Kilian Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam serdecznie, Niedługo będę posiadaczem obudowy corsair 500r. Mam niestety dylemat z dobraniem zasilacza. Przeglądając strony producentów, których brałem pod uwagę (be quiet, corsair, seasonic) tylko corsair ma długość kabla eps 65 cm. Modele pozostałych producentów mają po 55 cm. W teśćie 25 zasilaczy na PurePC jest adnotacja, że 55 cm przy poprowadzeniu kabla od procesora za tacką może być mało. Najchętniej bym wybrał model z serii G seasonica, ale zastanawiam się czy długość będzie wystarczająca. Może są na forum użytkownicy niniejszej obudowy i potwiedzą swoim doświadczeniem czy 55 cm będzie wystarczające. Może redakcja pamięta czy podpięty podczas testów obudowy zasilacz enermaxa ma wystarczającą długość kabli (eps - 55 cm?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Osobiście wybrałbym taki zasilacz jaki chce i dokupił sobie przedłużacz Nawet Seasonic P1000 ledwo dosięga ze swoimi kablami poprowadzonymi za tacką do gniazda zasilania procesora w Corsair 500R. Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ja bym szukał zasilacza, ktory ma EPS o długości rzędu 60 cm i więcej a takie mają np. Antec HCG / HCG-M, Fractal Design Tesla R2 czy też SilentiumPC Deus G1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Seasonic ma właśnie 650mm i to jest na styk. 600mm już nie starczy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilian Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Seasonic ma właśnie 650mm i to jest na styk. 600mm już nie starczy. To mnie zmartwiłeś. To 500r jest taka wielka? Czyli zostaje mi corsair, gdyż jako jedyne w cenie do 400 zł mają wiązkę EPS 650 mm i są modularne. Zenfist, na styk to znaczy, że kabel ma trochę luzu czy jest naprężony? Byłaby możliwość, żebyś foto zrobił (z przodu i z tyłu)? Ja bym szukał zasilacza, ktory ma EPS o długości rzędu 60 cm i więcej a takie mają np. Antec HCG / HCG-M, Fractal Design Tesla R2 czy też SilentiumPC Deus G1. Niestety nie są modularne Znajomy ma piluma 400 od silentium pc i wiązkę eps 650 mm i tam dla kabla jest sporo luzu. Myślałem, że gabarytami pilum 400 i carbide 500r są zbliżone, ale myliłem się. Prawdę powiedziawszy wybrałbym fractaldesign arc midi, ale jak dla mnie nie do przyjęcia są przyciski i gniazda we/wy na górnym panelu. Moja obudowa musi je mieć z przodu Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Kilian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Kiedy poprowadzisz go za tacką płyty to jest naprężony ale lekko ale przy chwili gimnastyki da się wcisnąć go gniazda które jest w lewym górnym rogu płyty głównej. Jeżeli poprowadzisz wiązkę zasilania procesora poprzez wnętrze obudowy bez chowania jej to długość 650mm będzie więcej niż wystarczająca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilian Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dziękować ślicznie. Czyli chyba bez przedłużki nie obędzie się. Rozumiem, że przedłużka eps nie będzie miała wpływu na pracę zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Kilian. Przedłużacz technicznie z minimalnym stopniu (poniżejk %) może obniżyć jego sprawność ale nie przejmowałbym sioę tym. BTW jaki masz kolor 500R? Czarny czy biały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilian Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedź. Czyli przedłużkę jakby co można śmiało montować. Obudowy jeszcze nie mam. To dlatego, że redakcja PurePC nie przetestowała jeszcze płyt s1150. Pojawi się test i udaję się na zakupy... Co do koloru obudowy to na pewno będzie biała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...