reett Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Witam. Posiadam już zabytkowy komputer..... aż wstyd sie przyznac ale mam już go 15 lat chyba... Chciałbym cos poskładać w miare co możę uciągnać gry sprzed paru lat. mam karte graficzną nvidia 9600 gt 512 napęd 1,5 g ramu jakies tam ddr2 procesor atlon 3000+ 2.0gh :/ płyta głowna G8 coś tam....jakis stary badziew nawwet przeglądarka zabiera 100% użycia procesora i juz mam tego dosc serdecznie. chciałbym cos od tego poskładac ewentualnie można wymienic ramy i graficzną oczywisice bo napedu i tak nie uzywam. zasilacz i inee czesci moge z czasem dokupic, bude tez mam na razie powinna starczyc.... Prosze o pozytywne podejscie do teamtu i jesli nie warto w ogole sie za to zabierac to napiszcie od razu. Dziekuje Wam i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Podaj jaki masz zasilacz moc i model tj ważne. komputer: Intel Pentium G2020 BOX - 224zł MSI B75MA-E33 - 200zł 4gb ram 1333mhz( http://www.morele.net/pamiec-good-ram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/ ) - 110zł Seagate Barracuda 500 GB - 195zł radeon hd 7750 Gddr5 ( http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd7750-1024mb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-800-4500-11202-00-20g-456104/ ) 360zł razem: 1090zł Na tym pograsz w najnowsze gry. Oczywiście powinieneś podać jaki masz zasilacz i obudowę. Zasilacz jeśli słaby to trzeba szukać fortrona hhn/hln 350W na allegro za 50zł. Akurat zasilacz nie jest tą rzeczą którą możesz później dokupić jak masz słaby to możliwe że i tak nie pograsz bo np nie będzie trzymał napięć albo miał za mało mocy a jak się będzie palił to pociągnie reszte sprzętu. Napędu nie używasz ale musisz jakoś system zainstalować więc albo to zrobisz z pendrive albo pożyczysz od kogoś napęd na czas instalacji. Twój napęd nie będzie pasował bo pewnie jest na IDE skoro to taki stary komputer. Ewentualnie napęd to koszt 60zł Edytowane 7 Czerwca 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reett Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Podaj jaki masz zasilacz moc i model tj ważne. komputer: Intel Pentium G2020 BOX - 224zł MSI B75MA-E33 - 200zł 4gb ram 1333mhz( http://www.morele.net/pamiec-good-ram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/ ) - 110zł Seagate Barracuda 500 GB - 195zł radeon hd 7750 Gddr5 ( http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd7750-1024mb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-800-4500-11202-00-20g-456104/ ) 360zł razem: 1090zł Na tym pograsz w najnowsze gry. Oczywiście powinieneś podać jaki masz zasilacz i obudowę. Zasilacz jeśli słaby to trzeba szukać fortrona hhn/hln 350W na allegro za 50zł Napędu nie używasz ale musisz jakoś system zainstalować więc albo to zrobisz z pendrive albo pożyczysz od kogoś napęd na czas instalacji. Twój napęd nie będzie pasował bo pewnie jest na IDE skoro to taki stary komputer. Ewentualnie napęd to koszt 60zł zasilacz to jakies badziewie.... o co chodzi z ta obudową bo nie bardzo kumam...chodzi o wielkosc czy o co ? sory jestem lajkiem troche... zasilacz na pewno do wymiany jesli bedą nowe częsci. No to masz racje ale naped jest nowszy i tak jak powiedziales z instalacja systemu nie bedzie problemu.....powidz mi czy moja karta graficzna moze byc na razie na tych bazowych zespolach co wymienilas tj ta plyta i procesor ? Edytowane 7 Czerwca 2013 przez reett Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 buda jaka kolwiek bedzie, przy takim zestawie nie ma to za bardzo znaczenia. Chociaz jak masz jakies plastikowe badziewie to mozesz pomyslec z czasem o czyms nowszym. Beda nizsze temperatury bebechow i ciszej bedzie i estetyczniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Raczej o przewiewność bo może jednak warto to od razu wymienić.? ale jak chcesz. W każdym razie napęd musi być na SATA. Tak Twoja grafika też może być narazie natomiast jest słaba do starszych gier dlatego zaproponowałem inną. Zasilacza proponuje szukać od razu tak jak mówie fortron hhn/hln 350W wystarczy Edytowane 7 Czerwca 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reett Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 buda jaka kolwiek bedzie, przy takim zestawie nie ma to za bardzo znaczenia. Chociaz jak masz jakies plastikowe badziewie to mozesz pomyslec z czasem o czyms nowszym. Beda nizsze temperatury bebechow i ciszej bedzie i estetyczniej. buda metalowa dosyc solidna z bardzo dobryą wentylacja z kazdej strony w sumie. Raczej o przewiewność bo może jednak warto to od razu wymienić.? ale jak chcesz. W każdym razie napęd musi być na SATA. Tak Twoja grafika też może być narazie natomiast jest słaba dlatego zaproponowałem inną. Zasilacza proponuje szukać od razu tak jak mówie fortron hhn/hln 350W wystarczy to buda raczej bedzie ok. jeszcze pytanie czy ten procesor jest naprawde dobry czy lepiej juz sobie dolozyc kilka złotych i kupic cos lepszego czy nie ma sensu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Procesor bardzo dobry jak na swoją cenę. Możesz dołożyć do i5 ale to koszt 650zł . W normalnym użytkowaniu procesor będzię się nudził, w grach będzie go ograniczać karta graficzna nawet ta hd7750 będzie trochę za słaba do niego. W przyszłości zawsze można procesor zmienić na i5 Edytowane 7 Czerwca 2013 przez michalelo 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reett Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Procesor bardzo dobry jak na swoją cenę. Możesz dołożyć do i5 ale to koszt 650zł . W normalnym użytkowaniu procesor będzię się nudził, w grach będzie go ograniczać karta graficzna nawet ta hd7750 będzie trochę za słaba do niego. W przyszłości zawsze można procesor zmienić na i5 no dokładnie tak jak mowisz... dzieki Ci wielkie za pomoc z pewnoscia mi sie to przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...