Tryton321321 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Mam następujący problem pobrałem z internetu program do sprawdzania pamięci ram (memtest86+) i zainstalowałem go sobie na pendriva. Gdy podłączyłem go do kompa uruchomił się memtest i sobie sprawdzał kilka godzin a gdy już skończył i włączyłem komputer ponownie zaczeły się dziać dziwne rzeczy. Poczytałem w internecie i doszedłem do wniosku że to wirus ale aby to sprawdzić zrobiłem logi w OTL które potwierdziły moje przypuszczenia. Wpisałem skrypt który miał niby usunąć wirusa no i niby usunął ale tylko ognisko wirusa a jego pozostałości zostawił. Przeskanowałem cały komputer programem Malwarebytes Anti-Malware i wykrył mi on 58 wirusów. Gdy je usunąłem chciałem zainstalować prawdziwego antywirusa. Prubowałem AVG, Avasta, Avire i żaden z nich się nie zainstalował tylko pisze że wystąpił błąd z instalatorem windows. Przypominam że przed złapaniem wirusa wszystko działało poprawnie. Logi w załączniku(Niestety nie posiadam loga sprzed usunięcia wirusa) Co mam zrobić aby wreszcie mógł zainstalować antiwirusa?? Proszę o pomoc i pozdrawiam. Dane mojego kompa: Procesor AMD Athlon™ II X4 640 Processor 3.00 GHz 16 GB ram 1 GB grafiki Win 7 32 bit Home deleted.txt Extras.Txt skan pełny.txt OTL.Txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 (edytowane) Przede wszystkim instalowanie antywirusa na zawirusowany system jest bez sensu. Najlepiej wymontowac dysk i zeskanowac w innym komputerze z juz zainstalowanym antywirusem. Niektore firmy antywirusowe daja na necie bootowalne obrazy plyt do zabootowania systemu i wyczyszczenia kompa. Druga sprawa - odpal checkdisk. Trzecia - instalujesz crackowane gry wiec co sie dziwisz, ze lapiesz gowna? Edytowane 25 Maja 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...