Skocz do zawartości
gersiu

Pytanie - GeForce 8800 GTX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Dostałem grafikę GeFroce 8800GTX. Mam pytanie co do dodatkowego zasilania. Grafika posiada dwa wejścia 6-pinowe. Czy ta przejściówka jest dobra : http://allegro.pl/ae6-nowy-adapter-zasilania-2xhdd-m-6pin-btx-fvat-i3237796043.html ? oraz czy skoro są dwa takie wejścia to muszą być dwie przejściówki czy jedna wystarczy ? Dodam ,że Mój zasilacz to Enermax EG375AX-VE Noisetaker : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817103452 i nie znalazłem żadnej wtyczki 6-pinowej :( czyli muszę kupić te dwie przejściówki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli karta ma dwa wejścia zasilania to musisz podłączyć oba. na Twoim miejscu sprzedałbym tą kartę na allegro póki jeszcze w ogóle żyje.  Seria GF 8800xx miała problem z zimnymi lutami i nigdy nie wiadomo kiedy to padnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800GTX to grzejnik ( 90 nm GPU ) , w dodatku niezbyt wydajny .

Do tego wady podane przez @kaijitsu .

Jak masz dysk i napęd ATA to podpinając kartę do zasilacza wykorzystasz wszystkie molexy i nic już nie będziesz mógł do nich podłączyć .

Napisz też jaki masz sprzęt bo jak się okaże że masz Celerona z czasów P4 albo tego pierwszego opartego o P4 Willamette to branie 8800GTX nie ma żadnego sensu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor Pentium G2020 2x 2.9 GHZ / BOX / OPAKOWANIE / GWARANCJA około 3 LATA 
Płyta MSI H61M-P20 (G3) BOX / OPAKOWANIE / GWARANCJA około 2 lata 
2x 2GB Dual Channel DDR3 1333mhz Crucial BOX / OPAKOWANIE / GWARANCJA dożywotnia 
Obudowa Enermaxa / Zasilacz Enermaxa 
Dysk Samsung F1 80 GB / SATA II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800gtx za 50 zł sugeruje, że na 99% był już pieczony w piekarniku. Omijaj go szerokim łukiem. Jaki masz budżet, w jakie gry grasz i w jakiej rozdzielczości? za 50-100 zł nie kupisz nic co nadaje się do w miarę nowych gier. Aby pograć w coś konkretnego z akceptowalnym FPS musiałbyś wydać 250 zł+.

Edytowane przez kaijitsu
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi