Skocz do zawartości
PelikanQ

Limit połączeń z modemem ? Vectra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym zrobić pseudo-lan w domu. Mam modem od vectry cisco epc3925 , 16 mbit neta i ciekawi mnie,czy byłaby możliwość podłączenia czterech komputerów przez ethernet do tego modemu na raz ?

Jakiś rok temu podczas zamawiania tej usługi typek z Vectry mówił,że domyślnie 2 urządzenia mogą połączyć się z modemem na raz,a jak chce więcej,to muszę sobie coś tam dokupić... Okazało się jednak,że mogę podłączyć do tego modemu więcej urządzeń (2 przez ethernet i 2 przez wi-fi) i wszędzie był internet.

Pytanie tylko,czy miał ktoś podobny problem? Czy dałoby radę podłączyć na raz 4 komputery,ale wszystkie przez ethernet ?

Z góry dzięki za pomoc.

P.S. Mój modem cisco epc3925 :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy z każdym ich modemem jest tak, ale ten który ostatnio miałem w rękach u klienta miał blokadę na 2 maks urządzenia (w sumie dla wi-fi i kabla). Nawet nie tyle w jednym momencie, co w ogóle. Działały tylko dwa podpięte na początku urządzenia. Aby podpiąć coś innego trzeba było resetować router do fabryki. Dlatego jedyne sensowne wyjście podał kolega wyżej. Dopnij router do LAN i z niego rozprowadzaj dopiero internet na resztę urządzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi