Skocz do zawartości
Jacek_36

Brak kolorów na TV

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawy mają się tak:

kolega zakupił Radka 9700 i wszystko niby ok ale na telewizorze brak kolorów. Jak puszcze film w oknie playera widać jedynie napisy, a zamiast filmu jest czarna plama. Niby ustawienia wszystko ok, a działać nie chce. Połączenie normalnie S-video. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Musisz ustawic ekran glowny i podrzedny (Wlasciwosci Pulpitu - Ustawienia - Zaawansowane - Ekrany). Wcisniety przycisk z kolkiem oznacza ze to urzadzenie jest ekranem glownym. Mam nadzieje ze zainstalowales CONTROL PANEL.

2. Co do kolorow to nie uzywasz przypadkiem Euro, lub zmien standard wyscia wideo klikajac na belce nad obrazkiem telewizora (w tym samym miejscu co wyzej). Ustaw sygnal na PAL-D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Musisz ustawic ekran glowny i podrzedny (Wlasciwosci Pulpitu - Ustawienia - Zaawansowane - Ekrany). Wcisniety przycisk z kolkiem oznacza ze to urzadzenie jest ekranem glownym. Mam nadzieje ze zainstalowales CONTROL PANEL.

2. Co do kolorow to nie uzywasz przypadkiem Euro, lub zmien standard wyscia wideo klikajac na belce nad obrazkiem telewizora (w tym samym miejscu co wyzej). Ustaw sygnal na PAL-D.

Punkt 1 wykonano

Punkt drugi trzeba się pobawić dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co chodzi z tym Euro i cz-b obrazem? ( kiedys próbowałem tak podłączyć i za cholerę nie mogłem mieć kolorów, jaka to przyczyna przy Euro ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co chodzi z tym Euro i cz-b obrazem? ( kiedys próbowałem tak podłączyć i za cholerę nie mogłem mieć kolorów, jaka to przyczyna przy Euro ?)

Nie każde euro obsługuje wejście s-video. W niektórych sygnał koloru jest przekazywany pinem związanym z wejściem composite. Dlatego jeżeli nie można uzyskać koloru, używając kabla s-video (po sprawdzeniu formatu sygnału), trzeba spróbować połączyć kablem composite.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...