BlackWater Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 Witam! Potrzebuję magazynu danych na HDD. W tematyce jestem trochę zacofany i nie nadążam za specyfiką, zastosowaniem poszczególnych urządzeń. Proszę o przybliżenie i doradzenie czym kierować się przy wyborze. Na początku chciałem kupić pojemny dysk + kieszeń na USB 3.0 co miało działać jak "duży pendrive", co wydało mi się najprostszą i ekonomiczną opcją. Ale znalazłem coś takiego: http://www.saturion.pl/product/164871/Akcesoria/Akcesoria_USB/Stacja_Dokujaca_Unitek_USB_3_0_Y_3651_2_5_-3_5_dual_HDD_Giga_LAN.html i mocno wzbudziło to moje zainteresowanie. Ale nigdzie w sieci nie mogę znaleźć więcej informacji na ten temat. Czy ta stacja z HDD spełniłaby swoją role jako magazyn danych, a ponadto pozwala np. korzystania samodzielnie (bez włączonego PC) z sieci torrent? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 A nie masz czasem routera WiFi z portem USB? One najczęściej udostępniają taką samą funkcję. Zwróć też uwagę, że do takiego docku podłączysz dysk SATA, ale nie weźmiesz tego nigdzie ze sobą. Zamiast takiego ustrojstwa wolałbym chyba router WiFi N, np. ASUS RT-N56U i zwykły dysk zewnętrzny z USB3.0. W ten sposób, miałbyś i szybki router i dysk zewnętrzny, który można ze sobą zabrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...