Uhorek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam, mam problemy z monitorem podpiętym za pomocą aktywnej przejściówki DP->DVI (http://allegro.pl/aktywny-adapter-minidp-mini-display-port-na-hdmi-i3286405223.html). Jeżeli już łaskawie zadziała w pełnej rozdzielczości (1600x1200), to po krótkim czasie (ok 30 min.) monitor przechodzi w tryb uśpienia. Gdy wyłączę i włączę go używając panelu "Rozdzielczość ekranu" w Windows 7 to już nie chce działać z pełną rozdzielczością, zwykle daje mi tylko 800x600, czasem 1280x1024 i poniższe komunikaty błędów: Czasem przed wyłączeniem monitora obraz robi się na chwilę strasznie ziarnisty. Jak sprawdzić co jest temu winne - karta czy przejściówka? Może jest jakiś sposób żeby to działało sprawnie? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę Karta graficzna to: Sapphire Radeon HD 7850 (11200-07-20G) 2GB DDR5 Monitor: NEC MultiSync 2070NX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Miałem takie jaja z przejściówkami od Apple - po prostu się przegrzewały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Tak szybko Ci się przegrzewały, czy zdążyłeś się nacieszyć obrazem przez co najmniej godzinę? Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Uhorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 cieszylem sie 20min, potem musialy stygnac albo zdychaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Czyli niewiele lepiej niż u mnie. Zanim zdechły też Ci zaczynało śniegiem sypać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Nie, raczej pokazywla sie rozdzielczosc typu 800x600 albo obraz od razu znikal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Dzięki wielkie za informacje, jeszcze tylko jedno - jakiej przejściówki teraz używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zadnej, akurat laptop miał jeszcze wyjście HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Szczęściarz Dzięki jeszcze raz za info, sprawdzę w takim razie inne przejściówki albo kupie monitor z DP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...