) GPU-Z podaje "@ x8 1.1" , co znaczy, że w spoczynku PCI-E przechodzi w tryb 1.1 i x8 , ale po to jest znak zapytania obok, żeby go kliknąć i dowiedzieć się, że podczas obciążenia będzie x16 3.0 . :) Dalej ... Zapytam, w razie W. Czy wydajność karty w innym slocie może spaść ? Tak, jak napisałem wyżej. Ten ASRock ma 3 sloty PCI-E 3.0 x16, więc nie masz o co się martwić, śmiało możesz przełożyć kartę do pozostałych slotów i żadna wydajność nie spadnie. :) GPU-Z'tem się nie przejmuj, tak jak napisałem wyżej. Wystarczy, że klikniesz znak zapytania, to zobaczysz, że skoczy do x16 3.0. Chyba , że trzeba jeszcze przestawić to w BIOSie (co byłoby dziwne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 http://www.purepc.pl/files/Image/artykul_zdjecia/2013/MOBO_LGA1150_800_PLN/FOTY_PCB/asrock_intel_z87_extreme4_lga_1150_haswell_motherboard_test_review_6.jpg https://thunderbolttechnology.net/sites/default/files/Z87%20Extreme4_TB4-45o_0.png Niestety porty x16 to w kolejności x16, x8 i x4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Dzwoniłem tam dzisiaj. Kazali kontaktować się z kurierem i spisywać protokół szkody. Jutro ma być u mnie po 15 to spisać. Zrobiłem również zgłoszenie na stronie tego zwrotu 3-dniowego do montażu całego zestawu. Prawdopodobnie złożę również odnośnie karty graf. Bo wczoraj jak robiłem testy 3Dmarkiem to wydawało mi się, że piszczała przy obciążeniu. Zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 http://www.purepc.pl/files/Image/artykul_zdjecia/2013/MOBO_LGA1150_800_PLN/FOTY_PCB/asrock_intel_z87_extreme4_lga_1150_haswell_motherboard_test_review_6.jpg https://thunderbolttechnology.net/sites/default/files/Z87%20Extreme4_TB4-45o_0.png Niestety porty x16 to w kolejności x16, x8 i x4. Uuuu, to bardzo nie ładnie. Zatem czemu we wszystkich broszurkach wypisują "3 porty x16 3.0". :-? W teście PPC widzę : "3x PCI-Express 3.0 x16 (x16/x0/x0) (x8/x8/x0) (x8/x4/x4)" . Uważam taki zapis za celowe zaciemnianie. Dzwoniłem tam dzisiaj. Kazali kontaktować się z kurierem i spisywać protokół szkody. Jutro ma być u mnie po 15 to spisać. Zrobiłem również zgłoszenie na stronie tego zwrotu 3-dniowego do montażu całego zestawu. Prawdopodobnie złożę również odnośnie karty graf. Bo wczoraj jak robiłem testy 3Dmarkiem to wydawało mi się, że piszczała przy obciążeniu. Zobaczymy co z tego wyniknie. Piszczenie 780'tek jest znane (w temacie o 780), także to nie problem transportu, ale samej karty, oczywiście reklamuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 @up W instrukcji obsługi jest właśnie podane, iż tylko jeden port jest PCI-E x16 - dlatego zapytałem o wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Maciek gniazda są x16 ale elektrycznie x16 x8 x4 i tak na producenci robią w bambo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 @up W instrukcji obsługi jest właśnie podane, iż tylko jeden port jest PCI-E x16 - dlatego zapytałem o wydajność. Tak, już mnie Klaus poprawił. Swoją drogą poszukałem trochę info dla Ciebie w związku z tym i ludzie deklarują spadek wydajności rzędu 10% na Titanie (x8 względem x16), więc u Ciebie będzie podobnie. Szkoda tych 10%, więc jest o co walczyć. Maciek gniazda są x16 ale elektrycznie x16 x8 x4 i tak na producenci robią w bambo ;) Kpina. :-? Na swojej X58 mam dwa "pełne" złącza x16 i nie spodziewałem się, że po 4 latach mogą taki kit wciskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Mi piszczą cewki jak jest wyświetlanych ponad kilkaset klatek na sekundę ,poza tym w grach nie piszczą. Jeśli Ci piszczą tylko w 3DMarku, to bym się nie przejmował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caldur Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Cześć,mam takie pytanie.Chciałbym wymienić obecną kartę (gtx 570) na coś nowszego - myślałem o gtx 770, albo nawet o 780. Mam tylko wątpliwości co do posiadanego zasilacza - jest to 6 letni BeQuiet Dark Pro 650W. Nie mam z nim obecnie żadnych problemów, a w zestawie oprócz wspomnianej wyżej karty mam jeszcze kręcony na 4.5 MHz i7 3770K, ale pozostaje pewien niepokój co do jego stabilnego działania w przyszłości.Zastanawiam się, czy przed zakupem nowej karty graficznej nie powinienem może zainwestować najpierw w nowy zasilacz?Komputer służy mi przede wszystkim do pracy, więc byłoby tragedią, gdyby karta graficzna stała się powodem jakichś problemów.Z góry dziękuję, jeżeli komuś będzie się chciało odpowiedzieć na moje pytanie.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Czy ktoś z posiadaczy 780tek gra w Grid2? Zauważyłem, że ten tytuł grzeje moją kartę najbardziej spośród wielu (BF4, AC4, Batman:AO, Crysis3 oraz inne). W rozgrywce często widuję 76 stopni. Co dziwne, nawet podczas zostawienia kompa na menu gry przez dłuższy czas, karta potrafi trzymać około 60 stopni. Wiadomo, nie ma powodów do paniki, ale pytam z ciekawości. Przecież ta gra ma zerowe wymagania i karta działa na niższym takcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Cześć, mam takie pytanie. Chciałbym wymienić obecną kartę (gtx 570) na coś nowszego - myślałem o gtx 770, albo nawet o 780. Mam tylko wątpliwości co do posiadanego zasilacza - jest to 6 letni BeQuiet Dark Pro 650W. Nie mam z nim obecnie żadnych problemów, a w zestawie oprócz wspomnianej wyżej karty mam jeszcze kręcony na 4.5 MHz i7 3770K, ale pozostaje pewien niepokój co do jego stabilnego działania w przyszłości. Zastanawiam się, czy przed zakupem nowej karty graficznej nie powinienem może zainwestować najpierw w nowy zasilacz? Komputer służy mi przede wszystkim do pracy, więc byłoby tragedią, gdyby karta graficzna stała się powodem jakichś problemów. Z góry dziękuję, jeżeli komuś będzie się chciało odpowiedzieć na moje pytanie. Pozdrawiam Nie wiem jak z jakością tego zasilacza, ale z tego co kojarzę to będziesz mieć spory zapas mocy :-) Wysłane przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 GTX 570 pobiera nie mniej, niż GTX 770. Poza tym BQ 650 PRO pociągnie dwie takie karty razem z przyczepą kamnpingową Ale sprawdź linie zasilania 3.3, 5 i 12 volt pod obciążeniem w HWinfo. Jak napięcia będą odbiegać od dopuszczalnych tolerancji +-5%, to w ów czas zmień zasilacz na nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Przecież ta gra ma zerowe wymagania i karta działa na niższym takcie. U mnie wręcz przeciwnie. Obciążenie nie jest stałe, ale czasem sięga 100%. Edytowane 17 Lutego 2014 przez eloprezio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Sprawdziłem u siebie. Temp max 50 stopni, a średnia 49.7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caldur Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Eloprezio włącz vsync to będziesz miał niższa temperaturę (limit 60fps). 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Vsync dużo nie pomógł, a o dziwo wzmógł tearing. hot_lopez, na jakim multisamplingu lecisz? A tak btw, czy ustawienie w GPU Tweak Frame Rate Target na 60fps (obecnie null) jest czymś, co odegra jakieś znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 ustaw może vsync na adaptive. ja mam tak w sumie na stałe ustawione w sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...