lukecz Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Witam Mam problem z wybudzaniem dysków z trybu uśpienia w Windows 7 64bit. W Opcjach zasilania mam ustawione aby dysk wyłączał się po 15 minutach. Po wskazanym czasie dysk rzeczywiście się wyłącza, ale od razu rozkręca się ponownie. Domyślam się że może chodzić o jakąś aplikację (np kiedyś miałem problem z HD Tune - dysk nie wyłączał się wtedy wcale) Czy istnieje jakiś podgląd zdarzeń powodujących wybudzenie dysku, lub soft który rejestruje tego typu rzeczy? Dysk zawiera same zdjęcia i filmy, stąd chciałbym aby był wyłączony gdy go nie używam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Jaki to konkretnie dysk? (w sygnaturce masz kilka). Indeksowanie plików masz wyłączone? Jeśli nie - do wyłączenie (generalnie wszystko co może się odwoływać do tego dysku). Antywirus na czas testów tez wyłącz i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 najbardziej proste to system resource monitor - odpalasz Task managera, zakladka wydajnosc i amsz tam klawisz process monitor. zmieniasz zakladke na dysk i widzisz aktualnie otwierane pliki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...