panich Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Witam, jest to mój pierwszy post.. ;) Przybywam do Was forumowicze z zapytaniem jaki laptop dla studenta informatyki na kierunku systemy i sieci komputerowe będzie stosowny? Mam na ten cel 2000zł - 2300zł :) Oczekuje ,aby miał pojemny dysk, dobrą kartą graficzną ,ponieważ lubię pograć w gry ,a co za tym idzie wydajny procesor wraz z dużą ilością pamięci RAM. Chciałbym ,aby laptop był bez systemu ,ponieważ strasznie mnie denerwują programy ,które są odrazu zainstalowane i są dla mnie bez użyteczne. :D Będę instalował Windows'a 7 najprawdopodobniej i jakiegoś Linux'a. Jeżeli będzie naprawdę warto dopłacić ze 200zł to będę w stanie,ale super by było gdybyśmy zamknęli się w wyżej wymienionym przedziale cenowym. :) Co do rozmiaru matryxy to max 17". :) Pozdrawiam i czekam na propozycje . ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Zobacz Lenovo y580, za 2,5tys. masz juz 1TB dysk, gtx660 i i5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajron90 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 W tej cenie to tylko takie Lenovo: http://www.x-kom.pl/p/120781-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y580-i3-3110m-4gb-1000-dvd-rw-gtx660.html?ref=100647409&sm12=NTc=&ts=1369304356&token=d0c1f1eb29b0cf1915540c625f52d390 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panich Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Dziękuję Panowie, trafiliście w 100% w moje oczekiwania. :) Temat do zamknięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 W takim razie czekamy na Twoją opinię jak laptop będzie już u Ciebie,koniecznie daj znać,poniewaz to pozwoli w przyszłości takze innym Użytkownikom podjąć decyzję dotyczącą jego kupna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss71 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Sam jestem studentem informatyki i również jak Ty poszukiwałem przez długi czas laptopa. Ten Lenovo jest świetny, ale nie w tej konfiguracji, ponieważ rozdzielczość matrycy od razu go dyskwalifikuje. Nie wiem jak Ty, ale ja nie jestem w stanie komfortowo i sprawnie pracować w Visual Studio, bądź SQL Management'cie przy takiej rozdzielczości. Oczywiście można zmniejszyć rozmiar czcionki i inaczej poustawiać bary, ale dalej nie będzie to komfortowe Radziłbym Ci dozbieranie paru stówek i kupno laptopa z większą rozdzielczością. Teraz jest świetna okazja na zakup modelu Lenovo Y500, jeśli jest to dla Ciebie stanowczo za duży wydatek, to może ten MSI CX61 0OD-661XPL, by się sprawdził, aczkolwiek nie znalazłem nigdzie recenzji i ciężko mi cokolwiek o nim powiedzieć. Jest jeszcze Acer V3-571G z matrycą FHD IPS, ale wydaje mi się mało opłacalnym zakupem. @Edit Ups, nie zauważyłem daty tematu Edytowane 12 Czerwca 2013 przez Adikss71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...