marusiek91 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Witam, mam dylemat, czy kupić 2x GTX 660 czy też może kupić jednego GTX 680. Sam nie wiem czy pchać się w SLI czy dołożyć do jednej ale dobrej karty graficznej. Co będzie bardziej przyszłościowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorginto Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Też jest pytanie, do czego konkretnie używasz swojego sprzętu. Jeżeli jedynie do grania, to zakładając, że jesteś fanem zielonych wziąłbym 670, a za zaoszczędzone pieniądze dorzuciłbym dysk SSD. Jeżli nie masz problemów z amd, to też przemyślałbym HD 7950/7970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marusiek91 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 A czemu 670? Wiem że jest tansza od 680 ale czy 680 nie jest wydajniesza? Czytałem testy i niby jest minimalnie lepsza od 670. Co prawda slyszalem tez ze 680 to "podkręcona 670" ale nie wiem czy to prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 marusiek, posprzątaj swoją sygnaturkę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorginto Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 W mojej ocenie, nie ma sensu dopłacać za te może 10% wydajności wiecej. Na jakich grach rozdzielczościach, z ilu monitorów korzystasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 A czemu 670? Wiem że jest tansza od 680 ale czy 680 nie jest wydajniesza? Czytałem testy i niby jest minimalnie lepsza od 670. Co prawda slyszalem tez ze 680 to "podkręcona 670" ale nie wiem czy to prawda. To minimalnie właśnie nie ma zupełnie sensu. CF/SLI zależy też od typu gier, na ilu monitorach jednocześnie grasz i w jakiej rozdzielczości i jaki procesor napędza kompa?.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Różnica w wydajności: 7-10% Różnica w cenie: 25% Rachunek dość prosty. Jeśli chodzi o SLI - GTX 670 starczy do wszystkich nowych gier, więc pytanie: po co? Do tego potrzebny odpowiedni zasilacz, płyta, szybki CPU i to po OC. Wydatki rosną, a wydajność znacznie wolniej. Jestem w stanie zrozumieć SLI jeśli masz 3 monitory, albo grasz w 2560x1600. Ale tylko po to, żeby to posiadać - to już kwestia indywidualna. Podaj też zestaw jaki masz obecnie i ile masz $$$ na ten cel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...