lewozmywak Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Zamawiając kompa niestety w ostatniej chwili wykupili mi Gigabyte HD7950 WF3... jedyną na chipsecie HD7950 była : MSI HD7950 3GB 384 PCI-E GDDR5 OC ... Pomyślałem a co tam po co mam czekać, pewnie dużej różnicy nie będzie. Chociaż teraz po fakcie, i dania zaliczki nachodzą mnie wątpliwości... Dużo straciłem nie czekająć na dostawę wersji Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 tracisz glownie na chlodzeniu lepiej brac gigabyta ja sie zawiodlem na chlodzeniu msi tym ich twinfroz iii mam takie na jednym gtx680 i nie dosc ze jest glosne to malo wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 reasumując ime lepsze chłodzenie tym lepiej podkręce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) W przypadku nowych rewizji chłodzenie nie jest ograniczeniem a lipny kontroler i pamięci. Po prostu po oc bedzie troche głośniej, ale w mozliwosiach oc pomiedzy tymi chlodzeniami nie bedzie wiekszych roznic. Edytowane 20 Maja 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 z tym ze na gigabyte potym samym oc bedzie ciszej i pewnie z 10c chlodniej w porownaniu do msi:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 czyli nie mam się za bardzo co martwić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Ja mam MSI 7950 OC i nie narzekam. Głównie dlatego, że radki 79xx od MSI to chyba obecnie jedyne referenty, które mają możliwość zmiany vcore. Tak więc jeśli zamierzasz zmienić chłodzenie to możesz z tej karty wycisnąć nawet więcej, niż z WF3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 tylko tak jak napisałem jest to zwykłe MSI HD7950 3GB 384 PCI-E GDDR5 OC bez zadnego twin frozr więc się trochę martwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 jeżeli to jest coś takiego http://pl.msi.com/product/vga/R7950-2PMD3GD5-OC.html to lepiej poczekaj na gigabyta lub zamów gdzie indziej np w proline http://proline.pl/?p=GIGA+HD7950+3GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Ja mam dokładnie tą MSI i nie narzekam na samą wydajność i temperatury pracy, choć przyznaję, że chłodzenie do najcichszych nie należy. Takie małe info na temat OC - bez ruszania napięcia karta spokojnie wyciąga takty 960/1575 (myślę, że pamięci mogłyby spokojnie więcej, jeszcze dalej nie próbowałem ich cisnąć), a tempy rdzenia nie przekraczają 80*C, choć niestety wentyl hałasuje jak porządna suszarka, ale mowa tu o furmarku - w grach nie jest aż tak źle. Edytowane 21 Maja 2013 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...