Jagodowy Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Witam wczoraj złożyłem komputer z następujacych części: CPU: INTEL PENTIUM G2020 MOBO: MSI B75MA-E33 RAM: GOODRAM 2GB DDR3 1333MHZ GPU: GIGABYTE HD 4850 CASE: Silentimpc Brutus M23 Zasilacz jest to Be Quiet straight power e5 450w. Gdy wczoraj złożyłem i podłączyłem wszystko to wlaczylem komputer wystartował a po 5 sec zmarł i tak 3 razy az chodził płynnie, gdy wyłączyłem zasilacz i go włączyłem było to samo. P.S zasilacz ma ok 4 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezesOi Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Spróbuj takie coś : odłącz przewód do power on/off i odpal komputer śrubokrętem lub czymkolwiek czym zdołasz zewrzeć piny (na twojej płycie - to blok JFP1, piny 6 i 8 ), napisz czy dalej tak się zachowuje. Edytowane 30 Maja 2013 przez PrezesOi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodowy Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Ok spróbuje. Dzięki za odpowiedź. Czyli wina nie musi stac za zasilaczem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Płyta ma wgrany najnowszy BIOS? To MOŻE być wina zasilacza, seria E5 miała problemy z paroma płytami głównymi (za wysoki próg sygnału PG powodował wyłączenie zasilania). Tak że na wszelki wypadek sprawdził bym z innym zasilaczem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodowy Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Dobrze, sprawdziłem z srubokrętem niestety efekt jest taki sam.Przed zamówieniem części sprawdzałem zasilacz na starym komputerze na podstawce lga 775 i wszystko śmigało.Teraz komputer zachowuje się tak jak na filmie:http://www.youtube.com/watch?v=NnL-bvtMF78 Płyta ma wgrany najnowszy BIOS? Jeszcze nie zdążyłem wejść w BIOSPozdrawiam Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Jagodowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodowy Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Rozkręciłem teraz zasilacz i według mnie była to wina zasilacza. Była tak jakby biała twardą piana na kondensatorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Była tak jakby biała twardą piana na kondensatorach. Nieee, tak ma być. Silikon zabezpieczający którym polali pół zasilacza, norma w tym modelu. Chyba że coś innego? daj fotkę. Wyjmij kartę graficzną, sprawdź czy bez niej startuje. Masz Intel HD w procku i wyjście monitorowe na płycie. Na filmie nie widzę czy podłączyłeś 4-Pin (zasilanie CPU, obok złączki wentylatora CPU). Podłączyłeś? Edytowane 1 Czerwca 2013 przez IchBinIdiot 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodowy Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a1282d8768205fe.html Gniazdo 4 pin było podłączone na 100%. Wyjmij kartę graficzną, sprawdź czy bez niej startuje. Masz Intel HD w procku i wyjście monitorowe na płycie. Zaraz sprawdzę Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Jagodowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a1282d8768205fe.html ... doopa ... Widzę na fotce co najmniej dwa wywalone kondensatory, a jak znam ten model zasilacza to są jeszcze co najmniej trzy do wymiany. Nie to o czym pisałeś, brązowe ślady wycieku na "krzyżyku" pośrodku kondensatora to jest wizualny dowód uszkodzenia. Wyjścia: - naprawić (ale trzeba mieć kogoś kto to naprawi za normalną cenę) - kupić nowy zasilacz W swoim (własnym, domowym) E5 już dwa razy wymieniałem kondensatory, typowe uszkodzenie. Zasilacz ma już parę lat, takie rzeczy się zdarzają. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez IchBinIdiot 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodowy Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Chyba lepszym wyjściem będzie kupno nowego zasilacza ze względu na to że w przyszłości będę miał zamiar wymieniać podzespoły na szybsze i wydajniejsze. Szkoda, ale tak czy inaczej musiałbym kupić mocniejszy zasilacz. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...