Skocz do zawartości
extreme92

Czy części będą ze sobą współdziałały?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, chciałbym spytać, czy poniżej podane przeze mnie części będą ze sobą w pełni działały. Kompatybilność ram sprawdzalem na tej płycie, jednak mam wątpliwości co do ssd'ka, ponieważ czytałem że nie osiąga "obiecanych" prędkości na Marvelu. Nie wiem jak to jest w tej płycie głównej, dlatego pytam...może uda mi się odrazu od Was dowiedzieć, czy reszta części jest w porządku jak za tą cenę.

-Procesor:  Intel i5 3570 780zł
-Płyta gł: MSI Z77G43 345zł
-RAM: Kingston 2x4GB 1600mhz KHX1600C9D3B1K2/8GX 255zł
-SSD: Samsung 840 PRO 128GB ok 500zł

-Grafika: Gigabyte HD7770   ok 400zł
-Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W 250zł
-Obudowa: Silentium PC Gladius GD-M40 Pure black 210zł

z góry dziękuję i pozdrawiam, Mateusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak mam wątpliwości co do ssd'ka, ponieważ czytałem że nie osiąga "obiecanych" prędkości na Marvelu. Nie wiem jak to jest w tej płycie głównej, dlatego pytam...

Dobrze czytałeś, ale płyta ma kontroler Intela a nie Marvella, więc wszystko będzie OK. Tylko nie zapomnij podpiąć pod odpowiednie wejście (biało-szare). ;) 

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, dzięki za odpowiedź Dołączona grafika A czy wymieniona przeze mnie grafika będzie rozsądna w tej kwocie? ew+100zł.... nie jestem jakimś zapalonym graczem, bardziej komputer będzie używany pod produkcję muzyki i miks, jednak chętnie pograłbym czasami np w Assassin creed 3... (do tego zestawu planuję kupić monitor 24" LG z matrycą IPS)

PS.grafika musi być nowa, ponieważ komp będzie kupowany na raty.

Edytowane przez extreme92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli będziesz podkręcał to proponuję wziąć i5 3570K, jeśli nie to i5 3350P. Ponadto można zastanowić się też nad płytą bez możliwości podkręcania czyli np. MSI B75A-G43. Zasilacz w zupełności wystarczy słabszy - w tym wypadku wersja 530W (chociaż można by wybrać jeszcze tańszy. Za zaoszczędzone pieniądze dołożyłbym do HD7790/GTX650Ti lub HD7850 1GB/GTX650Ti BOOST w zależności ile można dołożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi