Skocz do zawartości
rzymo

Do obudowy i zasilacza - Enermax UCTB12?

Rekomendowane odpowiedzi

Jest sobie mała obudowa (zdjęcie pod tekstem), chcę do niej włożyć to co w podpisie. Miejsce na jeden wentylator 120mm z przodu i na jeden z tyłu. Zasilacz jest w trakcie produkcji (przekładam bebechy do obudowy z miejscem na 120'tkę, oplatam kable itd). Trzy razy Enermax UCTB12 się sprawdzi?

Chłodzeniem procesora ma się zająć Thermalright HR-01. Jak da radę, to bez wentylatora, jak nie to doszedłby jeszcze jeden.

Gąbki/maty tu i ówdzie, zasilacz i zatoki 5.25 będą oddzielone od reszty obudowy (dokładna koncepcja jeszcze się kształtuje), kable pochowane, więc myślę, że te Enermaxy powinny dać radę (nawet ciut spowolnione). Czy jednak się mylę? Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc kupiłem - trzy sztuki UCTB12. Zobaczymy co z tego wyjdzie Dołączona grafika (mam nadzieję że cisza i nie za wysokie temperatury)

--

Edit: wentylatory już u mnie i tak jak się spodziewałem - 900 obrotów i nie jest oczywiście specjalnie głośno, ale i nie jest super cicho (przy tych obrotach jest to najgłośniejszy element komputera).

Zaskoczeniem, na minus, jest ramka. Spodziewałem się sztywniejszej, a tu wystarczy niewielki nacisk palcami i się ugina. No nic, zobaczę jak będą się sprawować w dłuższym okresie.

Edytowane przez rzymo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi