Skocz do zawartości
JuLeK

Jaka płyta do eXtremeOC pod P4?

Rekomendowane odpowiedzi

Wacham się obecnie,  zmieniając kompa, pomiędzy AthlonkiemXP i EpoX'em 8K3A+, a P4 1.6- 1.8 GHz i jakąś płytką do OC. Mam zamiar założyć na nią WC + 226W Pelt :)  :D

Z takim chlodzeniem to bierz P4 1,6A i plytke tez na intelku, np. Asusa, do tego pamieci ddr333 i rozbujasz go do 2.7 Ghz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KT333A prawdopodobnie nie będzie (na roadmapach nie widzialem). Będzie za to KT400.

KT400 będzie się różniło od KT333 AGPx8 i Vlink'iem 533BM/s??

Czy jeszcze czymś więcej? I kiedy On bedzie? Opyla się czekać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KT400 będzie się różniło od KT333 AGPx8 i Vlink'iem 533BM/s??

Czy jeszcze czymś więcej? I kiedy On bedzie? Opyla się czekać?

V-Link 533 MB/s obsługuje już KT333, a może nawet KT266A. Jednak dopiero mostek VT8235 umożliwi taką transmisje. Obecne mostki południowe VT8233 i VT8233A obsługują tylko 266 MB/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy będą Asusiki na SiS'e 645DX (czy jakoś tak) ???

Podobno są bardzo wydajne...

Ale ich jeszcze nie ma. Nie bedziesz czekal chyba w nieskonczonosc. Po niej wyjdzie jeszcze lepsza i znow trzeba bedzie czekac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ich jeszcze nie ma. Nie bedziesz czekal chyba w nieskonczonosc. Po niej wyjdzie jeszcze lepsza i znow trzeba bedzie czekac :P

Jednak według mnie na SiS 645DX na prawdę warto poczytać. Z pamięciami DDR333 jest dużo szybszy od zwykłego SiS'a 645, a dodatkowo obsługuje DDR400 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak według mnie na SiS 645DX na prawdę warto poczytać. Z pamięciami DDR333 jest dużo szybszy od zwykłego SiS'a 645, a dodatkowo obsługuje DDR400 :)

Tak, jezeli nie gra kasa roli i masz duzo czasu to na wszystko warto poczekac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V-Link 533 MB/s obsługuje już KT333, a może nawet KT266A. Jednak dopiero mostek VT8235 umożliwi taką transmisje. Obecne mostki południowe VT8233 i VT8233A obsługują tylko 266 MB/s.

Wiem, wiem a nie wiesz kiedy pojawi się sie nowy southbridge z Vlink 533MB/s i AGP x8 :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...