morawcik Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Witam. Chciałbym nieco przyśpieszyć swojego netbooka nc110 ale nie mam pojęcia co zrobić. Próbowałem czyszczenia dysku z niepotrzebnych śmieci i rejestru (wraz z defragmentacją - ccleaner), zrobiłem małe porządki w autostarcie, odinstalowałem wszystko co niepotrzebne i niestety, brak zauważalnej różnicy. Da się coś z tym jeszcze zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Ten model nigdy nie będzie jakimś demonem szybkości patrząc na specyfikację (bez urazy). Jaki jest system operacyjny? Pamięci jest 1 GB? Działał kiedyś szybciej/lepiej? Edytowane 16 Maja 2013 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 System Windows 7 Starter, pamięć 1GB, grafika Intel Graphics Media Accelerator 3150, procesor Intel Atom CPU N455 1.66GHz Wiem, że on nie jest szybki ale problem właśnie w tym, że kiedyś działał lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Rozbudować pamięć do 2 GB Wymienić dysk na szybszy lub ssd sprawdzić obecny dysk za pomocą programu mhdd lub victoria- jak zamula to mogą być bady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 postawiłbym system od nowa, instalując "czysty" (nie samsungowy) w7 starter wpisując oczywiście swój klucz. Wczesniej warto przygotować sobie wszystkie sterowniki do ręcznej instalacji ( instalowac od producentów poszczególnych części nie ze strony samsunga ). Przełączyć interfejs na klasyczny, powyłączać wszystkie tzw 'efekty wizualne' i przywracanie systemu - chodzić będzie dobrze (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Z tą reinstalacją może być problem bez napędu (taki mały urok netbooka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Instalka z pendrive'a i po sprawie. Gdybym to robił dla siebie, wrzuciłbym tam jednak Windows XP (wiem, wiem, że stary...). Tego procka zadławią nawet "cięższe" strony internetowe, więc niech OS będzie jak najlżejszy. Edit: Po sprawdzeniu, że są wszystkie potrzebne stery, bo widzę sporo tematów że pod Win XP to czy tamto nie działa niestety w tym modelu.... Edytowane 16 Maja 2013 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 nie warto, mobilnośc leży w xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...