PelikanQ Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Witam. Chciałbym zrobić pseudo-lan w domu. Mam modem od vectry cisco epc3925 , 16 mbit neta i ciekawi mnie,czy byłaby możliwość podłączenia czterech komputerów przez ethernet do tego modemu na raz ? Jakiś rok temu podczas zamawiania tej usługi typek z Vectry mówił,że domyślnie 2 urządzenia mogą połączyć się z modemem na raz,a jak chce więcej,to muszę sobie coś tam dokupić... Okazało się jednak,że mogę podłączyć do tego modemu więcej urządzeń (2 przez ethernet i 2 przez wi-fi) i wszędzie był internet. Pytanie tylko,czy miał ktoś podobny problem? Czy dałoby radę podłączyć na raz 4 komputery,ale wszystkie przez ethernet ? Z góry dzięki za pomoc. P.S. Mój modem cisco epc3925 : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 pseudo lan? kup router, mozliwe, ze jak chcesz podlaczyc wiecej, to bedziesz musial placic za dodatkowe urzadzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Nie wiem czy z każdym ich modemem jest tak, ale ten który ostatnio miałem w rękach u klienta miał blokadę na 2 maks urządzenia (w sumie dla wi-fi i kabla). Nawet nie tyle w jednym momencie, co w ogóle. Działały tylko dwa podpięte na początku urządzenia. Aby podpiąć coś innego trzeba było resetować router do fabryki. Dlatego jedyne sensowne wyjście podał kolega wyżej. Dopnij router do LAN i z niego rozprowadzaj dopiero internet na resztę urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...