Maniakalny Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) W projekcie chodzi głownie o rozdzielczosc a nie wielkosc, akurat tutaj okolice 30 cali idealnie mozna objąć wzrokiem. Ramki raczej nie denerwują bo i tak monitor ma poslużyc jako dodatkowy ekran powieszony nad głównym eizo 23" i opierac sie na mocowaniu vesa tego monitora Były dwie opcje do wykonania - drozsza - wyciecie calosci z alu na laserze - lecz wtedy calosc wazyła by troche wiecej i bałem sie ze org mocowanie eizo nie wytrzyma. Z uwagi na wage wybralem opcje tańszą, teraz troche żałuje bo rzeźby było troche ale jest mniej wiecej OK. Tymczasowo zamontowalem calosc na podstawce z della 19" 4:3 (chyba e193ffb) Specyfikacja: - matryce: 2x IDTECH ITUX97E (boczne) TN, trzeciej takiej samej matrycy szukalem 1,5 miesiaca ale nie udalo sie i okazjonalnie nabyłem N150U3-L06 (DD-IPS) (kazdy 1600x1200 UXGA) - rozdzielczosc calkowita - 3600x1600 - proporcja 20,25:1 wiec prawie 21:9 - sterowanie - 3x universalne kontrolery LVDS (na foto odpalone tylko dwa - trzeci kontroler juz leci - pewnie bedzie za jakies 2 tyg) - wymiary wyswietlanego obrazu (bez srodkowych ramek) 714x307mm (dla porowniania dell U2913WM ~673x284mm) - wymiary calkowite 724x320mm (dell - 700x317mm) - zuzycie pradu - okolo 30W - calosc bedzie puszczona z molexa 12V - karta ktora obsluzy - kazda obslugująca eyefinity3 lub nvidia surround (u mnie wystarczy HD5450 z DVI/DP/VGA) - calkowity koszt jaki poniosłem 620-640zł + ewetnualnie noga dell - mam caly monitor - tak to trzeba by kupic jakąś 20-40zł (matryce kupilem tanio - za wszystkie dalem jakos 200zł - normalnie kolo 100 za jedną i ciezko i tak znalesc 3 sztuki zeby pasowały pod kontroler) - czas - roboty 1-2h Edytowane 9 Maja 2013 przez Maniakalny 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Wow nieźle :)<br /><br />Napisz jaki koszt na gotowo takiego monitora?<br /><br />Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2<br /> Edytowane 9 Maja 2013 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horgrim Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 W rzeczywistości prezentuje się zdecydowanie lepiej, ale i tak jeżeli komuś przeszkadzają ramki to takiego czegoś nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 To nie jest tak, że przy matrycach TN jak patrzysz z normalnej odległości na monitor (~65cm) to te boczne panele mają zwalone kolory i kontrast z powodu kątu patrzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary555 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 Zrob kilka ujec z kamery jestem ciekaw tych kontradtow i kolorow ewentualnie mozesz sie jescze pobawic w ustawienie bocznych ekranow pod kontem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 nie przesadzajcie ;)ludzie łączą do eyefinity TN poziomo i zyją ;)wiadomo ze szłu nie bedzie ale w takich kosztach mozna przebolec tę niedogodnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 W tych "piniądzach" to nie ma co wybrzydzać.Dawaj foty w akcji 3 monitorów jak kontroler dojdzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Nie widziałem w życiu tych monitorów, więc pytam, bo nie wiem - nie dało się tych ramek wywalić ? Nawet obciąć i matryce dosunąć do siebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Na moje oko to nawet jak byś ściągnął ramkę to i tak zostanie kawałek matrycy który nie świeci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) tak się zastanawiam bardziej nad układem Net, dokumenty, praca itd nada Do gier bardziej pasowałby chyba 4800x1200 W filmach bez względu na układ ramka przeszkadza. Czemu zdecydowałeś się na taki układ? W pierwszym zdaniu coś napisałeś ale do czego masz zamiar to wykorzystać Edytowane 10 Maja 2013 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Na moje oko to nawet jak byś ściągnął ramkę to i tak zostanie kawałek matrycy który nie świeci. Tak jak mówię, nigdy nie miałem styczności z takim rozbieraniem, więc nie wiem, ale to co mówisz, jest bardzo prawdopodobne. Mimo wszystko, wolałbym mieć czarne ramki niż srebrno-lustrzane, odbijające każde światło. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 niestety lepsza jakość na razie niedostępna ale coś takiego mógłbym mieć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 setup Vegi z wsgf z tego co pamietam grubosc ramek jest wieksza niz u mnie, tyle ze matryce mają 23" przez co ramka "zanika" na tle calosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Fajnie, 5 ekranów, ale myszka na krawędzi stolika. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaciekCi Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Fajnie, 5 ekranów, ale myszka na krawędzi stolika. 18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 hahahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Fajnie, 5 ekranów, ale myszka na krawędzi stolika.Czy to nie jest aby trackball? Dla Maniakalnego natomiast gratulacje. Życzę powodzenia w dalszych przedsięwzięciach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Raczej myszka z trackballem. Nie zmienia to faktu, że miejsca jest juz za mało na wszystkie trzy elementy - pewnie dlatego jest klawiatura macowa, bo mała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 To jest dopiero "okno na świat" ;) Pełen czad i te ramki przynajmiej na fotach jakoś super nie przeszkadzają... Na miejscu autora bym sie zastanaowił na sprzedażą takich monitorów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Jestem bardzo Ciekawy efektu końcowego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Maniakalny, Pomysłowy Dobromir przy Tobie to cienias! Gratulacje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 @Maniakalny A co z tymi 30" samsunga, już ich nie ma? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) 30" mam jedną ktorą nadaje sie na sprzedaz. Reszta ma za duze wady, za 300zł sie nie oplaca sprzedawac wiec zostaną jako dawcy elektronik jakby ktos potrzebował (same logiki na ebay po 150$) a np. plytki sterowania i zasilania mogą pasowac tez do innych 30" Poza tym, 3x1P 3x30" to chyba jakos ponad 40 cali wiec co z tego ze 4800x2560 jak ciezko to objąc wzrokiem BTW nastepny krok to 20" 4608x2048 ///edit doszedł trzeci sterownik takze mysle ze wieczorem lub w nocy odpale calosc ///edit2 Edytowane 20 Maja 2013 przez Maniakalny 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) 120 Hz 23" Samsungi to właściwa opcja do debezel setup z monitorów 120 Hz czy jest na rynku coś lepszego z jeszcze mniejszym rantem ??? Jeszcze jedno. Vega podał info odnośnie matte-film removal. http://www.overclock.net/t/1391981/matte-film-removal-and-custom-de-bezel-display-services Kto w PL takie usługi wykonuje? Nie widziałem na forum by ktoś walczył z tym tematem. Chcę się pozbyć tego cholerstwa z 42" monitora 110L PRO 42 ale sam nie tykam takich spraw bo zero doświadczenia. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumel31 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 mam pytanie co do lvds gdzie Ty tam podłączasz molex do zasilania? bo tam jest tylko wejście pod dedykowany zasilacz 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Maniak Jakbyś mógł wrzucić jak owy monitor prezentuje się u Ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 mam pytanie co do lvds gdzie Ty tam podłączasz molex do zasilania? bo tam jest tylko wejście pod dedykowany zasilacz 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumel31 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 dzięki ;) jeszcze jedno, skąd masz takie wtyczki? to jest jakaś standardowa wtyczka? ogólno dostępna w każdym elektryku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiecie Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 standardowa, dostepna np na gielddzie elektronicznej albo w sklepie. (albo ucieta z jakeigos starego zasialcza ;p ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumel31 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 standardowa, dostepna np na gielddzie elektronicznej albo w sklepie. (albo ucieta z jakeigos starego zasialcza ;p ) teraz rozkmina :D mówisz o molexie czy tej czarnej wtyczce do lvds? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...