Sadman Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, kartę kupiłem w lipcu 2012r, dziś rano po włączeniu komputera, usłyszałem jakiś terkot dobiegający z obudowy, po otworzeniu okazało się że to wentylator GPU, odkurzyłem kartę i cały komputer. po zmontowaniu wszystkiego po 5 min od włączenia PC karta znów zaczęła hałasować, terkot pojawia się tylko na niskich obrotach wentylatora 1300 rpm, w programie asus smart doctor po zwiększeniu obrotów do 2000 i w górę terkot ustaje, gdy powracam do standardowego trybu pracy to po 10 min znów pojawia się hałas, karta nigdy nie pracowała w zasyfionych warunkach mam filtry na przodzie, i co 3 miesiące czyściłem obudowę, nigdy nie było z kartą problemów. Mam 36m gwarancji, karta zakupiona poprzez allegro, jednak gdy wszedłem na stronę sklepu okazało się że konto jest zawieszone a ostatnie 150 komentarzy to negatywy, wpisałem w allegro nazwę sklepu i na forum prawnym jest ponad 50 stron o tej firmie. Co mam zrobić teraz z gwarancją. dzwonić do asus polska czy co, dodam że w pudełku nie ma żadnej karty gwarancyjnej od producenta, mam tylko fakturę VAT z datami i pieczątkami i podpisami, dodam że czasem terkot sam z siebie ustaje po 30 min np, i karta pracuje cicho przez przez kilka godz, albo znów hałasuje po 5min Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Sadman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Najlepiej zadzwon do asusa, opisz sutuacje tak ka nam i sie zapytaj czy dowod zakupu w formie faktury wystarczy. Czego oczekujesz abysmy doradzili? ;) telefon nie gryzie. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...