mckaczka Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Cześć! Chciłbym abyście pomogli mi w kwesti upgrade mojego pc'ta. Posiadam laptopa Samsung RF511 (intel i5 2gen,gf 540m),kupiłem kamere gopro i potrzebuję komputera który da rade w obróbce filmów HD.Laptop nie radzi sobie zbyt dobrze, w Sony Vegas podgląd nawet bez efektów strasznie tnie. Mam jeszcze dość starą stacjonarke,i tutaj jest moje pytanie czy opłacalny byłby upgrade np. w postaci wymiany procesora na phenom II x4 (podobno moja płyta da sobie rade?) Czy z taką konfiguracją nie będzie problemu z obróbką i renderingiem? Chciałbym to zrobić najniższym kosztem,najchętniej do 300zł max. ale wysłucham również droższego rozwiązania jeśli będzie racjonalne. -Gigabyte M565 S3 -AMD Athlon II x2 4200+ 2.2 -Geforce 8600 -Zasilacz 500W -ram 4gb ddr2 -dysk 500gb obudowe,dvd,chłodzenie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 jeżeli i5 w lapku nie daje rady to phenom 2 już w ogóle ;) podgląd nie jest czasem realizowany przez GPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...