Skocz do zawartości
karolski

Do posiadaczy solteka 75kav

Rekomendowane odpowiedzi

Mam właśnie taka płytę (f5)i kupiłem do niej dysk WD 400JB. Niestety w testach: Sandra i Hd tach wyniki były bardzo daleko poniżej oczekiwanych.

Mam procesor Athlon 950, 128 Mb ram, gf2mx. Bios w wersji q11. Oczywiście zainstalowałem sterowniki via i zarówno bios jak i widows widzi

udma5 (ata 100). Postawiłem na nim xp z ntfs oraz zainstalowałem service packa 1. Partycje ustawiłem na 6 gb(system) i reszta na drugiej partycji. Ciekawi mnie jak u was w testach na tej płycie wychodzą twardziele. Znalazłem w starszym numerze pcwk wzmiankę przy okazji opisu jakiejś płyty z kt333, że w starszych chipsetach via nie było wykorzystane w pełni pasmo przenoszenia ATA, więc może to ma coś do rzeczy. Dajcie mi jakąś radę, bo powoli noszę się z zamiarem zmiany płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taśmę mam 80-żyłową, dysk podpięty na 1 master, cd rom na 2 master. Nie bardzo jest co włączać, bo po instalce xp i driveru do via pokazało w systemie, że Windows widzi transmisje danych jako udma5 więc chyba włączone Obawiam się, że mimo wielkiego sentymentu do tej płyty chyba chipset nie jest zbyt wydajny w tym przypadku, ale moze się mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taśmę mam 80-żyłową, dysk podpięty na 1 master, cd rom na 2 master. Nie bardzo jest co włączać, bo po instalce xp i driveru do via pokazało w systemie, że Windows widzi transmisje danych jako udma5 więc chyba włączone Obawiam się, że mimo wielkiego sentymentu do tej płyty chyba chipset nie jest zbyt wydajny w tym przypadku, ale moze się mylę.

Zarzuć mu win98 i potestuj - a w winXP, to dorzuć pamięci ram, powyłączaj wszelkie usługi od dysku itd. 128MB ramu w WinXP to katorga :( Of course płytka do najnowszych nienależy... no ale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to raczej wyglada na problem z dyskiem. Sprobuj od kogos pozyczyc Seagate'a ja nie mam zadnych problemow wydajnosciowych jak do tej pory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...