PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 zalezy ty mowisz o sieci - z isp masz przyznana predkosc lacza zawsze ... a przy tym masz podanene minimum albo CIR (bardzo rzadko) a przy sieciach lokalnych niema bo lacz enajczesciej jest dynamic - a wtedy niemasz co krasc bo cie nic z gory nieogranicza ... to jest chyba logiczne - wtedy nietrzeba nic robic zeby miec wiekszy przesyl wystarczy zejestes sam na LANIE i masz cale lacze dla siebie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jezli chodzi o transfer minimalny gwarantowany czesto w malych sieciach jest jedynie pozorny zwlaszcza jezeli ktos ma dsl czy neo gdzie nic nie ma od strony tpsa zagwarantowanego. Zreszta co znaczy ograniczenie transferu. Apropo ograniczen irytuja mnie wypowiedzi ludzi, ktorzy uwarzaja, ze htb to nie jest narzedzie bardzo usprawniajace siec lecz jeden wielki ogranicznik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Neo dzielac poz lokal lamiesz prawo ale nikomu nie dzieje sie krzywda bo tym laczem i tak mozesz wyciagnac powiedzmy te 50-60kB aczy w swoim lokalu czy poza nim i tak obciazasz "swoja" wlasnosc. Zabiera im klienta, wiec wystarczajacy powod zeby bylo to naganne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Sluchaj Paranojo nikt cie nie pytal/prosil o takie komentarze napisz do przyjaciolki tam cie wysluchaja... a jak nie wiesz o co chodzi to nie otwieraj #$%@& p.s. z 30-40k na 5k jaestem ciekaw co bys powiedzial ??? bylem u tych baranow i chcialem zaplacic wiekszy abonament nawet 2 razy a te #$%^@* nawet rozmawiac nie chca. Wiec moze zanim napiszesz cos tak glupiego to sie zastanow... nie pyskuj, córuś!!!! nowy tu jestes to sie cicho - szaczuneczek musi byc!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 najprawdopodobniej jakby nasz sasiad mialbyc ich klientem a jeszcze niejest to jest tego jakis powod najprawdopodobniej zawysoki abonament na NEO jak na jedna osobe 200 zl to wcale niemalo wiec ludzie ebda robic na tym sieci wiec albo panowie z tpsy sa tak naiwni ze mysleli ze tak niebedzie albo z gory o tym wiedzieli tylko po co ten regulamin w takim razie pisali albo zarabiaja tyle ze 200 zl na miesiac dla nich to male piwo to w takim razie respect i niepotrzeebne sa im nasze oplaty za lamanie regulamin bo i tak moga co miesiac na kanary jechac ... jedna wielka szopka ta tpsa .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 najprawdopodobniej jakby nasz sasiad mialbyc ich klientem a jeszcze niejest to jest tego jakis powod najprawdopodobniej zawysoki abonament na NEO jak na jedna osobe 200 zl to wcale niemalo wiec ludzie ebda robic na tym sieci wiec albo panowie z tpsy sa tak naiwni ze mysleli ze tak niebedzie albo z gory o tym wiedzieli tylko po co ten regulamin w takim razie pisali albo zarabiaja tyle ze 200 zl na miesiac dla nich to male piwo to w takim razie respect i niepotrzeebne sa im nasze oplaty za lamanie regulamin bo i tak moga co miesiac na kanary jechac ... jedna wielka szopka ta tpsa .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jestem przeciwnikiem lamania regulaminow nawet tpsy co do neo. Ale prawda jest taka, ze jest ciche przyzwolenie na lamanie regulaminu neo. Dlaczego - poniewaz pozwolili udostepniac, ale nie poza lokal. Efekt nawet jeli sie posatraja i zauwaza, ze ktos udostepnia musza zastanowic sie jak to udowodnic zgodnie z prawem ;] jak juz to zrobia to im zupelnie nic nie daje bo wiedza jedynie ze ktos dzieli ale przeciez to wolno robic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jest jeszcze druga strona medalu, zalozmy ze udowodnia czarno na bialym, ze udostepniasz poza lokal, placisz telekomunikacji jednorazowa kare, ale jednoczesnie traca klienta na zawsze!!! Na pewno zdaja sobie z tego sprawe, mozliwe ze ten punkt regulaminu jest zabezpieczeniem przed uzywaniem Neostrady Plus przez firmy zjamujace sie instalowaniem internetu. Przychodzi firma robi siec i instaluje DSL, robisz siec na wlasna reke, nie czerpiesz z tego korzysci finansowych, instalujesz neo+. Jak dla mnie to jest logiczne i tlumaczy roznice w cenie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jest jeszcze druga strona medalu, zalozmy ze udowodnia czarno na bialym, ze udostepniasz poza lokal, placisz telekomunikacji jednorazowa kare, ale jednoczesnie traca klienta na zawsze!!! Na pewno zdaja sobie z tego sprawe, mozliwe ze ten punkt regulaminu jest zabezpieczeniem przed uzywaniem Neostrady Plus przez firmy zjamujace sie instalowaniem internetu. Przychodzi firma robi siec i instaluje DSL, robisz siec na wlasna reke, nie czerpiesz z tego korzysci finansowych, instalujesz neo+. Jak dla mnie to jest logiczne i tlumaczy roznice w cenie! to by wysawalo sie rozsadnym wytlumaczeniem ale tpsa niezrozumiemy nigdy - oni maja taki burdel u sibei ze nic niepotrafia znalezc a co dopieor zrozumiec i to jeszcze tak skomplikowany aparat administracyjny jak ich ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 [...]lamanie prawa i "okradanie" (w koncu placi im za internet) ISP jest w porzadku, pod warunkiem ze umiesz to zrobic samemu, we wlasnym zakresie i po cichu :D[...]a to ciekawe ;] to znaczy ze jak ukradne komus samochod i nie sprzedam go , tylko bede nim jezdzil sam po cichu to jestem w porzadku tak ? [...]jedni moga zmniejszac, inni moga zwiekszac, cos za cos!i znowu argument 'skoro oni moga to ja tez' a skad wiesz jak wyglada sytuacja w sieci, jaka maja przepustowosc do netu wykupiona, jak sie ksztaltuje obciazenie sieci, ilu jest uzytkownikow... natomiast sadze ze admin jest w tym zorientowany dosc dobrze, i na tej podstawie powstalo cos takiego jak ograniczenia dla koncowego uzytkownika, aby nie powstawala sytuacja ze jeden user zuzywa 95% lacza bo akurat ma kaprys sciagnac sobie film 2x700mb. co do dzielenia neo, to moje zdanie jest takie ze skoro wolno dzielic w ramach lokalu, to tepse interesuja jedynie korzysci pieniezne z tego powodu ze zabierasz im klienta ktory potencjalnie mogl sobie kupic od nich ta usluge, a nie fakt przeciazania lacza, ktore notabene jest ograniczane niezaleznie od ilosci osob podpietych pod jeden modem/router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 pit co do ostatniego zdania pewnie tak ;) - tylko wiesz cena neo za meisiac niejest tak wyposrodkowana zeby jednej osobie oplacalo sie brac takie lacze no chyba ze ma kase : / - a gdyby ktos z naszych sasiadow chcial neo zamiast sieci i podzielenia kosztow to pewnie by juz to zrobil ;) i zlaozyl NEO ; ) - wedlug mnie ten kawalek regulaminu prosi sie o nowelizacje - co do reszty jak zwykle sie zgadzam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 a ja nie moge sie zgodzic! [...]lamanie prawa i "okradanie" (w koncu placi im za internet) ISP jest w porzadku, pod warunkiem ze umiesz to zrobic samemu, we wlasnym zakresie i po cichu :D[...]a to ciekawe ;] to znaczy ze jak ukradne komus samochod i nie sprzedam go , tylko bede nim jezdzil sam po cichu to jestem w porzadku tak ? przytoczyles niestety bledny przyklad ja swoje ty swoje, kradnac samochod lamiesz prawo, nie zapomnij, ze nie masz zadnej umowy z wlascicielem samochodu, ani mu za to nie placisz (za uzywanie jego samochodu) z internetem jest odwrotnie placisz, a jedynym naduzyciem jest; o ktorym z tego co wiem, nie mowi zaden regulamin czy umowa popisywana podczas zakladania internetu, minimalne obejscie zabezpieczen i zwiekszenie sobie transferu, co ciekawe jedynie na swoim komputerze, w celach edukacyjnych ;) zreszta o czym my tu rozmawiamy, przez dluuugi czas byl tu watek o modemach kablowych i tak sobie byl i bylo dobrze PS. pit potencjalnie...hmmm potencjalnie gdyby moj sasiad wygral w totka to kupilby cala tpse, ale to tylko przypuszczenia, malo kogo stac na taki luksus, internet za 200 zl miesiecznie a w skali roku.....uf 2400 8O no i instalacja... neo mam od pazdiernika ub. roku, ale dopiero od czerwaca dziele. na poczatku mialem opory, teraz moge z cala pewnoscia stwierdzic ze tpsie lata kolo .... za duzo zabawy, za duzo uzytkownikow, kupa papierkowej roboty, sady i te sprawy, kto by sie w to bawil?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 manial napisalem to post wczesniej co ty w ostatnim akapicie i tak jest bo tpsa ma zawysokie ceny i to jest jasne - ale twojeg tlumaczenie jest banalne bo to znaczy ze samochodu niemozesz krasc bo niemasz umowy z wlascicielem i lamiesz prawo a o internet masz umowe np na 128kb/s ale krasc mozesz bo jedynie naduzywasz troche jej warunkow tak ??? i moesz sobie zorbic 512kb/s bo to jest fair i wtedy niekradniesz tak ?- ludzie zastanowcie sie co piszecie masz umowe gdzie napisane ejst ze przyznaja ci : 1. lacze z niegwarantowanym pasmem 128kb/s 2. placisz za to 120 zl na miesiac za to ty interpretujesz to tak 1. niegwarantuja mi 128kb/s wiec sa ch.uje zrobie se 512kb/s 2. i nadal bede placil za to 120 zl na miech 3. ale ja jestem sprytny i madry P.S 4 . i bezczelny zlodziej .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaNiAc Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 nie pyskuj, córuś!!!! nowy tu jestes to sie cicho - szaczuneczek musi byc!!!! LoL! :) slyszalas dziewczynko o czyms takim jak profil na forum ???, pierw sprawdz kiedy ktos sie zarejestrowal a potem pisz takie bzdury (niektorzy w nie zasmiecaja forum durnymi postami aby nabic liczniczek i wozic sie ze ma xxxxxx postow po xxxx dziennie i jest tu prawie bogiem...) co do IP + MAC to hmmmm powiem tylko ze osoba pod ktora sie 'podszywam' wie o tym (ale nie zamierzam sie wam tlumaczyc dlaczego i jak), a co do postu to powiem tylko ze nie mozna nikogo oskarzac bez udowodnienia winy a tym bardziej nie mozna oskarzac kogos za cos czego nie zrobil do obroncow moralnosci i prawa powiem tylko ze: nazwali mnie zlodziejem a ja aby nie przeciagac glupich pyskowek itp. bzdurnych wypowiedzi przyjalem (sluszne czy nie) oskarzenia i napisalem koniec tematu... Po prostu trzeba byc mondrzejszym od innych (bez urazy dla wszystkich, bo zaraz nowa walka sie rozpocznie na forum a nie poto ono jest) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 banalne, bo przyklad pita byl banalny i niezrozumialy... nieadekwantny do sytuacji, samochod i internet tego nie mozna porownywac! rzeczywiscie tak to mniej wiecej intrepretuje, to jest jak z podkrecaniem kart grafinczch czy procesora, niby nie wolno robic i uszkodzenie sprzetu w taki sposob powinno anulowac wszelkie roszczenia wobec producenta, a tak nie jest, kazdy wyciska ile moze, mimo ze zaplacil za cos innego, a pozniej leci z usmiechem na twarzy do serwisu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Wiecie co... albo dokonczmy temat albo - juz nic nie piszmy bo niema sie co klucic o glupia neo, o ktorej wiele juz bylo pisane. Ja uwazam, ze tpsa sobie zdaje sprawe co sie dzieje i sie na to godzi. Zastosowali straszak - ogromna kara pieniezna za przylapanie. I na tym sie skonczyla ich rola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Timm dobrze piszesz..... jak dla mnie to jest OT, bo taka dyskusja nie ma sensu..... :? jedni wiedza swoje, drudzy swoje i nikomu nic nie przetlumaczysz..... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 maniac tobie juz podziekujemy - popatrz na swoje posty i pomysl jaki biedny jestes - ciebie nazwano zlodziejem a my mamy czarno na bialym albo raczje na kremowym ze napisales ze okradasz/chcesz okrasc providera i kwita . Dla mnie bedzi eto kradziez bez wzgledu na argumenty i koniec - tak jest i juz czy sie komus podoba to cyz nie - niema sensu ciagnac dyskusji .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Maniac: widać jaki jesteś mondrzejszy. Brawo Jasiu po prostu. Manial: ty też wyjdź lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Maniac: widać jaki jesteś mondrzejszy. Brawo Jasiu po prostu. Manial: ty też wyjdź lepiej. Topic sie konczy, wszyscy wychodza i jak na tonacym titanicu, kobiety i dzieci maja pierwszenstwo... zapraszam Paranoik do szalupy, zamkne za toba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Maniac: widać jaki jesteś mondrzejszy. Brawo Jasiu po prostu. Manial: ty też wyjdź lepiej. Topic sie konczy, wszyscy wychodza i jak na tonacym titanicu, kobiety i dzieci maja pierwszenstwo... zapraszam Paranoik do szalupy, zamkne za toba ;) Przypomina mi sie topic "pasmowanie" tam tez sie prawie poplakalem ze smiechu... bez urazy paranoik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 nie wiem jak Wy, ale ja uwazam, ze nie ktrore topicy stad (pasmowanie, problem...., bezprzewodowo HELP !!!) sa lepsze niz topic smiechu na oslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 nie pyskuj, córuś!!!! nowy tu jestes to sie cicho - szaczuneczek musi byc!!!! LoL! :) slyszalas dziewczynko o czyms takim jak profil na forum ???, pierw sprawdz kiedy ktos sie zarejestrowal a potem pisz takie bzdury (niektorzy w nie zasmiecaja forum durnymi postami aby nabic liczniczek i wozic sie ze ma xxxxxx postow po xxxx dziennie i jest tu prawie bogiem...) co do IP + MAC to hmmmm powiem tylko ze osoba pod ktora sie 'podszywam' wie o tym (ale nie zamierzam sie wam tlumaczyc dlaczego i jak), a co do postu to powiem tylko ze nie mozna nikogo oskarzac bez udowodnienia winy a tym bardziej nie mozna oskarzac kogos za cos czego nie zrobil do obroncow moralnosci i prawa powiem tylko ze: nazwali mnie zlodziejem a ja aby nie przeciagac glupich pyskowek itp. bzdurnych wypowiedzi przyjalem (sluszne czy nie) oskarzenia i napisalem koniec tematu... Po prostu trzeba byc mondrzejszym od innych (bez urazy dla wszystkich, bo zaraz nowa walka sie rozpocznie na forum a nie poto ono jest) Pozdro dla mnie i tak jestes nowy - nowo piszacy moze tak.... hehehe jakbys wiedzial duzo to wiedzialbys ze to tez byl zart z mojej strony :) peace :idea: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 dobra....widze ze trzeba podac bardzo konkretny przyklad zalozmy ze podpisujesz umowe na wynajem samochodu, za co placisz pewna okreslona stawke co miesiac, i zaraz po odebraniu kluczykow jedziesz z nim do warsztatu i montujesz w nim urzadzenie dzieki ktoremu wszyscy jezdza wolniej a ty szybciej .....teraz rozumiesz ? a przyklad jest jak najbardziej adekwatny do sytuacji , tylko trzeba ruszyc glowa troche - robisz cos co nie bylo przewidziane w warunkach umowy ktora podpisywales, nie dosc tego, powodujesz ze najczesciej reszta uzytkownikow w tym momencie nie dostaje tego za co zaplacila. WYSTARCZAJACO JASNO SIE WYRAZILEM ? nie wiem nad czym tak dlugo debatujecie, sprawa jest prosta, imho takie tematy na forum nie pasuja, jesli ktos uwaza inaczej to jego sprawa. jak dla mnie.... ...eod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...