Skocz do zawartości
Pinki

Awaria dysku POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mam powazne problemy z dyskiem Baracuda II 20GB

Dysk sie bardzo mocno grzeje. Po restarcie wlacza sie scandisk ( tylko 2 razy tak sie zdarzylo narazie, WIndows XP ) i znajduje mnostwo uszkodzonych plikow. System zamykam normalnie. Lecz przed 2 godzinami po restarcie pojawil sie komunikat ( system zamknalem normalnie, wszystko super dzialalo ) ze jakis plik ( byla podana sama sciezka do SYSTEM32 ) jest uszkodzony lub go brakuje, cos takiego. Musialem zainstalowac Windows XP od nowa, mam teraz czysciocha. CO SIE DZIEJE?

Czy dysk konczy swoj zywot? Co robic?

Co sądzicie o dysku Maxtor 80GB DiamondMAX 7200 ATA133 490.00 zł

Co mam zrobic, Prosze pomocy

Z gory Dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mam powazne problemy z dyskiem Baracuda II 20GB

Dysk sie bardzo mocno grzeje. Po restarcie wlacza sie scandisk ( tylko 2 razy tak sie zdarzylo narazie, WIndows XP ) i znajduje mnostwo uszkodzonych plikow. System zamykam normalnie. Lecz przed 2 godzinami po restarcie pojawil sie komunikat ( system zamknalem normalnie, wszystko super dzialalo ) ze jakis plik ( byla podana sama sciezka do SYSTEM32 ) jest uszkodzony lub go brakuje, cos takiego. Musialem zainstalowac Windows XP od nowa, mam teraz czysciocha. CO SIE DZIEJE?

Czy dysk konczy swoj zywot? Co robic?

Co sądzicie o dysku Maxtor 80GB DiamondMAX 7200 ATA133 490.00 zł

Co mam zrobic, Prosze pomocy

Z gory Dziekuje

nie koniecznie / miałem tak samo kiedyś z taką samą baśką co pewnien losowy czas jej biło /

jeśli smart nic nie raportuje ani się bad bloki nie pojawiają to dysk jest ok /

system masz na nrfs? czy na fak32 / ntfs jest dużo bezpieczniejszy/

a co do windy to mnie taka przygoda pojawiłą się po instalacji w xp sb live sterów / system się zamkł poprawnie ale już nie wstał tylko stwierdził ze brakuje i to dużo :(/

a o konsoli naprawczej w xp zapomniałeś? zamiast od razu instalować jeszcze raz całość

a tak BTW to sprawdź kabelki ide tak na wszelki wypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem dokladnie ten sam problem jak mialem Fujitsu twardy dysk. Na oko wygladalo ze nic nie jest zepsute ale po sciagnieciu programiku do testowania dysku okazalo sie ze jest uszkodzony. Takze jak mozesz to sobie dysk prztestuj. Jesli jest uszkodzony to mozliwe ze masz go jeszcze na gwaracji. Jesli nie to Maxtor robi dobre HD. Niestety tez sie psuja :? . Ale z Maxtorem jest o tyle dobrze ze maja bardzo dobrzy w wymienianiu dyskow. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...