Jacek_36 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Sprawy mają się tak: kolega zakupił Radka 9700 i wszystko niby ok ale na telewizorze brak kolorów. Jak puszcze film w oknie playera widać jedynie napisy, a zamiast filmu jest czarna plama. Niby ustawienia wszystko ok, a działać nie chce. Połączenie normalnie S-video. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 1. Musisz ustawic ekran glowny i podrzedny (Wlasciwosci Pulpitu - Ustawienia - Zaawansowane - Ekrany). Wcisniety przycisk z kolkiem oznacza ze to urzadzenie jest ekranem glownym. Mam nadzieje ze zainstalowales CONTROL PANEL. 2. Co do kolorow to nie uzywasz przypadkiem Euro, lub zmien standard wyscia wideo klikajac na belce nad obrazkiem telewizora (w tym samym miejscu co wyzej). Ustaw sygnal na PAL-D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 1. Musisz ustawic ekran glowny i podrzedny (Wlasciwosci Pulpitu - Ustawienia - Zaawansowane - Ekrany). Wcisniety przycisk z kolkiem oznacza ze to urzadzenie jest ekranem glownym. Mam nadzieje ze zainstalowales CONTROL PANEL. 2. Co do kolorow to nie uzywasz przypadkiem Euro, lub zmien standard wyscia wideo klikajac na belce nad obrazkiem telewizora (w tym samym miejscu co wyzej). Ustaw sygnal na PAL-D. Punkt 1 wykonano Punkt drugi trzeba się pobawić dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 i najlepiej zaznaczyc tryb teatralny wtedy na tv bedziesz mial full video a na kompie mozesz schowac nawet do traya program odtwarzajacy film Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ustawiles sygnal PAL-D (((domyslnie jest chyba NTSC))) i dalej obraz czarno-bialy czy nie mozesz znalezc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubcio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ja mam 9500 PRO i podlaczenie do TV przez S-Video a przy kazdym przełączeniu na tv jest czarno bilay WTEDY BIORE PILOTA I USTAWIAM W TV ZEBY NIE OBSLUGIWAL WYJSCIA AV TYLKO S-VIDEO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ja podlaczylem przez chinch, zmienilem sygnal na PAL i wszystko OK a TV to ma z 10lat i opcji o ktorych kubcio piszesz - nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubcio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ale jak podlanczasz przez s-video musisz zmienic to : :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubcio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jesli twoj TV sam nie wykrywa co jest podlonczone tak jak moj :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 2. Co do kolorow to nie uzywasz przypadkiem Euro, lub zmien standard wyscia wideo klikajac na belce nad obrazkiem telewizora (w tym samym miejscu co wyzej). Ustaw sygnal na PAL-D. o co chodzi z tym Euro i cz-b obrazem? ( kiedys próbowałem tak podłączyć i za cholerę nie mogłem mieć kolorów, jaka to przyczyna przy Euro ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ustawiles sygnal PAL-D (((domyslnie jest chyba NTSC))) i dalej obraz czarno-bialy czy nie mozesz znalezc?mam ustawione PAL-D, ale przegrzebę jeszcze instrukcje od TV, może faktycznie to jego wina?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 o co chodzi z tym Euro i cz-b obrazem? ( kiedys próbowałem tak podłączyć i za cholerę nie mogłem mieć kolorów, jaka to przyczyna przy Euro ?)Nie każde euro obsługuje wejście s-video. W niektórych sygnał koloru jest przekazywany pinem związanym z wejściem composite. Dlatego jeżeli nie można uzyskać koloru, używając kabla s-video (po sprawdzeniu formatu sygnału), trzeba spróbować połączyć kablem composite. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 nie dodałem że podłączałem tak : kabel taki s-video===============Euroczyli to zależy od złącza euro telewizora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Tak, zależy od złącza w TV. Niektóre telewizory mają dwa euro, jedno z s-video, drugie bez. Inne z kolei mogą mieć jedno bez s-video. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 U mnie w TV nie ma Euro, sa tylko 4 gniazda chinch AV_in/AV_out. Nie ma Euro - Nie ma problemu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...