R3zar Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Witam mam pytanie otóż, posiadam amd phenoma x4 9950 z seryjnym chłodzeniem, kolega zaproponował mi swoje seryjne chłodzenie, które leży nowe od amd bulldozera fx-4100 albo fx-6100.Moje pytanie odnosi się do tego czy będzie się dało zamontować to chłodzenie, bo i tak muszę wymienić pastę, bo od nowości czyli prawie 5 lat tego nie ruszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Jaki jest sens wymiany tego samego chłodzenia? Chyba że google images kłamie i box 9950 to coś innego niż FX 4100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3zar Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Jednak ma amd bulldozera fx-6200, a po co chce wymienić?Po prostu zaoszczędzi mi to zbędnego czyszczenia radiatoru, bo by się na pewno przydało. Jednak dalej nie wiem, czy będzie pasowało, ponieważ są to procesory zrobione w innej technologii. Czy ktoś robił taką wymianę i jest w stanie mi o tym coś powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Będzie pasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...