Skocz do zawartości
meelten

Problem z padem w grze (rozwiązane)

Rekomendowane odpowiedzi

Problem rozwiązany!

Nie zauważyłem, że z tyłu pada jest przełącznik między Xinput a Directinput. Domyślnie był ustawiony ten drugi i po przełączeniu na Xinput już wszystko działa wyśmienicie.

Hej,

posiadam pada Speedlink Xeox, który rzekomo jest kompatybilny w z wszystkimi grami wykorzystującymi pada od Xboxa. Ma identyczny układ klawiszy i korzysta z bibliotek Xinput, ale w rzeczywistości nie jest jednak tak różowo.

Mam problemy w grze Dark Souls (w inne gry na tym sprzęcie nie grałem i nie mam jak sprawdzić. Niektóre przyciski są pomieszane (np. na ekranie piszą żeby wcisnąć "A", a w moim przypadku za tę funkcję odpowiada "X"), a co gorsza np. "start" (odpowiedzialny za wchodzenie do menu, ekwipunku itd.) nie działa w ogóle.

Pytanie co mogę z tym bajzlem zrobić? W grze nie widzę opcji konfiguracji pada, jest tylko klawiatura. Do pada była dołączona płyta ze sterownikami, ale ich nie instalowałem, bo jakieś zainstalowały się automatycznie po podłączeniu, więc zakładam że na płycie jest dokładnie to samo.

Nie wiem, jakieś emulatory pada od X360? W tym temacie jestem zielony.

Edytowane przez meelten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi