Jabar83 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Wymienić powinni jakby co skoro cały komp składany w jednym sklepie. Piszesz że nie chcą współpracować z tą płyta i powinno być ok z wymianą. Czekam na sprawozdanie bo sam jestem ciekaw co jest nie tak z tym zestawem. Sam przecież pomagałem przy składaniu tyle że płyty nie polecałem. Ale i w innych tematach polecałem kiedyś Extreme 4 + te Crucial'e i jakoś podobnego tematu nie widziałem. Edytowane 24 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Koniecznie napisz, czy inne ramy coś pomogą. Cruciali nie ma w QVL dla tego asrocka, więc to chyba to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Memtesty , goldmemory itp można sobie wsadzieć w .............. z tego względu , że to kontroler pamięci w cpu może sypać błędami. Trzeba podnieść VCCSA , I/O Analog oraz Digital. By wykazać , że kontroler pamięci sypie wystarczy zapodać prime 95 blend 64bit i ewentualnie podnieść ilość pamięci używanej do testu do ok 7gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Cruciali na liście zgodnych ramow nie ma ale jak samej stronie cruciala jesli podasz model plyty głównej to wyskakuje ci ze nie ma zadnego problemu by ich użyć na tej plycie. Sideband jak tylko przyjdę do domu to bede sie z tym bawil :) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis799 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Gigabyte ma świetne karty ale tylko 1 rewizje. Późniejsze są na gorszych komponentach. Tak było z moim GB HD7950 rev 1.0 który kręcił się jak oszalały z 800 na 1200 na rdzeniu oraz wysoko na pamięciach. Drugi 7950 rev 2.1 miał gorsze pamięci, brak chłodzonej sekcji zasilania, brak regulacji napięć i kręcił się słabo. Mój 770 kręci się bardzo dobrze i ma niskie temperatury (cewki nie piszczą), nowsze jednostki łapią wysokie temperatury i są głośne. Tak samo jest z GTX780 którego pierwsze wersje kręcą się super i nie mają problemów z artami, dopiero nowsze modele się sypią. Jest to na 100% spowodowane cięciem kosztów i stosowaniem gorszych komponentów. 10 marca wyszły nowe sterowniki 335.23 Testował ktoś na 770/780? Wnoszą coś nowego czy tylko profile do SLI i nic więcej? Obecnie mam 332.21 Ja testowałem jakby ciut ale tylko ciut mniej artów waliła karta a mam gtx 780ti Gigabyte WF3 rev.1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Co można samemu osiągnąć po przez OC. Więc to inno3D to jest kompletnie nieopłacalne. http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-cuda-gtx780ti-3gb-ddr5-384bit-2dvi-hdmi-dp-box-gtx-780ti-gaming-3g-624359/ pytanie czy rzeczywście potrzeba Ci Ti czy wystarczy zwykła wersja za ~1800, która może sobie świetnie dać radę.. Zależy jaka rozdzielczość monitora i wymagania co do ustawień AA etc. Edytowane 24 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Inno3d ma najlepsze chłodzenie i bije wszystkie 780 poza jedynie wersją z hybrid-em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 fajny test 2x780ti http://www.xbitlabs.com/articles/graphics/display/geforce-gtx-780-ti-sli.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Ok. Ramy podmienione, Wrzucilem 4gb kośc kingston, problem wystepuje nadal. Mam rozumiec ze pozostaje juz tylko grafika? Czy macie jeszcze jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 A z pomysłu obniżenia taktów vmem i gpu skorzystałeś? Jakie wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 ^^Przydałby się monitor wielkości okna, najlepiej 120 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Jesli o obnizenie taktowan to nie probowalem ale nie wiem czy jest sens. Karte moge oddac od ręki i dostać po 2 dniach nową. Z tą moim zdaniem cos jest zwyczajnie nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Obniżenie taktów to 5 minut roboty z testem. Jeśli bo obniżeniu taktów będzie wszystko ok, znaczy karta jest walnięta, bo nie robi domyślnych taktów. Jeśli nie chciało ci się tego zrobić, na jakie rady liczysz? Karte moge oddac od ręki i dostać po 2 dniach nową. Z tą moim zdaniem cos jest zwyczajnie nie tak. To oddawaj i nie zawracaj [gluteus maximus]. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 (...) To oddawaj i nie zawracaj [gluteus maximus]. Czyżbym słyszał echo podsumowania tematu i eot? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Zacznijmy od faktu że moje domysly od samego poczatku dotyczyly karty, tutaj jednak wszyscy uparli sie na ramy, wiec gdzie tu jest zawracanie [gluteus maximus], tego nie wiem. W kazdym razie dzieki calej reszcie za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Ciekawe co zrobisz jak karta wróci jako sprawna. Dla świętego spokoju przed wysłałeniem czegokolwiek wypada sie upewnić czy to wina karty. Sposoby są dwa. Jeden pewny czyli karta na zupełnie innym kompie i drugi to obniżenie taktowań. Te karty są fabrycznie podkręcane. Wierze że są sprawdzane pod tym względem, ale różnie to bywa. Z mojej strony EOT, bo jak widać podbicie napięcia też Cie nie interesuje, a jednej osobie pomogło tyle że objawy nieco inne. Edytowane 24 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 no nic, w takim razie zaraz sie z tym pobawie, nie chcialem tej karty ruszac bo o ile na procka mam dobre chlodzenie i sie nie boje go ruszac, ale karty ruszac zwyczajnie nie chcialem, skoro jednak sie upierasz:) Ok Panowie, Zgodnie z waszymi zaleceniami, podnioslem napięcie na max, samo zrobienie tego nie dalo nic, Jak obnizylem taktowanie pamieci i gpu o 100mhz, juz pare minut wszystko dziala bez zarzutu. Czyli mam rozumieć że karta jest zwyczajnie uszkodzona? Wybaczcie jeszcze raz kłopot ale cholera boje sie troche ruszac rzecz za 2k, tym bardziej krecic czy cos:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 karta nie trzyma fabrycznych ustawień, jak masz jakiegoś kumpla to sprawdz ją jeszcze u niego ale w zasadzie to co opisałeś kwalifikuje ją na wymianę gwarancyjną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Niestety zadnego kompa na sprawdzenie innego nie mam. Far Cry 3 chodzi teraz juz dobre 15 min gdzie normalnie gasil sie po minucie. Ale dobrze ze teraz przynajmniej jestem pewien że to wina karty:) Dzieki jeszcze raz serdecznie za pomoc:) Wszystkim, nawet moderatorowi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 oddaj karte masz alternatywe w postaci karty w procku jakos sie przekulasz przez czas gwarancji. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Dostanę zastepcza kartę wiec nie ma problemu. To sa plusy kupowania u znajomych :) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 No proszę słynny ZOTAC! wymiekł hehe :X Nie zapomnij napisać jak sprawa wygląda po wymianie grafiki na nową czy wszystko śmiga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Poki co dostalem gtxa 460 na czas wymiany. Jak tylko karta wroci to opisze co i jak :) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeciak Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Witam, Ostatnimi czasy zaopatrzyłem się w nowy sprzęt, m.in. MSI GTX 770, dziś miałem więcej czasu, więc mogłem sprawdzić jak to działa. Dwie rzeczy które niepokoją mnie na starcie, temperatura w stresie (bf4) przy zamkniętej obudowie ~79 st. przy otwartej 73-74 + dźwięk przypominający delikatne piszczenie, chociaż tutaj stawiałbym na zasilacz, podobny dźwięk generował przy poprzedniej grafice. Jakieś pomysły jak zbić temperaturę ? Bebechy: http://www.smlw.pl/~zeciak/Komp/1.JPG Trochę chaos z kablami ;) specyfikacja puszki: I5-4570 ram 2x4GB 1600MHz Gigabyte GA-B85M-HD3 zasilacz be quiet! SP E6-500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) A czego się spodziewałeś? Ta karta trzyma takie temperatury, chcesz mieć niższe podkręć ręcznie obroty wentylatora. Edytowane 25 Marca 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) MSI Afterburner>settings>Wentylator Zaznaczasz opcję "Włącz autamatyczną kontrolę Wentylatora..." Wtedy pojawi się Ci wykres. Przeciągasz w górę każdą wartość w góre. Np tak by przy 60'C prędkość wzrastała do 55% czy jak tam Ci pasuję. Ja np mam przy 68'C ustawioną prędkość 76%. Czyli gdy temperatura wzrośnie do tej wartości lub wyższej wentylator rozkręci się do tej prędkości. Spokojnie do 85% można ustawiać. Karta nie jest specjalnie głośna. Ja w BF4 mam temperaturę 72'C i to po OC przy zamkniętej budzie z 1 wiatrakiem z tyłu, z przodu, z boku i góry. Czyli 4 wentyle. Do tego mała obudowa, gdzie nie ma specajlnie dużo miejsca i zasilacz montowany od góry. Ale to chwilowo bo Corsair 330R za niedługo zawita do mnie ;) Edytowane 25 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Co to za obudowa (pewnie jaki CM elite)? Zrób porządek z kablami, masz zaburzoną cyrkulację powietrza. Masz jakiś wentylator z przodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Umarł król (470 GTX), niech żyje król (770 GTX). Wielkie podziękowania dla ryby za świetną przysługę. :) W MSI Afterburnerze bez większych zmian, bo grafa nie chce iść nic poza stock, jedynie tyle, co widać : Najprawdopodobniej te +12mV i power limit na 109% można wywalić, bo nie dało to żadnego efektu w 3DMarku ( i tak i tak na Core Clock + 100 wywala sterowniki) - może gdzie indziej da. No i tutaj rezultat : stary (i7 930), ale jeszcze może : http://www.3dmark.com/3dm/2747881 Ogólnie śmieszna sprawa z tym Markiem, bo mój i7 potrafi przelatywać OCCT na 4200MHz, ale max dla 3DMarka to 4050MHz, dziwne, a szkoda, bo bym "w swojej klasie" jeszcze nadgonił wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caldur Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Przepraszam, że pytam, ale ten Lightning to jakiś okazjonalny, czy konkretny zakup? Pytam, bo chciałbym wiedzieć, czy warto inwestować w akurat tą wersję karty. Sam myślałem raczej o wersji "Gameing". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 W cenie sklepowej Lightning niczym specjalnym sie nie wybija ponad inne niereferenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...