gersiu Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Witam!Dostałem grafikę GeFroce 8800GTX. Mam pytanie co do dodatkowego zasilania. Grafika posiada dwa wejścia 6-pinowe. Czy ta przejściówka jest dobra : http://allegro.pl/ae6-nowy-adapter-zasilania-2xhdd-m-6pin-btx-fvat-i3237796043.html ? oraz czy skoro są dwa takie wejścia to muszą być dwie przejściówki czy jedna wystarczy ? Dodam ,że Mój zasilacz to Enermax EG375AX-VE Noisetaker : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817103452 i nie znalazłem żadnej wtyczki 6-pinowej :( czyli muszę kupić te dwie przejściówki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Jeśli karta ma dwa wejścia zasilania to musisz podłączyć oba. na Twoim miejscu sprzedałbym tą kartę na allegro póki jeszcze w ogóle żyje. Seria GF 8800xx miała problem z zimnymi lutami i nigdy nie wiadomo kiedy to padnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gersiu Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Karty jeszcze nie kupiłem ,ale proponują mi ją za 50 złotych. Nie wiem czy jest sens brać czy nie ? kupię za to coś innego ? dodatkowo podobno zasilacz może nie dać rady z tą kartą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 8800GTX to grzejnik ( 90 nm GPU ) , w dodatku niezbyt wydajny . Do tego wady podane przez @kaijitsu . Jak masz dysk i napęd ATA to podpinając kartę do zasilacza wykorzystasz wszystkie molexy i nic już nie będziesz mógł do nich podłączyć . Napisz też jaki masz sprzęt bo jak się okaże że masz Celerona z czasów P4 albo tego pierwszego opartego o P4 Willamette to branie 8800GTX nie ma żadnego sensu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gersiu Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Procesor Pentium G2020 2x 2.9 GHZ / BOX / OPAKOWANIE / GWARANCJA około 3 LATA Płyta MSI H61M-P20 (G3) BOX / OPAKOWANIE / GWARANCJA około 2 lata 2x 2GB Dual Channel DDR3 1333mhz Crucial BOX / OPAKOWANIE / GWARANCJA dożywotnia Obudowa Enermaxa / Zasilacz Enermaxa Dysk Samsung F1 80 GB / SATA II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) 8800gtx za 50 zł sugeruje, że na 99% był już pieczony w piekarniku. Omijaj go szerokim łukiem. Jaki masz budżet, w jakie gry grasz i w jakiej rozdzielczości? za 50-100 zł nie kupisz nic co nadaje się do w miarę nowych gier. Aby pograć w coś konkretnego z akceptowalnym FPS musiałbyś wydać 250 zł+. Edytowane 18 Maja 2013 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...