hef44 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Rozważam zakup zasilacza 650W z myślą o rozbudowie komputera. Jestem niemal zdecydowany na OCZ ZS 650W, jednak pod uwagę biorę jeszcze Corsair VS650. Pierwszy posiada certyfikat Bronze 80 plus, drugi nie, za to cena niższa ... Na zakup chcę przeznaczyć około 280zł. No i jestem trochę niezdecydowany, może ktoś pomoże mi wybrać spośród tych 2 opcji lub poleci jakąś alternatywę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o alternatywę to proponuję Thermaltake Smart 650W http://www.saturion.pl/product/162160/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Thermaltake_Smart_650W_80_Bronze_Modular_14cm.html Tu niewiele musiałbyś dołożyć ale za to masz modularny zasilacz. Swoją drogą jeśli nie masz zbyt mocnego sprzętu to wystarczy jakiś porządny zasilacz o mocy 500W. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Niezły Apacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 OCZ leci na dzień dobry , powód- jego moc rzeczywista to 558 W . Corsair jest tu lepszy - 600W mocy na linii +12V . Choć ja bym proponował modularnego Thermaltake Smart SE Modular 630W za 240 zł . Pod względem mocy rzeczywistej ( na linii +12V ) jest pomiędzy OCZ a Corsairem , ma tam 588W , a w dodatku ma odpinane kable . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) O ten Thermaltake mi się podoba. Cena przyzwoita moc dobra, a nie planuje raczej SLI czy CrossFire. No i więcej zostanie na kartę graficzną --------- No to zasilacz zamówiony. W sumie powinien posłużyć trochę nawet po zmianie płyty i procka ale to odległa raczej modernizacja. Na oc też styknie. Zreszta to dej pory używałem Chiefteca GPS400-101A i było dobrze wieć wątpie żeby miało być gorzej. Edytowane 2 Maja 2013 przez hef44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Witam, zastanawiam się nad zakupem używanego Radeona 4870 i mam dylemat, nie wiem czy brać wersję z 1gb ramu czy 512mb. Dodam, że jestem posiadaczem monitora 19 calowego o maksymalnej rozdzielczośći 1440x900 i w najbliższym czasie nie planuję zmiany. Patrzyłem na testy które niestety nie dały mi jasnej odpowiedzi co będzie lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Ile masz pieniędzy na zakup ? 4870 nie warto już brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 W tym przypadku wystarczy 512mb, ale polecam mimo wszystko dorzucić te kilkadziesiąt złotych do HD 5770 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagracz Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Zależy w jakie gry chcesz grać. Takie bf3 bierze około 1 GB z karty. Ja bym brał. 1 GB PAMIĘCI bo nie tylko monitor stawia tu wymagania. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...