gryzzli Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Witam. Mam podobny problem jak kolega też chciałbym złożyć sobie taki zestaw mobo+cpu. Aktualnie posiadam ASRock H61M/U3S3 + IP G840 + 8GB RAM GoodRam. Zastanawiam się nad Intel Core i3-3220 i nie wiem jaka płyta do tego. Koniecznie musi być to jakiś mATX bo inna mi nie wejdzie do obudowy. W przyszłości chciałbym jeszcze móc włożyć tam jaką lepszą kartę dźwiękową niż integra oraz nową grafę bo aktualnie mam radeona HD 6670 (najtańszy model), a także SSD. Jeżeli chodzi o zastosowanie zestawu to głównie internet, prace biurowe. Z gier to tylko LoL lub coś tego typu więc nie będzie to zestaw grania bo od tego mam konsole. Czyli oczekuje szybkiej i stabilnej pracy, a nie wysokiej wydajności w grach. Nie musi to być aż tak wysoki przedział cenowy jak u kolegi wiadomo im mniej tym lepiej tj np właśnie 600zł. resztę będę mógł dołożyć do dźwiękówki czy grafiki :) I jeszcze jedno aktualna płyta raczej nie wchodzi w grę ponieważ ma uszkodzoną kartę dźwiękową i złamane 2-3 nóżki na podstawce. Dlatego też chce ją wymienić wraz z procesorem, bo w przeciwnym razie wymieniłbym samo cpu. Pozdrawiam Edytowane 12 Maja 2013 przez gryzzli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 1. Zapoznaj się z regulaminem działu. 2. Nazwij odpowiednio temat. 3. Opisz "problem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...