Gość Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 to jest tak : na max obrotach x-dream jest lepszy, w 1 teście nawet 6*C lepszy. ale hałasuje sporo mocniej, jak wiertarka pdobno, a na najniższyvh obrotach (3200) jest już słabszy od FR2 i nadal głośniejszy. też właśnie myślę, że FR2 ma lepszy radiator i po prostu jego wiatrak jest słabszy (ale cichszy) i na wiatraku od x-d byłby najlepszy. wezmę jednak FR2. widziałem też FR I i jest z nm tak : 2*C lepszy jest FR I ale jest głośniejszy o 6dB a to sporo. można go spowolnić i wtedy mamy cichy jak FR lub skuteczniejszy gdy trzeba mocy. :) FR ma chyba lepszy radiator bo koło zapięcia FR2 ma dużą dziurę, którą powietrze ucieka (jak w titanie) a FR ma zabudowane to. czy FR I ma miedziany rdzen?? bo to tez ma duzy wplyw na wydajnosc FR II. Z tego co oglądałem FRI nie posiada miedzianego rdzenia, z czego może wynikać iż będzie słabiej odbierał od proca i przewodził ciepło niż FRII uwazam ze po zastosowaniu takiego samego wentyla w FR I i FR II ten drugi bedzie lepiej chlodzil. miedz w stosunku do aluminium ma wieksza pojemnosc cieplna->cieplo szybciej sie rozchodzi w miedzi, ale jest troche gorzej z oddwaniem go powietrzu. natomist aluminum ma mniejsza objetosc cieplna->cieplo wolniej sie rozchodzi w nim, ale za to jest szybciej oddawane do otoczenia. wg mnie rdzen w FR II pomaga bardziej rownomiernie rozlozyc cieplo na calym radiatorze, a pozniej juz "za pomoca" aluminium oddac je powietrzu. :) Zgadzam się z tobą :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 to jest tak : na max obrotach x-dream jest lepszy, w 1 teście nawet 6*C lepszy. ale hałasuje sporo mocniej, jak wiertarka pdobno, a na najniższyvh obrotach (3200) jest już słabszy od FR2 i nadal głośniejszy. też właśnie myślę, że FR2 ma lepszy radiator i po prostu jego wiatrak jest słabszy (ale cichszy) i na wiatraku od x-d byłby najlepszy. wezmę jednak FR2. widziałem też FR I i jest z nm tak : 2*C lepszy jest FR I ale jest głośniejszy o 6dB a to sporo. można go spowolnić i wtedy mamy cichy jak FR lub skuteczniejszy gdy trzeba mocy. :) FR ma chyba lepszy radiator bo koło zapięcia FR2 ma dużą dziurę, którą powietrze ucieka (jak w titanie) a FR ma zabudowane to. Odnośnie wcześniejszego mojego postu - wiem już gdzie to czytałem: http://pclab.pl/print.php?sid=4216 przy okazji opisu WhisperRockIII i FalconRockII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 w tym porównaniu nie pokazali FR I ale wydaje mi się że on ma miedziany rdzeń i że jedyna różnica to ten zabudowany kawałek radiatora i szybszy wiatrak w FR. ale nie jestem pewien, nie widziałem. w teście FR jest minimalnie wydajniejszy od FR2 więc może też ma rdzeń ??? i tak się zastanawiam : najwięcej ciepła jest do oddania w okolicy środka podstawy a titany i FR2 mająw tym miejscu zapinkę więc nie ma tam porządnych żeber. niektóre coolery nie mają przegrody na środku, zapięcie jest docepiane do bocznej ścianki. ciekawe ile słabszy jest radiator prze taką zapinkę jak FR2. p.s. zdecydowałem się na FR2. thx za testy i opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Oglądałem FRI i ten egzemplarz nie miał miedzianego rdzenia - być może są różne wersje - tak jak FRII firmy Spire i Speeze; być może któraś wersja takowy rdzeń posiada. AMD Rulezz nie będziesz żałował zakupu tego coolera :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 oba mają : FR I i FR II, widziałem w teście (właśnie może są 2 wersje), licytowałem na allegro FR czyba I, 2700 obt/min za 30zł ale nie osiągnąłem ceny minimalnej. jeśli koleś sprzeda mi to wezmę go, jeśli nie, to mam na oku titana CU5TB (cały miedziany, słaby wiatrak 3500 obr ale mały przepływ) o wydajności i hałasie identycznych jak FR I. w ostateczności wezmę FR II nówkę. tamte mają pół roku więc warto. w titania założyć wiatrak jak w FR i będzie wydajniejszy i cichszy. pozdrówka, odezwę się jak coś kupię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 oba mają : FR I i FR II, widziałem w teście (właśnie może są 2 wersje), licytowałem na allegro FR czyba I, 2700 obt/min za 30zł ale nie osiągnąłem ceny minimalnej. jeśli koleś sprzeda mi to wezmę go, jeśli nie, to mam na oku titana CU5TB (cały miedziany, słaby wiatrak 3500 obr ale mały przepływ) o wydajności i hałasie identycznych jak FR I. w ostateczności wezmę FR II nówkę. tamte mają pół roku więc warto. w titania założyć wiatrak jak w FR i będzie wydajniejszy i cichszy. pozdrówka, odezwę się jak coś kupię. AMD Rulezz kupiłeś tego FalconRockaI :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 w tym porównaniu nie pokazali FR I ale wydaje mi się że on ma miedziany rdzeń i że jedyna różnica to ten zabudowany kawałek radiatora i szybszy wiatrak w FR. ale nie jestem pewien, nie widziałem. w teście FR jest minimalnie wydajniejszy od FR2 więc może też ma rdzeń ??? i tak się zastanawiam : najwięcej ciepła jest do oddania w okolicy środka podstawy a titany i FR2 mająw tym miejscu zapinkę więc nie ma tam porządnych żeber. niektóre coolery nie mają przegrody na środku, zapięcie jest docepiane do bocznej ścianki. ciekawe ile słabszy jest radiator prze taką zapinkę jak FR2. p.s. zdecydowałem się na FR2. thx za testy i opinie. A tu coś na potwierdzenie tego że są też i wersje FalconRockaI bez miedzianego rdzenia: http://www.cooling.pl/product_info.php?man...&products_id=34 oraz http://www.cooling.pl/product_info.php?man...&products_id=35 gdzie: "... W odróżnieniu od FalconRock RaptorCool wyposażony jest w potrójną zapinkę oraz w rdzeń miedziany, dzięki czemu przy niższych obrotach wiatraka RaptorCool ma tę samą wydajność co FalconRock i dodatkowo jest cichszy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuh Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Hello.Troche się wtrącam ale też mam wielką ochote kupić tego FRII.Tylko że w Gliwicach gdzie szukam to wieeeeeelkie oczy robią jak wymieniam nazwe.Jak ktoś wie gdzie w mojej okolicy można to cudo kupić niech da znać.Wole podjechać nawet do Katowic i wydać 4 zł a nie 12 za przesyłke (wszyscy kochają Poczte Polską :x ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falla Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Witam ponownie.hymm........Falcon Rock2 jest niezly......ale Whisper Rock 4 jest.....lepszy:) wiekszy przeplyw powietrza, cichszy....roznica w cenie paru zlote.....ja mialem i tego i tego...zostalem czy Whisper Rock 4 ce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 nie kupiłem Falcon Rocka I i nie kupię. powodem tego jest to, że kupiłem Titana CU5TB, czyli coolerek cały miedziany, wg testu ma dokładnie taką samą wydajność i poziom hałasu co FR I ale winą tego jest wiatrak, który ma przepływ powietrza tylko 20 CFM (FR II ma 27 CFM). więc nie kupię aluminiaka za 48zł jeśli kupiłem calutki z miedzi, i to za 41zł :D a kiedyś zmienię wiatrak na taki z FR I lub II i wydajność powinna znacząco się poprawić (a w przypadku wiatraka z FR II powinno być także bezłośnie). tylko dobry wiatrak to 25zł, a nie chce mi się tyyle teraz dorzucać. póki co będę za tydzień jeździł na titanie. : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 A ten twój Titan to ten ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 nie kupiłem Falcon Rocka I i nie kupię. powodem tego jest to, że kupiłem Titana CU5TB, czyli coolerek cały miedziany, wg testu ma dokładnie taką samą wydajność i poziom hałasu co FR I ale winą tego jest wiatrak, który ma przepływ powietrza tylko 20 CFM (FR II ma 27 CFM). więc nie kupię aluminiaka za 48zł jeśli kupiłem calutki z miedzi, i to za 41zł :D a kiedyś zmienię wiatrak na taki z FR I lub II i wydajność powinna znacząco się poprawić (a w przypadku wiatraka z FR II powinno być także bezłośnie). tylko dobry wiatrak to 25zł, a nie chce mi się tyyle teraz dorzucać. póki co będę za tydzień jeździł na titanie. : AMD Rulezz - zbóju jeden - odezwij się :!: Bo jak ten Titan co go kupiłeś to model do którego dałem linka powyżej - to trochę się specyfikacja nie zgadza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Używam FR II jakiś czas i jestem bardzo zadowolniony. Nie będę pisał o jego zaletach przy chłodzeniu tylko o ciszy. Kupiłem go właśnie z tego powodu. Aby był wydajny i cichy zarazem. I nie pomyliłem się. Ale jeszcze lepiej (czyt. ciszej) się zrobiło, gdy zdjąłem z niego grilla. Praktycznie niesłyszalny. Polecam wszystkim wielbicielom wydajnego silent PC!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 No ja akurat nie mam problemu z tym że musi być cicho, bo i tak komp wyje mi jak szalony gdyż: * przód: 2 wentyle 80x80 12V (a będzie jeszcze jeden :!: ) * tył: 2 wentyle 80x80 12V * środek: na wprost proca 1 Zalman 92x92 12V * na procu: FalconRockII 12V * 2 małe wentylki Evercool na zalmanach na NB i SB 12V * firmowy wentylek na GPU * mały wentylek kieszeni HDD * no i na koniec 2 wentyle 80x80 12V w Chieftecu 420W :D Wydaje mi się jednak że to wszystko to i tak ciszej od max X-Dreama Żeby tak dobre i tanie WC (nie mylić z CPC :wink: ) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Używam FR II jakiś czas i jestem bardzo zadowolniony. Nie będę pisał o jego zaletach przy chłodzeniu tylko o ciszy. Kupiłem go właśnie z tego powodu. Aby był wydajny i cichy zarazem. I nie pomyliłem się. Ale jeszcze lepiej (czyt. ciszej) się zrobiło, gdy zdjąłem z niego grilla. Praktycznie niesłyszalny. Polecam wszystkim wielbicielom wydajnego silent PC!!! tez tak zrobilem przy okazji jak go polerowalem rowniez polecam ... sciagniecie grilla jak i polerke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 ten mój titan to ten : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14629765 i nawet dokładnie ten sam sklep sprzedaje inną sztukę niż mój. jestem tak skąpy że nie chciałem po raz kolejny dać zarobić 6zł poczcie i nie mam go jeszcze, czeka na przywiezienie do mnie. poza tym bałem się o stan, w jakim by dotarł, widziałem jak traktują paczki, od 4 lat na allegro siedzę ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiech Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 MAM SPIRE MICROFLOW II CENA 48zl,ALTHON 1700@2600,1,5V,166x12,5,TEMPERATURA 45 STOPNI PRZY ZAMKNIENTEJ OBUDOWIE.JEST TYLKO TROCHE GLOSNY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 ten mój titan to ten : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14629765 i nawet dokładnie ten sam sklep sprzedaje inną sztukę niż mój. jestem tak skąpy że nie chciałem po raz kolejny dać zarobić 6zł poczcie i nie mam go jeszcze, czeka na przywiezienie do mnie. poza tym bałem się o stan, w jakim by dotarł, widziałem jak traktują paczki, od 4 lat na allegro siedzę ...ten Titan jest spoko. miedziany radiator... :roll: tylko na pierwszy rzut oka jedna rzecz mi bardzo nie pasuje. chodzi mi o pojedyncze zapiecie. ten cooler troche wazy jednak i to troche ryzykowne dla socketu. niektorzy zdolni potrafia oblamac te 'zabki', po zniszczeniu srodkowego coolerek do szuflady sie nadaje... wole pewne zapiecia w stylu FRII. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 ten mój titan to ten : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14629765 i nawet dokładnie ten sam sklep sprzedaje inną sztukę niż mój. jestem tak skąpy że nie chciałem po raz kolejny dać zarobić 6zł poczcie i nie mam go jeszcze, czeka na przywiezienie do mnie. poza tym bałem się o stan, w jakim by dotarł, widziałem jak traktują paczki, od 4 lat na allegro siedzę ... Szkoda że strona Titana coś szwankuje , nie mogę więc sprawdzić ponownie, ale wydaje mi się że to ten sam cooler do którego podałem linka. Twierdzę tak gdyż nie trafiłem na inną wersją tegoż Titana. Z moich obserwacji wynika jednak że w specyfikacji podali błędny CFM. Zresztą na zdrowy chłopski rozum wentyl który kręci się z prędkością 3500 obr/min nie może dawać tylko 21 CFM. Spójrz zresztą tu tutaj. BTW: w dobrej cenie go kupiłeś Jak już dostaniesz tę przesyłkę to daj znać jak się sprawuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 No ja akurat nie mam problemu z tym że musi być cicho, bo i tak komp wyje mi jak szalony gdyż: * przód: 2 wentyle 80x80 12V (a będzie jeszcze jeden :!: ) * tył: 2 wentyle 80x80 12V * środek: na wprost proca 1 Zalman 92x92 12V * na procu: FalconRockII 12V * 2 małe wentylki Evercool na zalmanach na NB i SB 12V * firmowy wentylek na GPU * mały wentylek kieszeni HDD * no i na koniec 2 wentyle 80x80 12V w Chieftecu 420W :D Wydaje mi się jednak że to wszystko to i tak ciszej od max X-Dreama Żeby tak dobre i tanie WC (nie mylić z CPC :wink: ) ... No stary, jak Ty to wytrzymujesz? Ja bym sobie spokojnie filmu nawet nie mógł obejżeć. A wnocy jak siedzę przy kompie to bym musiał żone i dzieci do rodziny wywieść a sobie stopery sprawić. Daj mi znać jak już stracisz słuch :D Staram się ograniczyć chałas na maksiora (właśnie czekam na maty z korka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 No ja akurat nie mam problemu z tym że musi być cicho, bo i tak komp wyje mi jak szalony gdyż: * przód: 2 wentyle 80x80 12V (a będzie jeszcze jeden :!: ) * tył: 2 wentyle 80x80 12V * środek: na wprost proca 1 Zalman 92x92 12V * na procu: FalconRockII 12V * 2 małe wentylki Evercool na zalmanach na NB i SB 12V * firmowy wentylek na GPU * mały wentylek kieszeni HDD * no i na koniec 2 wentyle 80x80 12V w Chieftecu 420W :D Wydaje mi się jednak że to wszystko to i tak ciszej od max X-Dreama Żeby tak dobre i tanie WC (nie mylić z CPC :wink: ) ... No stary, jak Ty to wytrzymujesz? Ja bym sobie spokojnie filmu nawet nie mógł obejżeć. A wnocy jak siedzę przy kompie to bym musiał żone i dzieci do rodziny wywieść a sobie stopery sprawić. Daj mi znać jak już stracisz słuch :D Staram się ograniczyć chałas na maksiora (właśnie czekam na maty z korka) Blacky, coś mówiłeś :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 No proszę, już się zaczęło :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A tak na poważnie to muszę coś z tym zrobić :D . W tej chwili prawą stronę budy i jej pułap mam wyklejony specjalną taśmą akustyczną. Reszta w trakcie. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No to może jeszcze jedno pytanie z serii: gdzie w Szczecinie ...? :D Tym razem chodzi jednak o ArcticSilver III Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ten mój titan to ten : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14629765 i nawet dokładnie ten sam sklep sprzedaje inną sztukę niż mój. jestem tak skąpy że nie chciałem po raz kolejny dać zarobić 6zł poczcie i nie mam go jeszcze, czeka na przywiezienie do mnie. poza tym bałem się o stan, w jakim by dotarł, widziałem jak traktują paczki, od 4 lat na allegro siedzę ... AMD Rulezz, dotarł do ciebie już ten Titan? Jakie temp? No i co to w końcu za model, bo różne sprzeczne informacje znaleźć można na jego temat :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 mam od dwoch dni WhisperRock IV i mam teraz bardzo cicho (teraz coś z dyskiem musze zrobic ale nie wiem co) Jedyne co mi sie teraz nie podoba, a niby jest najważniejsze to temperatury :D przy zamknietej budzie moge rozgrzać proca do 56, przy otwartej 54 :| Jakies pomysły? aha proc to palomino wiec moze tak musi byc :lol: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Jeżeli to palomino i to 1700+@2000+ to chyba raczej musi tak być. Niektórzy pewnie poleciliby pastę ArcticSilverIII celem zbicia temp. - ja tego nie sprawdziłem osobiście więc tylko powtórze co mówią ci co ASIII używają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 niestety jest teraz 1700 @ 1700 i takie temperatury, nie mam zamiaru kupowac tego ACIII mysle ze to dobra pasta ale nie za tyle kasy, wole to 30 zł przepic czy przepalić, chodzilem za pastą u mnie to nigdzie nie mieli w sprzedarzy jakiejs dobrej w dwóch sklepach dali mi za darmo troche białego siliconu (na którym teraz jade) a w innym strzykawke srebrnej - chojowej bo na niej mialem w samym biosie 55 po paru minutach, nie sprawdzalem ile bedzie w stresie :lol: Spalic sie nie spali? więc co sie bede przejmował? wezme go aby wypolerujekiedys, moze pomoze pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 niestety jest teraz 1700 @ 1700 i takie temperatury, nie mam zamiaru kupowac tego ACIII mysle ze to dobra pasta ale nie za tyle kasy, wole to 30 zł przepic czy przepalić, chodzilem za pastą u mnie to nigdzie nie mieli w sprzedarzy jakiejs dobrej w dwóch sklepach dali mi za darmo troche białego siliconu (na którym teraz jade) a w innym strzykawke srebrnej - chojowej bo na niej mialem w samym biosie 55 po paru minutach, nie sprawdzalem ile bedzie w stresie :lol: Spalic sie nie spali? więc co sie bede przejmował? wezme go aby wypolerujekiedys, moze pomoze pozdro W sumie masz rację gdyż po pierwsze to Palomino i niewiele mniejsze temp zwojujesz a po drugie tej pasty za taką kasę jest niewielka tubeczka - więc faktycznie duuuży browarek chyba lepszy :wink: Jeżeli coś jeszcze mogę dodać - to zaproponuję jeszcze programiki do software'owego chłodzenia proca. Ja osobiście używam CPUIdle Pro - w trakcie małego obciążania proca - kilka stopni w dół. Może tobie też pomoże :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ASIII... :roll: ja polecam Artic Silver Ceramique. kosztuje o polowe mniej niz ASIII i jest lepsza od niej. polecam. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...