Skocz do zawartości
Mysek663

Komputer za ok 2000zl. Czy to dobry wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Składam komputer a raczej zamierzam w nie długim czasie.

Płyta: Asrock 970 extreme 4 (w miarę tania i podstawka AM3+)

Procek: AMD Phenom II Quad-Core 955/965 BE ( niska cena za jakiś czas będę mógł wrzucić coś lepszego.Intela nie chcę bo niby bardziej wydajny ale i droższy, za cenę procesora intela i5 mam płytę i procek AMD )

Grafa: Gigabyte Radeon HD 7850 2gb 

Ram:good ram ddr3 1600MHz  CL10  8 gb 

Dysk: teraz jakiś 120gb SDD z czasem dokupię 2 TB HDD ( na dane mam 2 przenośne dyski USB 650 Gb i 500 Gb)

Zasilacz:jakiś 600W (ale żeby nie był za drogi) 

I teraz pytanie do was bo ja raczej zielony w temacie jestem co by zmienić w tym zestawie? całość chciał bym żeby nie przekraczało 2k PLN Ale żeby dało się pograć w jakiś gry w przyzwoitej jakości i powyżej 35 FPS.

Będę bardzo wdzięczny za każda sugestie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Mysek663

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Litości radzić wyrzucić SSDka i wstawiać mocniejszą kartę ?? Naprawdę ?? Przecież ten Radek 7850 mu w takim pułapie cenowym całego zestawu "styknie". Mocniejsza karta będzie hamowana przez słabego już przecież proca. Dysk SSD dam mu za to duży komfort pracy w systemie. W przyszłości będzie chciał wymienić procka na coś mocniejszego to pomyśli też nad kartą. A co wstawisz za 7850 + 300 zł ? HD7870/XT czy HD7950 ??  Pytam po co ?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi